Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

«Όλοι είναι νικητές σε τέτοια παιχνίδια»

Χαρούμενοι που πήραν μέρος σε μία εκδήλωση, όπως είναι το All Star Game που φιλοξενείται φέτος στην Πάτρα, εμφανίστηκαν σε δηλώσεις τους οι Μαρμαρινός, Ζούμπος και Καββαδάς.

«Όλοι είναι νικητές σε τέτοια παιχνίδια»
Τα καλύτερα λόγια για το φετινό All Star Game που φιλοξενείται στην Πάτρα είχε να πει ο τεχνικός της ομάδας U-21, Χρήστος Μαρμαρινός, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους U-18.

«Λίγη σημασία έχει σε τέτοιους αγώνες ποιος είναι ο χαμένος και ποιος ο κερδισμένος. Είναι μόνο στα χαρτιά, γιατί όλοι είναι νικητές. Ο κόσμος έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το άθλημα και τα νεαρά παιδιά να παίξουν χωρίς πίεση και στρες και να έρθουν σε επαφή με μια ωραία ατμόσφαιρα».

Για το γεγονός ότι ο αγώνας είχε ισορροπία, κάτι που δεν συνηθίζεται σε All Star Game:


«Συζητήσαμε λίγο στα αποδυτήρια και τους είπαμε πως αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να σεβαστούν τον εαυτό τους και την προσπάθειά τους και να δείξουν κάτι ωραίο. Θέλαμε να κάνουμε καλή επίδειξη πώς είναι το άθλημα και τα παιδιά τα πήγαν άψογα».

Για τη νοοτροπία των νεαρών παικτών:

«Πιστεύω ανταποκρίθηκαν. Είχαν πολύ καλές σχέσεις ο ένας με τον άλλον, καλές συνεργασίες. Το θέμα είναι να βρίσκονται σε περιβάλλον που μπορούν να πάρουν την πληροφορία και μετά να αναπτύξουν το δικό τους ταλέντο. Η νοοτροπία καθορίζεται από εμάς, τους δασκάλους, εμείς τους βάζουμε ή δεν τους βάζουμε στο σωστό δρόμο. Όταν ο δάσκαλος δεν είναι καλός, τότε υπάρχει έλλειψη νοοτροπίας».

Για τη διοργάνωση που φιλοξενείται στην Πάτρα:

«Σαφώς η περιφέρεια, πανευρωπαϊκά σε κάθε χώρα, είναι εκείνη που στηρίζει περισσότερο το άθλημα. Είναι υγεία να υπάρχει διασπορά ομάδων. Ειδικά ο Απόλλωνας Πατρών είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις υπόλοιπες πόλεις.

Από την πλευρά του ο Φώτης Ζούμπος, ο οποίος βγήκε νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων, τόνισε:


«Κατ' αρχάς είναι τιμή μου που βρίσκομαι στο All Star Game. Νομίζω είναι ευλογία για κάθε παίκτη, είναι καλό να το ζεις αυτό. Είναι άλλη φάση, περνάμε ωραία, ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και κάνουμε το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει πίεση. Προσωπικά το ελληνικό μπάσκετ έχει πολύ μέλλον, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε υπάρχουν πολλά ταλέντα και στο μέλλον θα βγουν ακόμα περισσότεροι παίκτες».

Για το αν είναι έτοιμοι, οι παίκτες των μικρών εθνικών, να προσφέρουν κι άλλες επιτυχίες:

«Μπορεί να γίνει αυτό, υπάρχει ταλέντο. Το θέμα είναι να δίνεται χρόνο συμμετοχής, να παίζει σταδιακά στην ομάδα του ο κάθε παίκτης και σιγά σιγά αυτό έρχεται με την εμπειρία».

Παράλληλα, ο Βασίλης Καββαδάς που αναδείχτηκε πρώτος στον διαγωνισμό των καρφωμάτων υπογράμμισε:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να μας στηρίξει και να μας δώσει ώθηση. Μας έκαναν χαρούμενος, αν και ομολογώ περίμενα να δω λίγο παραπάνω. Για εμάς αυτό που κάναμε είναι διασκέδαση πάνω από όλα. Κάναμε ταξίδι για να έρθουμε μέχρι εδώ, φύγαμε για λίγο από την καθημερινότητά μας, την πίεση της προπόνησης. Αυτό που θέλω να πω επίσης είναι πως τα νεαρά παιδιά αξίζουν στα σωματεία τους περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ευχαριστώ πολύ».

Για το γεγονός πως έδειξε έκπληξη για τον αντίπαλό του στον τελικό, που αν και τόσο κοντός πήδηξε τόσο ψηλά:


«Θα ήταν χαρά μου να κέρδιζε το διαγωνισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: