Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Παλικάρι ο ΠΑΟΚ!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και ξεχωρίζει τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά.

Παλικάρι ο ΠΑΟΚ!

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Στο ΟΑΚΑ; Να γκρινιάξεις πάλι για τον Παναθηναϊκό; Βαρετό έχει καταντήσει. Παίζει χάλια. Τόσο μπορεί; Για τη δεδομένη χρονική στιγμή έτσι φαίνεται. Μην κάνουμε συγκρίσεις με άλλα χρόνια. Αυτά είναι παρελθόν. Η αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟ είναι κακή. Εκείνο που έχει σημασία είναι η νίκη. Από τη στιγμή που ήρθε έστω και με πέναλτι τα υπόλοιπα πάνε περίπατο. Για μια ομάδα που είχε χάσει πλήρως την αυτοπεποίθησή της το πρώτο ζητούμενο είναι να κερδίσει. Δεν είχε σωστό τρόπο ανάπτυξης. Ορθόν. Πότε είχε φέτος για να τον έχει και τώρα; Τι κι αν έπαιζε κόντρα στην ουραγό του πρωταθλήματος. Πρώτα έχει σημασία η άμυνα και μετά όλα τα άλλα. Έτσι όπως έπαιζε δίχως το πέναλτι, γκολ ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολο να βάλει. Η Κέρκυρα δεν πίστεψε ποτέ ότι μπορούσε να του κάνει ζημιά και για αυτό δεν το έκανε. Το θετικό για τους «πράσινους» είναι ότι πάτησαν στην πεντάδα και είναι φαβορί για να μπουν στα πλεϊ οφ. Το επίσης σημαντικό ότι σκόραρε ο Φιγκερόα. Έστω κι από την άσπρη βούλα είναι ζωτικής σημασίας για έναν επιθετικό να ανακτά την επαφή του με τα δίχτυα. Κατά τα άλλα, τίποτα. Ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποιεί. Ο στόχος για τα πλεϊ οφ είναι εφικτός ώστε να σώσει το τελευταίο που του έχει απομείνει στην χειρότερη χρονιά των τελευταίων ετών.


Ο Αστέρας απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει αλλάξει επίπεδο. Νίκησε αν και δεν ήταν σε καλή μέρα. Έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του, αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Λίγο πριν ο Πανθρακικός πανηγυρίσει ένα σπουδαίο βαθμό στην Τρίπολη, οι Αρκάδες τον λύγισαν όπως είχαν κάνει και με τον Λεβαδειακό. Καλή δουλειά και πολλά μπράβο στον Τσιώλη και τους παίκτες του που δείχνουν ότι δουλεύουν πολύ και αποκτούν και προσωπικότητα για το VIP κλαμπ της Σούπερ Λίγκας.

Για το σημερινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ καλό θα είναι να μην μιλάμε για εύκολη νίκη, πολλά γκολ και όλα τα σχετικά. Η «Ένωση» μπορεί να έχει πέσει ποιοτικά, αλλά η φανέλα παίζει πάντα το δικό της ρόλο. Άλλωστε πάντα στα ματς που τα θεωρείς φιέστα και πας για να βάλεις ένα τσουβάλι γκολ στο τέλος σου στραβώνουν. Δεν λέμε ότι η ΑΕΚ είναι φαβορί. Κάθε άλλο. Ο Ολυμπιακός είναι και μάλιστα σε μια σημαντική μέρα για τον σύλλογο (γενέθλια) που θέλει να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Άλλο το φαβορί και η προετοιμασία για γιορτή κι άλλο ο αγώνας μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν θα πάει ως πρόβατο επί σφαγή. Τουλάχιστον, δεν πρέπει να σκέφτεται έτσι...
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: