Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δώνης: «Κύπελλο και πρωτιά στα πλέι οφ»

Την κατάκτηση του Κυπέλλου και της πρώτης θέσης των πλέι οφ έθεσε ως στόχο του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης μιλώντας μετά το 2-1 επί του Πλατανιά.

Δώνης: «Κύπελλο και πρωτιά στα πλέι οφ»
Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στις δύο αποβολές ποδοσφαιριστών του, ενώ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ νίκησε δίκαια.

Αναλυτικά:

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ:
«Σε αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια υπήρχαν παίκτες κουρασμένοι και κάναμε αλλαγές για να είμαστε φρέσκοι. Σήμερα χρησιμοποιήσαμε μια επιθετική ενδεκάδα με Καμαρά, Ολίσε, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη. Θέλαμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, αλλά ο Πλατανιάς πίεζε ψηλά και δεν μας άφησε να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Κάναμε λάθη και δεν κοιτάξαμε να παίξουμε με την μπάλα στην πλάτη της άμυνας. Πήγαμε μετά στο 4-4-1-1 και μετά στο 4-4-1 για να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα. Στο αμυντικό κομμάτι είχαμε καλές τοποθετήσεις και λειτουργήσαμε πολύ καλά».

Για την αντίδρασή του στις αποβολές:
«Δεν ήμουν έξω φρενών. Υπάρχει ένταση στο παιχνίδι και αυτή μεγαλώνει κατά την διάρκειά του. Την πρώτη κόκκινη δεν την είδα. Σχετικά με την δεύτερη είχα πει στον Σαλπιγγίδη πριν να μην μιλάει στον διαιτητή και στους βοηθούς. Δεν ξέρω τι έγινε ούτε στη μία φάση ούτε στην άλλη, ξέρω όμως ποιο είναι το ήθος του Σαλπιγγίδη».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ φέτος:
«Το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετά παιχνίδια και νομίζω πως η ομάδα λειτουργεί καλά. Έχουμε κατοχή και δημιουργικότητα. Τώρα θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός με συνέπεια να ανεβαίνει επίπεδο η ομάδα. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε για να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το κύπελλο και στα πλέι οφ να πάρουμε την πρώτη θέση για να βγούμε στα προκριματικά του Champions League».

Για το αν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα:
«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να πεις αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αυτό είναι μια γενική τοποθέτηση. Όπως πήγε το ματς και όπως κρατήσαμε το αποτέλεσμα με 10 και 9 παίκτες, θεωρώ πως κερδίσαμε δίκαια. Ο Πλατανιάς έχει ποιότητα και καλό προπονητή και δεν πιστεύω πως θα κινδυνεύσει».

Για την κριτική που ασκείται:
«Στην Ελλάδα ακούμε τους λίγους που γκρινιάζουν. Στον πρώτο γύρο η ομάδα είχε 31 πόντους που είναι ρεκόρ. Δεν είναι σημαντικό για εμάς τόσο πολύ η εικόνα στη βαθμολογία, αλλά πώς θα χτιστεί ο ΠΑΟΚ και πώς στην επόμενη χρονιά θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Νομίζω πως αυτή η κριτική εβδομάδα με εβδομάδα κάνει κακό γιατί η ομάδα δεν χτίζεται με αυτόν τον τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: