Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

«Να πάρουμε ότι δικαιούμαστε»

Ο ελληνικός στίβος δεν έχει πάρει αυτά που δικαιούται τα τελευταία χρόνια από την Πολιτεία στον οικονομικό τομέα και δείχνει έτοιμος να τα διεκδικήσει.

«Να πάρουμε ότι δικαιούμαστε»
Αυτό, τουλάχιστον, φάνηκε στη διάρκεια της τακτικής ΓΣ της αρχαιότερης ελληνικής ομοσπονδίας το Σάββατο στο ξενοδοχείο «OASIS», όπου και ανακοινώθηκαν οι περικοπές που θα ισχύσουν μέσα στο 2013, ενώ αποφασίστηκαν και αλλαγές στο καταστατικό.

Ήτοι, να μειωθούν τα μέλη του ΔΣ σε 15 από 21 που είναι μέχρι σήμερα. Επίσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση για την ενοποίηση- συγχώνευση των ΕΑΣ σε 13, όσες και οι διοικητικές περιφέρειες, και η έδρα τους θα αποφασιστεί από την πλειοψηφία των σωματείων-μελών της συνέλευσης.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η διεθνής ονομασία του ΣΕΓΑΣ από Assotiation σε Federation, δηλαδή η διεθνής ονομασία της θα είναι Hellenic Amateur Athletic Federation.

«Δεν θα καταργήσουμε κανέναν από τους αγώνες μας, αντίθετα θα διοργανώσουμε κι άλλους», τόνισε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγοπουλος, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση περικοπών που αφορά στο 2013. Παράλληλα, ζήτησε από τα σωματεία την εντολή, προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται.

«Δεν τελειώνει ο αθλητισμός το 2013, αυτή η απόφασή μας να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, υλοποιείται μέσα από μια συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της ΕΟΕ και εγώ, ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο θα καταθέσουμε μια πρόταση χρηματοδότησης πενταετούς πλάνου, μέσω του ΟΠΑΠ, στην οποία θα υπάρχουν ρήτρες που δεν θα επηρεάζουν τον αθλητισμό σε περίπτωση πώλησης της ΟΠΑΠ ΑΕ. Έχουμε προχωρήσει σε περικοπές σε όλα τα επίπεδα.

Περικοπές σε λειτουργικές ανάγκες, στον προϋπολογισμό του ΚΜΑ, στις μισθοδοσίες των υπαλλήλων, που δέχτηκαν να υπογράψουν νέες συλλογικές συμβάσεις. Μειωμένο θα είναι και το κόστος των αγώνων, ενώ αποφασίστηκε πως οι προετοιμασίες των αθλητών θα γίνονται μόνο στην Κύπρο, όπου υπάρχει διακρατική συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά στις διεθνείς αποστολές, θα γίνει περικοπή στους συνοδούς. Τέλος, θέλω να ξεκαθαρίσω πως διατηρούνται τα έξοδα μετακινήσεων σε πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα σχεδόν στα περυσινά επίπεδα. Παράλληλα, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν θα υπάρξουν περικοπές στις αθλήτριες και τους αθλητές μας, για συμβολικούς λόγους», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως στις 19 Μαΐου θα γίνει στο Σύνταγμα αγώνας επίδειξης επί κοντώ, ενώ έκανε γνωστό πως, στη διάρκεια της σεζόν, θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες δρόμου της σειράς "Run Greece" σε Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο και Καστοριά.

Επίσης, έκανε γνωστό πως στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών, θα γίνει σεμινάριο για τα σωματεία, με θέμα τη διεκδίκηση τοπικών χορηγών και την ανεύρεση πόρων από την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: