Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Άνιση η σύγκριση αριθμών στο ντέρμπι!

Οι χαοτικές διαφορές που επικρατούν στις φετινές επιδόσεις Ολυμπιακού και ΑΕΚ, προκαλούν αίσθηση στη σύγκριση που επιχειρεί το sport-fm.gr.

Άνιση η σύγκριση αριθμών στο ντέρμπι
Το Ολυμπιακός – ΑΕΚ, μπορεί να μην έχει τη λάμψη των ντέρμπι των «αιωνίων» ωστόσο, οι αναμετρήσεις τους, πολλές φορές έκριναν τίτλους. Όμως, η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, ειδικά την φετινή περίοδο, με βάση την βαθμολογική κατάταξη, αλλά και τους αριθμούς είναι τεράστια. Ο Ολυμπιακός σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο κυριαρχεί απόλυτα, ενώ από την άλλη οι αριθμοί της «Ένωσης» υστερούν πάρα πολύ, σε κάθε επίπεδο και δεν συναντάς ποδοσφαιριστή της, στην πρώτη δεκάδα, οποιασδήποτε επιμέρους κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση με 53 τέρματα, ενώ η ΑΕΚ έχει την 3η χειρότερη με μόλις 19 τέρματα. Η ΑΕΚ έχει τους κορυφαίους της πρώτους σκόρερ με 3 γκολ, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει Τζεμπούρ με 20, Μήτρογλου με 7, Αμπντούν με 5 και Χολέβα με 4. Στην άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την καλύτερη επίδοση με 14 τέρματα παθητικό, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στην θέση 8η μαζί με τον Λεβαδειακό με 26. Όσο για την βαθμολογική διαφορά, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους 37 πόντους.

Σε ατομικό επίπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» σαρώνουν σε όλες τις κατηγορίες της επίθεσης. Ο Τζεμπούρ προηγείται σε τρεις κατηγορίες, αυτή του πρώτου σκόρερ, του evaluation index (0.273) και στους πόντους αξιολόγησης 451, ενώ ο Τζαμέλ Αμπντούν προηγείται στις ασίστ με 8, ενώ ο Χολέβας έχει έξι. Ο Ιμπαγάσα παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του φέτος, είναι πρώτος στον τομέα των σωστών μεταβιβάσεων με 328, ενώ στις εύστοχες σέντρες, ο Χολέβας (47), ο Ιμπαγάσα (43) και ο Αμπντούν (42) καταδιώκουν τον Επστάιν που έχει 53. Από την άλλη, στις ασίστ για την ΑΕΚ δεν υπάρχει παίκτης στην πρώτη 25άδα με τους Τσουμάγκα και Γκερέιρο να έχουν από δύο. Ο Γκερέιρο είναι ο μόνος που έχει ένα αξιοπρεπές πλασάρισμα σε εύστοχες σέντρες με 30, καταλαμβάνοντας τη 12η θέση. Στην πρώτη 25άδα του συνόλου των πόντων αξιολόγησης, αλλά και του evaluation index, δεν υπάρχει παίκτης της Ένωσης.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: