Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μπουχτίσαμε!!

"Ντου στα Αποδυτήρια" από τον γνωστό-άγνωστο του sportdog που γράφει για Ελ Κλάσικο, Σούπερ Λιγκ, αλλά και για ένα προχωρημένο σενάριο που είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί! Αυτά που γίνανε στη Σούπερ Λίγκα το Σαββατοκύριακο τα ξέρετε ήδη. Και τα καλά και τα άσχημα. Και τα αγωνιστικά και τα εξωαγωνιστικά. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω κι εγώ τώρα. Ούτε, βέβαια, είναι να απορεί κανείς γιατί δεν πατάει πια κανένας στα γήπεδα. Να πάει να δει, τι;
Κάθε εβδομάδα Κλάσικο…
Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχει και μια γενικότερη αίσθηση. Μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Γυρνάς και μιλάς με κόσμο, δηλαδή, και οι περισσότεροι σου λένε "μπουχτίσαμε"! Και τι άλλο; "Μακάρι να παίζανε κάθε εβδομάδα η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ και μακάρι να είχαμε συνέχεια ματσάρες όπως αυτές στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ".
Γουστάρει μπαλίτσα, αλλά βαρέθηκε τα ίδια
Έτσι είναι. Ο Έλληνας παραμένει ποδοσφαιρόφιλος. Τη γουστάρει την μπαλίτσα. Βαρέθηκε, όμως, κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Θέλει πια και κάτι σπέσιαλ. Κάτι διαφορετικό. Για να αράξει με την παρέα του και να το χαρεί με την ψυχή του.
Όχι το ιμιτασιόν
Πώς, λοιπόν, ο άλλος να μην τρίβει τα χέρια του με το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ τώρα για το κύπελλο ή μετά με τον αγώνα για το πρωτάθλημα ή ύστερα με τις ρεβάνς για το Τσάμπιονς Λιγκ; "Αυτό είναι το ποδόσφαιρο", σου λέει. Το κανονικό ποδόσφαιρο, όχι το ιμιτασιόν.
Με κλειστή Λίγκα
Και, μάλιστα, αν είσαι της πιάτσας, όπως εγώ, τότε τον καταλαβαίνεις διπλά τον κόσμο. Για μένα, λοιπόν, είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να οδηγηθεί προς τα εκεί το πράγμα. Να βλέπουμε συνέχεια τέτοια ματς. Με μια κλειστή Λίγκα, για παράδειγμα. Ένα σενάριο που έχει πέσει εδώ και χρόνια στο τραπέζι των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.
Κολοσσιαίο εμπορικό γεγονός
Άλλο ότι τώρα κανείς δεν συζητάει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και όλοι οι καρεκλάτοι λένε δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κλειστή Λίγκα. Κάποια στιγμή θα γίνει, όμως. Έστω και μετά από χρόνια. Και θα είναι, βέβαια, κολοσσιαίο εμπορικό γεγονός να βλέπεις να παίζουν κάθε εβδομάδα οι κορυφαίοι με τους κορυφαίους. Η Μπάρτσα με τη Μίλαν, η Ρεάλ με τη Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν με τη Γιουβέντους, μετά μεταξύ τους και πάει λέγοντας.
Έχουν ξεφτίσει…
Απλά δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες για να γίνει αυτό που λέμε. Ούτως ή άλλως, πάντως, τα περισσότερα εγχώρια πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν ξεφτίσει. Ενώ το Τσάμπιονς Λιγκ έχει λάμψη. Μόλις φτάσει το κατάλληλο τάιμινγκ, λοιπόν, θα γίνει η κλειστή Λίγκα. Και ο καθένας θα χαίρεται μπαλίτσα τοπ επιπέδου συνέχεια. Και τότε…, άσε καλύτερα, θα πούμε άλλη φορά τι θα γίνει τότε.


πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: