Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σισέ ο… λυτρωτής!!

Με τον Σισέ να λυτρώνει την Νιούκαστλ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, οι "καρακάξες" επικράτησαν 2-1 της Στόουκ στο «St James’ Park».

Σισέ ο… λυτρωτής!
Η Νιούκαστλ, αφού πρώτα είδε τον… Χάρο με τα μάτια, κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς με τη Στόουκ και με το γκολ του Παπίς Σισέ στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1 που την απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από τις περιπέτειες της ουράς τους βαθμολογικού πίνακα.

Ο Γουόλτερς από το σημείο του πέναλτι έδωσε στο 67’ το προβάδισμα στους «Trotters», ο Καμπάιγ έξι λεπτά αργότερα το ματς στα ίσια και ο επιθετικός από τη Σενεγάλη έδωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια στο κόσμο που είχε γεμίσει το «St James’ Park».

Με αυτήν τη νίκη, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έφτασε τους 33 βαθμούς και ισοβαθμεί πλέον με τη σημερινή της αντίπαλο, αλλά και τις Γουέστ Χαμ, Φούλαμ και Νόριτς στη 10η θέση του πίνακα.

Το ματς:

Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μετά το δεκάλεπτο, η Νιούκαστλ ήταν αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι προσπάθειες των Σισοκό και Καμπάιγ δεν βρήκαν στόχο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το… πάνω χέρι στο παιχνίδι, με τους Γκουφράν και Σισέ κύριους εκφραστές των επιθέσεών τους. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι «φώναξαν» για πέναλτι σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις τους στην εστία του Έλιοτ, λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, οι «καρακάξες» αύξησαν την πίεση, αλλά ο Γκουφράν δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ καμία από τις δύο πολύ καλές στιγμές που είχε, με το 0-0 να μένει με την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου.

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο, με τη Νιούκαστλ να ξεκινά δυνατά και να χάνει μια ακόμα ευκαιρία, όταν ο Μπέγκοβιτς είπε «όχι» στον Μουσά Σισοκό. Και όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες, δέχεται το γκολ… Αυτό συνέβη στο 67’, όταν ο Γουόλτερς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τιοτέ και αναλαμβάνοντας ο ίδιος της εκτέλεση, ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, δίνοντας το προβάδισμα στη Στόουκ. Η απάντηση της ομάδας του Άλαν Πάρντιου ήταν πάντως άμεση, καθώς έξι λεπτά αργότερα ο Καμπάιγ κατάφερε να νικήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Μπέγκοβιτς, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και εκεί που όλα έδειχναν ότι δεν θα αλλάξει κάτι, ήρθε ο Παπίας Σισέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να κάνει το 2-1 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από το κοινό του «St James’ Park»!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Έλιοτ, Ντεμπισί, Σ.Τέιλορ, Εμπιβά, Σαντόν (74’ Αϊνταρά), Καμπάιγ, Τιοτέ (74’ Μαρβό), Γιόνας, Σισοκό, Γκουφράν (86' Κάμπελ), Σισέ

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόουκρος, Γουίλσον, Γουίλκινσον, Σότον, Γουέλαν, Ενζόνζι, Γουόλτερς, Ζερόμ (88' Γουάιτχεντ), Κράουτς (85' Τζόουνς)
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: