Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ευχή και κατάρα τα τελευταία λεπτά!!

Το ποτήρι ο καθένας μπορεί να το δει είτε μισογεμάτο, είτε μισοάδειο. Διαλέγει και παίρνει. Είναι γεγονός ότι στο ποδόσφαιρο, πάντοτε μία τέτοιου είδους άποψη είναι πάντοτε υποκειμενική.

Γεγονός είναι ότι στην Βέροια έχουν σταθεί πολλοί στο γεγονός πως η ομάδα δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να χάσει βαθμούς, που αν τους είχε σήμερα, θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στην κατηγορία. Τα παιχνίδια με τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας είναι τα πιο χαρακτηριστικά, αφού δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις και έχασε συνολικά δύο βαθμούς, που θα μπορούσε σήμερα να έχει και να είναι άνετη.

Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά, που λέει ότι η Βέροια έχει κατακτήσει κιόλας αρκετούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Κι αυτό δεν είναι σίγουρα τυχαίο. Ειδικά από την στιγμή που ανέλαβε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, η «Βασίλισσα» δείχνει χαρακτήρα και μέταλλο. Δεν παρατάει κανένα παιχνίδι, δείχνει αξιοθαύμαστη ηρεμία στον τρόπο που διαχειρίζεται αρκετά παιχνίδια και με τον τρόπο που ψάχνει το γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως ισοφάρισε λίγο πριν το φινάλε στην Κέρκυρα, ενώ στο ίδιο λεπτό, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νέα Σμύρνη, με το γκολ του Κόστλι. Δύο γκολ πέτυχε στην Ξάνθη μετά το 70΄ ενώ και τα δύο τελευταία γκολ επί του Άρη στο 3-1 επιτεύχθηκαν στις καθυστερήσεις ενός ματς, που ήδη η Βέροια κατόρθωσε να το γυρίσει ενώ έχανε στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμη και τα δύο γκολ επί της Κέρκυρας, το πέναλτι του Κόστλι δηλαδή και το γκολ του Ολαϊτάν, ήρθαν στο τελευταίο τέταρτο, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και στα παιχνίδια που ηττήθηκε η Βέροια, δηλαδή με Αστέρα Τρίπολης και Βέροια, είχε κατορθώσει να σκοράρει και πάλι λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Αναμφίβολα με… αποδείξεις, είναι φανερό ότι η Βέροια ξεδιπλώνει μία σπάνια αρετή ομάδας, που παλεύει μέχρι τέλους τα παιχνίδια και κυρίως ψάχνει να βρει τρόπο για να σκοράρει ορθολογικά και όχι με γιόμες, που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία τύχη.

Μόνο ευχάριστα από τον Μπαργκάν

Πολλές θα είναι οι απουσίες της Βέροιας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης καλείται βεβαίως να βρει λύσεις. Ο Γεωργέας, ο Γεωργιάδης και ο Κόστλι είναι τιμωρημένοι, ενώ πολύ δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή και του Καλί, παρότι βρίσκεται στην τελική ευθεία της αποθεραπείας του. Απών θα είναι και ο ανέτοιμος Σνάουτσερ, ενώ η μοναδική ευχάριστη νότα είναι ο Κενάν Μπαργκάν, που όλα δείχνουν ότι θα προλάβει να είναι έτοιμος για την Σαββατιάτικη αναμέτρηση. πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: