Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Έχουν καταλάβει πως παίζουν ‘τελικούς’»

Τη σημασία που έχουν όλοι οι επόμενοι αγώνες του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λίγκα, στην προσπάθεια για την είσοδο των «πράσινων» στα πλέι οφ επισήμανε τη Δευτέρα ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

«Έχουν καταλάβει πως παίζουν ‘τελικούς’»
Ο γενικός αρχηγός του συλλόγου μίλησε στο περιθώριο της κοπής της πίτας του Παναθηναϊκού Κινήματος και αναφέρθηκε στο επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στην ικανότητα των «πράσινων» να νικούν στα μεγάλα ματς και στις διοικητικές αλλαγές που μπορεί να προκύψουν, μετά την παραίτηση δυο μελών του ΔΣ.

Αναλυτικά:

Για το αν «ανεβάσει» την ψυχολογία των «πράσινων» η νίκη επί της ΑΕΚ;

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να ανεβάσει ιδιαίτερα την ψυχολογία. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, άλλωστε, μετά την παρουσία του κ. Αλαφούζου στην Παιανία την προηγούμενη εβδομάδα και τα όσα τους είπε, έχουν καταλάβει ότι πια παίζουν επτά "τελικούς".

Είναι παιχνίδια που πρέπει ο Παναθηναϊκός να τα πάρει και για αυτό βλέπει και κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να τα πάρει για να παίξει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ, το ίδιο πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές για να μπορέσει να διεκδικήσει η ομάδα την έξοδό της στην Ευρώπη, γιατί μόνο μέσω των πλέι οφ μπορεί να παίξει στην Ευρώπη».

Για την κατάσταση που βρίσκονται οι δυο ομάδες:

«Εκ των πραγμάτων, είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι. Παίζουν δυο πολύ μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, όπως και η ΑΕΚ. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός στα δύσκολα και, κυρίως, στα ντέρμπι έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει. Εγώ θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός μας βρίσκεται "με την πλάτη στον τοίχο".

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μας κυνηγάει η ατυχία και συνεχίστηκε και σήμερα με τον τραυματισμό του Τοτσέ, ο οποίος έπαθε θλάση και θα επανέλθει σε δυο-τρεις εβδομάδες. Βέβαια, πιστεύω ότι μπορούμε και θα καλύψουμε το κενό του Τοτσέ για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι που πιστεύω ότι είναι από τα πιο δύσκολα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Για αυτό, ευελπιστώ ότι όσοι παίξουν θα καλύψουν και το κενό του Τοτσέ».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να μπει στα πλέι οφ:

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ. Αν πάρει τους τρεις βαθμούς αυτούς, θα μπει στα πλέι οφ. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά αυτό αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είναι να παίξουν με ψυχή, να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Αυτόν που έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ. Γιατί, στο πρώτο ημίχρονο ήταν αγχωμένοι, αγχώθηκαν, μάλιστα, περισσότερο από το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ούτε πέντε λεπτά το υπέρ τους 1-0, ώστε να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Είμαστε όλοι έτοιμοι για το ντέρμπι της Κυριακής».

Για τις παραιτήσεις των δυο μελών του ΔΣ από την ΠΑΕ:

«Δεν νομίζω ότι διοικητικά μπορεί να αλλάξει κάτι, είτε παραιτηθούν δυο, τρία ή τέσσερα άτομα από το ΔΣ της ΠΑΕ. Μην ξεχνάμε ότι την Πέμπτη έχουμε ένα ΔΣ για να προγραμματίσουμε νέα Γενική Συνέλευση, αλλαγή προσώπων και ούτω καθ' εξής. Άλλωστε, στις διοικήσεις δεν παίζουν τα πρόσωπα ποδόσφαιρο, παίζουν οι ποδοσφαιριστές.

Ο Παναθηναϊκός έχει ηγετικά στελέχη στη διοίκησή του. Ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται και ενδιαφέρονται για το καλό του Παναθηναϊκού, άρα οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι προσηλωμένοι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: