Ο Κώστας Βασιλόπουλος διάβασε για το... φλερτ του Ολυμπιακού σχετικά με την περίπτωση του Καμαρά και γράφει στο blog του για το πως έχουν τα δεδομένα όσο αφορά τον ΠΑΟΚ!
Με μεγάλο (ομολογώ) ενδιαφέρον διαβάζω ρεπορτάζ που αφορούν τον Καμαρά και το. ξαφνικό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Κάπου πήρε το μάτι μου ανάλογα ρεπορτάζ που αφορούν την ίδια ομάδα και δυο άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Τον Ολίσε και τον Σίλντεφελντ. Διάβασα δηλαδή ότι στο λιμάνι θα εξετάσουν τις περιπτώσεις αυτών των παικτών ώστε να αποκτήσουν πλήρη εικόνα για τις ικανότητες τους και το καλοκαίρι να κινηθούν ανάλογα.
Μάλιστα. Αν υποθέσουμε ότι τα ρεπορτάζ στηρίζονται σε πραγματική ενημέρωση και όχι σε εικασίες των ρεπόρτερ (άλλωστε όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και οι ρεπόρτερ δεν γεννούν από την... κοιλιά τους θέματα) μάλλον στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ δεν είναι καλά ενημερωμένοι για τις υποθέσεις των παικτών που αγωνίζονται ως δανεικοί στον ΠΑΟΚ.
Αν είχαν σωστή ενημέρωση θα γνώριζαν ότι για τους παίκτες που απέκτησε ο Δικέφαλος τον Ιανουάριο υπάρχουν οψιον αγοράς στα συμβόλαια που συντάχθηκαν με τις ομάδες που διατηρούν τα δικαιώματα τους.
Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίσουν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Καμαρά, του Ολίσε ή του Σίλντεφελντ με την καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού μπορούν να το πετύχουν ακόμα κι αν οι ομάδες τους έχουν αντίθεση άποψη.
Αν δηλαδή η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση του Δικεφάλου αποφασίσουν πως στα πλάνα της ομάδας ταιριάζει ο Καμαρά (ένα παράδειγμα αναφέρω) και θέλουν να τον κρατήσουν στην Τούμπα καταβάλλουν στον τραπεζικό λογαριασμό της Σοσό το ποσό που προβλέπεται στους όρους του συμβολαίου που συντάχθηκε και υπογράφηκε τον Ιανουάριο και αυτόματα τα δικαιώματα του παίκτη από τη Νέα Γουινέα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Θεωρώ όμως ότι στον Πειραιά γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς τις συμφωνίες που διέπουν τη συνεργασία του ΠΑΟΚ με τις ομάδες που απέκτησε παίκτες και το θέμα που έντεχνος διοχετεύθηκε είχε καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα. Το πώς και το γιατί δεν με αφορά. Απλά σημειώνω ότι όπως καλά γνωρίζουν στο λιμάνι οι εποχές που λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο (στην προκειμένη περίπτωση τον ΠΑΟΚ) πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Αν πάλι στην Τούμπα αποφασίσουν ότι χρειάζονται παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά για τα πλάνα της νέας περιόδου τότε βεβαίως ο Ολυμπιακός και κάθε άλλη ενδιαφερόμενη ομάδα μπορεί να κινηθεί για την απόκτηση και του Καμαρά και κάθε άλλου παίκτη που για την ώρα αγωνίζεται με τη μορφή δανεικού στον Δικέφαλο.
Κι επειδή νομίζω ότι μπορούμε να. συνεννοηθούμε δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο και μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα δυο ακόμα θεματάκια που έχω στο μυαλό μου σήμερα.
Υ. Γ. 1 Αν ισχύσουν και το καλοκαίρι όσα συζητούν σήμερα μεταξύ τους οι επιτελείς του ΠΑΟΚ που ασχολούνται με τα μεταγραφικά θέματα, μια τουλάχιστον από τις κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας θα γίνει δεκτή με τεράστιο ενθουσιασμό!
Υ. Γ. 2 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Θα προστεθούν τουλάχιστον δυο νέα μέλη. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο βέβαια να υλοποιήσει τις σκέψεις του και νωρίτερα. Μέσα στον Μάιο δηλαδή.
Υ. Γ. 3 Για τις θλάσεις δεν έχω τίποτε να σχολιάσω. Ο αριθμός (16 για την ώρα) τα λέει από μόνος του όλα.