Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μαλιούφας: «Αυτά τα παιδιά γαλουχήθηκαν να κάνουν πρωταθλητισμό»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Μαλιούφας φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.


Για τη φιλοσοφία που έχουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και τους προπονητές που τους έδωσαν τις ευκαιρίες:

«Το σκεπτικό και η φιλοσοφία στην ομάδα είναι να γίνονται αυστηρές κρίσεις από μικρή ηλικία. Τα παιδιά έχουν μάθει να κάνουν πρωταθλητισμό από μικρή ηλικία γιατί βρίσκονται στον ΠΑΟΚ και πρέπει να πρωταγωνιστούν.

Πρέπει όμως να πούμε ότι αν δεν ήταν ο Μπόλονι και ο Δώνης ώστε να τους δώσουν τις ευκαιρίες στα παιδιά δεν θα μιλάγαμε τώρα γι? αυτό, αν δεν τους δώσουν οι προπονητές ευκαιρίες δεν γίνεται τίποτα. Άλλοι προπονητές κοιτούσαν πως θα πάρουν τους βαθμούς ή πως θα φέρουν κάποιους ξένους που δεν είχαν καμία αξία και ήρθαν μόνο για τα συμβόλαια, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν ευκαιρίες τα νεαρά παιδιά».

Για το ότι κανείς δεν θεωρείτε βασικός:

«Πρέπει να καταλάβουν όλα τα παιδιά ότι ο προπονητής μέσω της προπόνησης θα κρίνει ποιος θα παίζει βασικός, κανείς δεν θεωρείτε βασικός. Έρχονται πολλά παιδιά από πίσω και εγώ θα έλεγα ότι η ακαδημία του ΠΑΟΚ είναι η πρώτη στην Ελλάδα γιατί δόθηκε μεγάλη βάση στις υποδομές».

Για την προοπτική να πουληθεί κάποιος παίκτης στο μέλλον:

«Ο ΠΑΟΚ έχει τις εγκαταστάσεις και γιατί να μην πουλήσει και κάποιους παίκτες στο μέλλον. Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί σκάουτερ που παρακολουθούν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στον ΠΑΟΚ γίνεται πολύ καλή δουλειά, είναι σε πολύ καλό δρόμο».

Τέλος, έδωσα τα δικά του συγχαρητήρια στον προπονητή του ΠΑΟΚ:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή που στηρίζει και εμπιστεύεται αυτούς τους παίκτες».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: