Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον κόσμο του Παναθηναϊκού στον οποίο πρέπει να πάει το... πριμ για το ματς με την Κέρκυρα και το πως οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν τους Φαίακες σαν να ήταν... Μπαρτσελόνα.
Αν νομίζετε ότι το 1-0 με πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Φιγκερόα θα με οδηγήσει στα τετριμμένα «κέρδισε χωρίς να είναι καλός και αυτό μετράει», η «πιο κοντά στα play-off με τρίποντο που έδωσε ο Φιγκερόα» μην μπείτε καν στο κόπο να διαβάσετε τι γράφω. Σταματήστε τώρα και ασχοληθείτε με κάτι άλλο.
Ναι ο Παναθηναϊκός κέρδισε έστω και με δυσκολία και χωρίς να είναι καλός, ναι είναι στην πεντάδα, αλλά με τέτοια τραγική απόδοση στο τέλος δεν θα μπει στην πεντάδα. Και αν μπει στα play off με τέτοια απόδοση θα είναι ο σάκος του μποξ για τις υπόλοιπες ομάδες.
Ναι ο Φάμπρι χαρακτήρισε ανυπόφορη την ομάδα του, ναι οι παίκτες του δείχνουν λάθος νοοτροπία, αλλά μήπως και αυτός το προκαλεί αυτό με τις επιλογές του; Πριν το  ματς είχα γράψει ότι δεν καταλαβαίνω την επιλογή ενός στόπερ (του Τριανταφυλλόπουλου) σε θέση αμυντικού χαφ αντί του Βιτόλο.
Αποτέλεσμα; Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η μπάλα πήγαινε παράλληλα, ποτέ κάθετα από τον άξονα και δύο-τρεις μικροευκαιρίες έγιναν από την δραστηριότητα του Σισοκό, η του Ζέκα, η κάποια στημένα του Σο. Όταν στο δεύτερο ημίχρονο η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε έναν κανονικό φορ, τον Φιγκερόα και τον Ζέκα δίπλα στον Σο κάπως τσούλησε καλύτερα η μπάλα. Και η Κέρκυρα ένοιωσε πίεση κυρίως από δεξιά με τον Σισοκό, ενώ ο Φιγκερόα γέμιζε την περιοχή και κάπως απειλούσε ο Παναθηναϊκός.
Χρειάστηκε, όμως, ένα δώρο του Εντερ, που έκανε ξεκάθαρο χέρι στο 77' σε εκτέλεση φάουλ του Ζέκα . Το πέναλτι δόθηκε σωστά και ο Φιγκερόα ευστόχησε και έδωσε το τρίποντο. Στο τέλος έγινε πάλι το γνωστό μπλακ-άουτ οι παίκτες του Παναθηναϊκού νόμιζαν ότι αντιμετώπιζαν την… Μπαρτσελόνα έδωσαν την μπάλα στην Κέρκυρα, αλλά αν δεν ήταν ο πανταχού παρών Ζέκα να κόβει είτε σαν μπακ, είτε σαν χαφ, μπορεί η ζημιά πάλι να είχε γίνει στο τέλος.
Χάρηκα πολύ , που είδα 10.000 κόσμο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, αλλά δυστυχώς όσοι προτίμησαν το γήπεδο, από την βόλτα δεν δικαιώθηκαν και… αρρώστησαν με αυτό, που είδαν. Και για αυτό υπεύθυνοι είναι ο Φάμπρι και οι παίκτες, που οφείλουν άμεσα να ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο, για αυτό το άθλιο θέαμα, που παρουσίασαν κόντρα σε μία από τις δύο χειρότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκα.
Είχα γράψει πριν το παιχνίδι ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να το συζητάμε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κέρκυρας, αλλά με τον φετινό Παναθηναϊκό, που δεν πείθει κανέναν, όλα είναι πιθανά. Δυστυχώς με δικαίωσε η εικόνα του αγώνα, ευτυχώς δεν με δικαίωσε το αποτέλεσμα.
Πάντως και επειδή ο Αλαφούζος έχει καθιερώσει να δίνει το πριμ των 1000 ευρώ στους παίκτες μετά από κάθε νίκη της ομάδας, καλό είναι αυτή την φορά το πριμ να μην το δώσει στους παίκτες, αλλά στον κόσμο , που ήρθε στο ΟΑΚΑ , βοήθησε την ομάδα και εισέπραξε ένα τραγικό θέαμα και μία ψυχοβγαλτική νίκη κόντρα σε μία κακή ομάδα.
ΥΓ: Επειδή βλέπω τον Αναστασόπουλο της Κέρκυρας να διαμαρτύρεται-με δηλώσεις- κατόπιν εορτής(και όχι την ώρα της παράβασης) για το πέναλτι στο χέρι του Εντερ, πρώτα να του πω, ότι δεν φαίνεται στο ριπλέι, ότι ο Σο του κάνει φάουλ και δεύτερον να του πω , ότι ο Εντερ έπρεπε να δεχθεί κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα στο σημείο, που είναι και διώχνει την μπάλα με το χέρι. Ο συγκεκριμένος παίκτης το ίδιο πέναλτι είχε κάνει και με την ΑΕΚ και δημιουργεί παράδοση… Και ακόμα θέλω να πω στον Αναστασόπουλο, ότι αν έπαιζε με ευρωπαίο διαιτητή με τόσες καθυστερήσεις, που έκανε θα είχε αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες.
ΥΓ2: Η Κέρκυρα έχασε ένα ματς, αλλά μπορεί να σωθεί… Μπορεί να πάει να κερδίσει την άλλη Κυριακή τον Ολυμπιακό. Πέρυσι τον κέρδισε-στα ίσα και παλικαρίσια - μέσα στο Γ.Καραισκάκης δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και σώθηκε. Γιατί να μην κάνει το ίδιο φέτος και μάλιστα εντός έδρας;
ΥΓ3: Αυτός ο Κάιπερ δεν είναι ποδοσφαιριστής, είναι κάτι σαν ποδοσφαιριστής. Προκειμένου να πονάνε τα ματάκια μας βλέποντας αυτό το πράγμα, που ούτε νεύρο έχει,ούτε κόβει, ούτε σεντράρει καλύτερα όταν δεν παίζει ο Μαρίνος να παίζει ο Λαγός εκεί, μέχρι να γίνει καλά ο Χουχούμης. Χειρότερος αποκλείεται να είναι από τον Ολλανδό, που δεν έκοβε ούτε με βαλέ….. και έτρεχε σαν παλαίμαχος. Αντίθετα ο Σπυρόπουλος πήγε καλά στην πρώτη του εμφάνιση. Του λείπει ο ρυθμός, αλλά και κάποιες σέντρες πέρασε και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει όταν λείπε ο Γιούρκας.
ΥΓ4: Βλέπω κάποιους να έχουν λυσσάξει και να χρεώνουν στον Παναθηναϊκό τις κόκκινες που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στα Χανιά, επειδή την άλλη Κυριακή οι «πράσινοι» παίζουν στην Τούμπα. Ετσι ακριβώς είναι παιδιά. Ο Παναθηναϊκός ελέγχει την διαιτησία, είναι φουλ ευνοημένος φέτος και για αυτό …..παλεύει να μπει στην πεντάδα. Είναι πασιφανές, ότι ο Παναθηναϊκός έχει τα κόζα. Ολη η πιάτσα το ξέρει άλλωστε…..και έτσι εξηγούνται τα συνεχόμενα… πρωταθλήματα που έχουν πάρει οι «πράσινοι».


πηγή: gazzetta.gr