Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Οι διαιτητές διαβάζουν Άρλεκιν με τον Ιβάν!!

Ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει στον sportdog την 24η αγωνιστική. Ποιος είναι "απάτη"; Ποιος βαράει διάλυση; Ποιοι διαβάζουν 'Αρλεκιν; Ποιες οι κατηγορίες του πρωταθλήματος; Όλα αυτά και άλλα πολλά με ένα απλό κλικ!
Εύκολα πέρασε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός, ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να τους δημιουργήσει προβλήματα. Όσα ρήγματα έφαγε ο Ολυμπιακός, ήταν κάθετα. Από τα πλάγια δεν ανησύχησε σχεδόν καθόλου, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο δεν υπήρχε ο ΟΦΗ το γήπεδο. Ο Φέισα θεωρώ ότι είναι ποδοσφαιρική απάτη και θα το δείτε στην πορεία. Ξαφνικά βρέθηκε ο Μανιάτης, που ήταν ένας από τους καλύτερους του Ολυμπιακού, να είναι στον πάγκο και να μπαίνει αλλαγή. 
Θεωρώ ότι ο Μανιάτης έχει να δώσει πολλά περισσότερα στα χαφ από τον Φέισα. Όπως επίσης καλό θα είναι για έναν Ολυμπιακό που έχει πλήρες ρόστερ, τηρουμένων των αναλογιών, να παίζει κάθε παίκτης στη θέση του. Να παίζει δηλαδή δεξί μπακ ο Παπάζογλου που είναι στόπερ, είναι λάθος. Παρότι το παιδί το παλεύει, είναι φιλότιμος κ.λπ. Τα προβλήματα του Ολυμπιακού δεν είναι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη. Πρέπει να φτιάξουν μία ομάδα που να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Ο σοβαρός οπαδός του Ολυμπιακού, όχι αυτός που τον ενδιαφέρει μόνο να κερδίζει η ομάδα του, θέλει να δει τον Ολυμπιακό να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη. Και αδικαιολόγητα τόσα χρόνια δεν έχει κάνει κάτι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Δεν έχει καταφέρει τίποτα και θα πρέπει να ψάξουν να βρουν τον λόγο στην ομάδα.
Υπό διάλυση...
Στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Η ΑΕΚ είναι ένα συνονθύλευμα και ο Παναθηναϊκός είναι απλώς λίγο καλύτερος. Η ΑΕΚ τελεί υπό διάλυση. Μπουγαΐδης και Κατίδης έπαιξαν βασικοί, επειδή διαμαρτυρήθηκε ο μάνατζέρ τους! Θεωρώ θέμα χρόνου να φύγει και ο Λίνεν από την ΑΕΚ, αν βρουν αποζημίωση. Αυτή η ομάδα τελεί υπό διάλυση. Ο Παναθηναϊκός με τέτοιες ομάδες τα καταφέρνει.
Οι κατηγορίες του ελληνικού πρωταθλήματος
Το πρωτάθλημα έχει ως εξής: Ο Ολυμπιακός είναι μία κατηγορία μόνος του, ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης μετά και ο Ατρόμητος με τον Παναθηναϊκό σε μία τρίτη κατηγορία, αν σοβαρευτεί ο Παναθηναϊκός βέβαια. Και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Αλλά αφού κατάφεραν στον Παναθηναϊκό να είναι ο στόχος τους να μπούνε στα πλέι οφ, με γεια τους με χαρά τους. Για αυτό και έχουν βγάλει ό,τι καλύτερο έχουν στη βιτρίνα, τον Καρνέζη ή τον Μαυρία για παράδειγμα, για να τους πουλήσουν...
Με ένα Άρλεκιν ξεχνιέσαι
Το βιογραφικό του Ιβάν Σαββίδη έχει γίνει ανάρπαστο. Από ό,τι φαίνεται οι διαιτητές, πριν ανέβουν στην Τούμπα, λειτουργούν όπως οι γκόμενες παλιά με τα άρλεκιν. Που τα διάβαζαν για να ξεχαστούν. Έτσι και με το βιογραφικό του Ιβάν, κλείνουν τα μάτια. Τραγικό το πέναλτι για την εμπειρία του Κατσουράνη, που έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα. Θα άλλαζαν οι ισορροπίες στο ματς. Αλλά μου άρεσε ο ΠΑΟΚ που κατέβηκε με νέα παιδιά, για να ξέρουν ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να παίξει. Μεγάλο ταλέντο ο Κάτσε, καλύτερος όλων όσων αγωνίστηκαν. Πρέπει να τον προσέξουν. Κάνει τα πάντα, μπράβο στο παλικαράκι.
Ο Αποστολόπουλος φιλότιμος, αλλά δεν νομίζω πως κάνει για μεγάλα πράγματα στον ΠΑΟΚ. Ο Κωνστναντινίδης θα είναι φοβερή λύση για τον ΠΑΟΚ την επόμενη χρονιά, αν συνεχίσει να παίρνει παιχνίδια φέτος. Ο Πέλκας θέλει δουλειά σαν δεύτερος φορ, όπως τον έβαλε χθες ο σερ Άλεξ της Μακεδονίας. Με την άνοδο του Λόρενς έδειξε πως ήταν καλός από τη μέση και μπροστά ο ΠΑΟΚ. Ομάδα παιδική χαρά ο Πανιώνιος. Αλλά θα μπορούσε αν ήταν τα σφυρίγματα σωστά, να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το να φάει τέσσερα γκολ. Προς απογοήτευση του σερ Άλεξ, ο ΠΑΟΚ έχει καλό και πλούσιο υλικό. Και μόνοι τους κερδίζουν τα παιχνίδια. Είναι πολύ λίγος για τον ΠΑΟΚ, γιατί ο Σαββίδης έχει βάλει τις βάσεις για να γίνει πολύ μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ, το αντίπαλον δέος του Ολυμπιακού.
Να σφυρίζουν ό,τι βλέπουν... 
Σε ένα πράγμα διαφωνώ μόνο, στο μοίρασμα βιογραφικών και ποιος θα αναλάβει το παρασκήνιο. Αν θέλουν οι Έλληνες παράγοντες ένα υγιές ποδόσφαιρο, που θα τους βοηθήσει να έχουν ανταγωνιστικές ομάδες και στην Ευρώπη, πρέπει να αφήσουν ανεπηρέαστη τη διαιτησία να σφυρίζει ό,τι βλέπει...
Ευχαριστώ και εις το επανιδείν...
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: