Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Καλαϊτζίδης: «Να διατηρήσουμε ή να αυξήσουμε την διαφορά μας με τον Άρη»

Ο προπονητής της Βέροιας Δημήτρης Καλαϊτζίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το κρίσιμα παιχνίδια που έχει η ομάδα του, για το Κύπελλο και για τον αγώνα με τον Άρη.

Για το αν αυτό το δεκαήμερο που είχε ματς με Ξάνθη, έχει Κύπελλο με Πανθρακικό και στην συνέχεια τον αγώνα με τον Άρη είναι το πιο κρίσιμο της φετινής περιόδου:

«Από τις πιο σημαντικές περιόδους της σεζόν που διανύουμε, ως προς την υλοποίηση του στόχου μας που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ο χρόνος πάντα περνάει απλά πρέπει να δούμε ότι σε κάποιες περιόδους έχει ιδιαίτερη αξία ως προς την επαγγελματική μας προοπτική.»

Για το αν κοιτάζουν το Κύπελλο με το ίδιο ενδιαφέρον που κοιτάζουν το Πρωτάθλημα:

«Η Βέροια δεν έχει την δυνατότητα να παραλείψει τον αγώνα του Κυπέλλου γιατί δεν είναι η καθημερινότητά της να διεκδικεί μια θέση στους "4" του Κυπέλλου, άρα οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν αύριο το έχουν προτεραιότητα.. Δυστυχώς όμως για εμάς είναι σε μια περίοδο, όπου ο βασικός μας στόχος κρίνεται στους δύο αγώνες που ακολουθούν με Άρη και ΟΦΗ. Η σύμπτωση αυτή μας αναγκάζει να θέσουμε προτεραιότητες.»

Για το αν οι απουσίες που θα έχει στο Κύπελλο είναι για να προστατευτούν κάποιοι παίκτες για το Πρωτάθλημα:

«Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που οπωσδήποτε πρέπει να ξεκουραστούν και κάποιοι άλλοι που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, που η συμμετοχή τους στον αγώνα του Κυπέλλου θα επιδεινώσει την κατάσταση και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τους επιτρέψει να αγωνιστούν στους δύο κρίσιμους αγώνες που ακολουθούν.»

Για το αν το παιχνίδι με το Άρη το αντιλαμβάνεται σαν "τελικό":

«Είναι "τελικός" υπό την έννοια ότι αν κερδίσουμε αυξάνονται οι πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία. Υπάρχουν αγώνες μπροστά μας που μπορούμε να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν πρέπει όμως να σκεφτόμαστε έτσι και γι' αυτό πρέπει στον αγώνα της Δευτέρας να μπούμε στο γήπεδο σαν να μην υπάρχει άλλο παιχνίδι και να διατηρήσουμε ή να αυξήσουμε την μεταξύ μας διαφορά με τον Άρη.»

Για το αν θεωρεί ότι η ομάδα του παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται και αν κάποια πράγματα είναι συγκυριακά που η Βέροια δεν παίρνει στα παιχνίδια αυτό που της αξίζει:

«Η άποψη των πολλών είναι ότι η Βέροια έχει πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, απλά σε κάποιους αγώνες, κάτι παραλήψεις μας, δίνουν την δυνατότητα στον αντίπαλο να τις αξιοποιήσει και να έχουν κόστος για εμάς.»


Τέλος, για το γεγονός ότι η Βέροια στέκεται καλά κόντρα στις μεγάλες ομάδες:

«Σε αυτούς τους αγώνες υπάρχουν κίνητρα που έχουν να κάνουν με την επιβεβαίωση αξίας των στελεχών και την δυναμική της ομάδας. Αυτά τα κίνητρα όμως θα έπρεπε να είναι στο μυαλό των ποδοσφαιριστών για όλους τους αγώνες και πιστεύω πλέον πως η Βέροια έχει μπει σε αυτό το πνευματικό πεδίο και γι' αυτό εισπράττουμε κολακευτικά σχόλια.»


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: