Ο Κώστας Βασιλόπουλος σχολιάζει την άνεση με την οποία ο ΠΑΟΚ μπορεί να μετατρέπει ένα εύκολο παιχνίδι σε ντέρμπι και τις αποφάσεις του Γιάννη Δελφάκη στον αγώνα με τον Πλατανιά.
Ο ΠΑΟΚ έχει την… συνταγή. Ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα να μετατρέπει ένα εύκολο παιχνίδι σε ντέρμπι. Αυτό ακριβώς έκανε το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά. Μετέτρεψε σε αγχώδη μια νίκη που διαγραφόταν άνετη με δεδομένο ότι η ομάδα κατάφερε να προηγηθεί νωρίς – νωρίς στο σκορ.
 
Το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη δημιούργησε προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε περίπατο το παιχνίδι. Αυτό τουλάχιστον θα ήταν το λογικό. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ επέλεξαν το… παράλογο και αντί να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι αντίπαλοι αιφνιδιάστηκαν, την ανωτερότητα τόσο της μεσαίας όσο και της επιθετικής γραμμής, εμφάνισαν μια αδικαιολόγητη χαλαρότητα στην απόδοση τους που κυμαίνεται στα όρια της αφέλειας. 
 
Έδωσαν τη θέση του οδηγού στους γηπεδούχους που δεν άργησαν να ισοφαρίσουν εκμεταλλευόμενοι τα αδικαιολόγητα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και την κακή εκτίμηση του Ιτανζ που γενικά δεν ήταν σε καλή μέρα στα Χανιά. Στην εξέλιξη του αγώνα ο Δικέφαλος έδειξε ότι είναι ανώτερη ομάδα καταφέρνοντας να προηγηθεί για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και ίσως το μεγαλύτερο λάθος έγινε σ΄ εκείνο το σημείο. 
 
Αντί ο ΠΑΟΚ να «τελειώσει» τον αντίπαλο του με ένα 3ο γκολ (που δεν φάνταζε δύσκολο με δεδομένη την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων) κατέβασε εκ νέου ταχύτητα με αποτέλεσμα να «παλεύει» στο τέλος του αγώνα να κρατήσει τη νίκη αγωνιζόμενος με 9 παίκτες απέναντι σε μια ομάδα που έδινε το δικό της μάχη καθώς ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας είναι πολύτιμος με δεδομένη την βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκετε. 
 
Αγωνιστικά το συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ότι: α) στον ΠΑΟΚ ταιριάζει το επιθετικό σχήμα με παίκτες όπως οι Ολίσε, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, 
β) τα προβλήματα στην άμυνα συνεχίζονται και το θέμα χρίζει άμεσης αντιμετώπισης από την τεχνική ηγεσία,
γ) η ομάδα πρέπει να μάθει να τελειώνει τα παιχνίδια αποβάλλοντας την διαπιστωμένη αφέλεια της όταν οι παίκτες της αισθάνονται την ανωτερότητα τους απέναντι στους αντιπάλους τους.
 
Πάμε τώρα στον Δελφάκη. Το… αστέρι από την Αρκαδία τα έκανε τα θαύματα του. Για να μην τον αδικώ, δικαίως απέβαλε τον Σταφυλλίδη με δυο κίτρινες κάρτες. Η απόφαση του όμως να αποβάλει τον Σαλπιγγίδη για μια αδιευκρίνιστη χειρονομία είναι πέρα από κάθε φαντασία. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν έχει δώσει το δικαίωμα σε κανέναν με την πολύχρονη παρουσία του στα Ελληνικά γήπεδα, να υποθέσει ότι μπορεί να χειρονομήσει σε βάρος διαιτητών ή αντιπάλων. Η ανεπαίσθητη κίνηση του χεριού του θεωρήθηκε «φάσκελο». Αυτό βόλευε τον διαιτητή, αυτό αποφάσισε. 
 
Ήταν αρκετά βολική η αποβολή του Σαλπιγγίδη. Μπορώ να υποθέσω ότι εξυπηρετεί όλες τις… αποχρώσεις. Τους κόκκινους διότι ο πρόεδρος καταβάλλει προσπάθειες να σωθεί η –συμπαθής κατά τα άλλα- ομάδα των Χανίων και τους πράσινους που τους «σπρώχνουν» με χίλια το τελευταίο διάστημα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ χάνει το παιχνίδι με τον Παναθηναικό στην Τούμπα. Θέλετε να πιστέψουμε ότι είναι συμπτώσεις; Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Όλους τους εξυπηρετεί η αποβολή του Σαλπιγγίδη. Γι αυτό και δεν θεωρώ ότι ήταν ένα απλό λάθος του Δελφάκη που σφυρίζει με μεγάλο «μέσο» στην Σούπερ Λίγκα. Ο «μέντορας» του ξεπούλησε τα πάντα για να τον βάλει στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας.
 
Υ. Γ. 1 Θα δούμε κι άλλα έργα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η… υπερπαραγωγή είναι καλά στημένη. Θα το πληρώσει ακριβά το εσκεμμένο σε βάρος του Πανιωνίου λάθος ο ΠΑΟΚ.
πηγή: gazzetta.gr