Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Γεωργίου… speaking!!

«Μίλησε» ο δικός του νόμος! Με τον Γεωργίου να βρίσκει δίχτυα, ο ΠΑΣ έφυγε με το διπλό από τα Πηγάδια (1-0) κόντρα στην Ξάνθη, με τους Γιαννιώτες να πιάνουν εκ νέου τον Παναθηναϊκό!

Γεωργίου… speaking!
Δεν αφήνει την μάχη για τα πλέι οφ!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε μέσα στα Πηγάδια της Ξάνθης με 1-0, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Γεωργίου στο 69’, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο.

Τρίποντο μετά από ένα μήνα για τους Ηπειρώτες, που ανέβηκαν και πάλι στην προνομιούχο πέμπτη θέση, ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό! Έχασαν έδαφος οι ακρίτες στην διεκδίκηση των πλέι οφ, όντας πλέον τέσσερις βαθμούς πίσω!

Το ματς


Τα πρώτα δέκα λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια φάση, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους ακρίτες, όταν στο 14’ ο Μαρίν ξέφυγε από τον Κολοβέτσιο, σέντραρε, όμως τελευταία στιγμή ο Πάντος έδιωξε την μπάλα, προτού την σπρώξει στα δίχτυα ο Σολτάνι. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Λίλα έπιασε την κεφαλιά, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει πολύ ωραία.

Μετά το 20 λεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είχαν κάποια σουτ με τους Μαρσελίνιο και Ντιέ, με τον τελευταίο να χάνει μεγάλη ευκαιρία, καθώς η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του ΠΑΣ μετά από εκτέλεση φάουλ. Στα τελευταία δέκα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 0-0 στα αποδυτήρια και τους ακρίτες να είναι ανώτεροι.

Όπως τέλειωσαν, έτσι ξεκίνησαν και στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ουζουνίδη. Αφού αρχικά ο Σολτάνι απείλησε με ένα αδύναμο σουτ, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Μαρσελίνιο βγήκε από πλάγια τετ-α-τετ με τον Ταμπάση, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ βγήκε έγκαιρα κι απομάκρυνε τον κίνδυνο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι ανώτεροι, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, με τον Βραζιλιάνο άσο –λίγα λεπτά αργότερα- να έχει κι άλλο ωραίο σουτ, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να λέει εκ νέου «όχι».

Και κάπου εκεί, ο ΠΑΣ «χτύπησε»! Οι παίκτες του Χριστόπουλου βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, με τον Ίλιτς να φεύγει πολύ γρήγορα από τα δεξιά, να σεντράρει την κατάλληλη στιγμή και ο Γεωργίου μόνος στην «καρδιά» της άμυνας της Ξάνθης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης για το 1-0 μέσα στα Πηγάδια! Οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ, την ώρα που πίεζαν για κάποιο τέρμα. Ο Ουζουνίδης τα έπαιξε όλα για όλα, έκανε άκρως επιθετικό το σχήμα της ομάδας του, όμως παρά την προσπάθεια για να ισοφαρίσει, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα, με αποτέλεσμα, ο ΠΑΣ να «αποδράσει» με το τελικό 1-0 υπέρ του.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Παΐτο, Βασιλακάκης (82’ Ράνος), Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν, Μαρσελίνιο, Σολτάνι (61’ Ονουάτσι), Ντάνι, Μπέρτος
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Πλατέλλας, Σμιθ, Τσαμούρης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου (73’ Βίλα), Λίλα, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (73’ Κεϊτά)
Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Οικονόμου, Ρουμπουλάκου, Ντάσιος, Γιάκος



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: