Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ζέρβας: «Ο Μπατατούδης δεν “έφαγε” λεφτά από τον ΠΑΟΚ»

Ο δικηγόρος Θόδωρος Ζέρβας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για τον άλλοτε πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Γιώργο Μπατατούδη και μας ανέφερε τα επιχειρηματικά του σχέδια. Ακόμη, αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και στην ελληνική ιθαγένεια που απέκτησε, τονίζοντας πως θα τον διευκολύνει στα επιχειρηματικά του σχέδια.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τον Γιώργο Μπατατούδη και τα επιχειρηματικά του σχέδια:

«Ο κ. Μπατατούδης είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα κάνει ένα come back στην επιχειρηματική ζωή και είναι πολύ κοντά στο να ακούσουμε ευχάριστα νέα για αυτόν. Για να σας δώσω και μια είδηση, θα σας πω πως θα ασχοληθεί με τον χώρο της ενέργειας Η καρδιά του ανήκει πάντα στον ΠΑΟΚ και μπορώ να το ισχυριστώ με βεβαιότητα αυτό».


Για το αν απειλείται η ελευθερία του μετά από τις ποινές που του είχαν επιβληθεί:

«Δεν απειλεί κανείς την προσωπική του ελευθερία. Υπάρχουν μια σειρά με εκκρεμή θέματα. Όλα βρίσκονται σε ικανοποιητικό έλεγχο. Δεν απειλείται κάτι που να τον εμποδίζει να οδηγηθεί σε κάποια κίνηση. Ο βασικός λόγος που πήγε τότε στη Λιβύη, δεν ήταν η αποφυγή της ποινής που του είχαν επιβάλει. Είχε οργανώσει επιχειρηματικές δραστηριότητες που πήγαιναν πολύ καλά. Όταν έπεσε το καθεστώς του Καντάφι δεν κατάφερε να εισπράξει αυτά που δικαιούταν και αυτό προσπαθώ να το κάνω εγώ με αγωγές».


Για το αν “έφαγε” ή του “έφαγαν” λεφτά από τον ΠΑΟΚ:

«Με βεβαιότητα σας λέω πως δεν “έφαγε” λεφτά. Με την ίδια βεβαιότητα σας αναφέρω πως έχασε λεφτά. Όχι απαραίτητα με την επένδυση του στον ΠΑΟΚ αλλά με όλους όσους τον περιέβαλαν στο πλαίσιο αυτό, έχασε λεφτά».


Για το αν θα πάει στην Τούμπα ο κ. Μπατατούδης:

«Δε μπορώ να σας το απαντήσω αλλά η Τούμπα είναι μέσα στην καρδιά του».


Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Τον αντιλαμβάνομαι με θαυμασμό. Τον εκτιμώ απεριόριστα. Χάρηκα ιδιαιτέρα με την τιμητική πολιτογράφηση που έκανε. Το 98% των πολιτογραφήσεων γίνεται από τη συνήθη διαδικασία και όχι από αυτήν που ακολουθήθηκε με το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε. Είναι σύνθετη διαδικασία η απόκτηση ιθαγένειας. Είτε συνέτρεχαν οι όροι για την πολιτογράφηση, είτε όχι, αυτό δεν ελέγχεται. Δικαιούταν την ιθαγένεια και την πήρε».


Για το αν θα μπορούσε να σημαίνει κάτι άλλο η ιθαγένεια:

«Σε όλα τα επίπεδα είναι μια ευνοϊκή συνθήκη. Γνωρίζετε πως υπάρχει ο περιορισμός ότι για να αποκτήσεις μετοχές Ανώνυμης ΠΑΕ πρέπει να έχεις ελληνική ιθαγένεια. Αλλιώς πρέπει να υπαχθείς σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς αν προέρχεσαι από άλλη χώρα. Η ιθαγένεια που πήρε συνιστά μια διευκόλυνση για τα εγχειρήματα του στον επιχειρηματικό τομέα».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: