Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τα τρία οφέλη του «Δικεφάλου»

H «SportDay» αναλύει αυτά που κέρδισε ? πέραν του βαθμού ? ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τα τρία οφέλη του «Δικεφάλου»
Ο ΠΑΟΚ απέδειξε αρκετά πράγματα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να μην πήρε τη νίκη, αλλά με την παρουσία του στο «Γ. Καραϊσκάκης» χάραξε έναν πολύ διαφορετικό -σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια- δρόμο.
ΤΑ ΤΡΙΑ «SOS»

1) Παίκτες που δεν ήξεραν τι σημαίνουν τα ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ πήραν μια πολύ καλή… δόση. Είτε οι νεαροί (Κάτσε, Αποστολόπουλος κ.ά.) είτε οι νεοαποκτηθέντες (Ολίσε, Καμαρά-φωτό, Βούκιτς, Σίλντενφελντ) κατάλαβαν τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τις αναμετρήσεις, αλλά και το πώς θα πρέπει να παίξουν σε ενδεχόμενο «τελικό» με τους «ερυθρολεύκους» στο Κύπελλο. Οσοι γνωρίζουν καλά τα δεδομένα μέσα στον ΠΑΟΚ, ξέρουν ότι αρκετοί «έτριβαν τα χέρια τους» με τα όσα έγιναν στο Φάληρο, μια και πλέον ο «Δικέφαλος» θα συναντάει με άλλο… ύφος τον Ολυμπιακό για τη διεκδίκηση των τίτλων.

2) Οι παίκτες του Δώνη απέδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους κι όταν πρέπει να έχουν διαφορετικό - από όσα συνήθισαν - ρόλο μέσα στο γήπεδο. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ τα πήγε εξαιρετικά κι όταν είχε (όπως στο ματς με τον Ολυμπιακό) απέναντί του ποδοσφαιριστές με καλή τεχνική κατάρτιση και μια ομάδα που διατηρεί αρκετά την μπάλα στα πόδια των παικτών της. Μπορεί στο φετινό πρωτάθλημα -λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν με την οικονομική κρίση- αυτά τα παιχνίδια να είναι τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό (εντός κι εκτός) και το ένα με τον Παναθηναϊκό (εκτός), όμως παρόμοιες παρουσίες με προχθές, θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ και για τα δύσκολα ματς της Ευρώπης. Τότε η ομάδα θα χρειαστεί εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγούν σε έναν άλλον τρόπο παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να θέλει μόνο να διατηρεί το σκορ και να μην έχει τόσο μεγάλη κατοχή της μπάλας.

3) Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να εναλλάσσει με επιτυχία όλους τους τρόπους ανάπτυξής του μέσα στο γήπεδο. Πέρα από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που λειτούργησε καλύτερα όταν οι παίκτες δεν είχαν την μπάλα στα πόδια τους, ο «Δικέφαλος» έδειξε καλά στοιχεία κι όταν αγωνίστηκε με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους και δεν είχε πιάσει υψηλά στάνταρντ απόδοσης. «Ξέρουμε πλέον πώς να πάρουμε το αποτέλεσμα», λένε στον ΠΑΟΚ.

πηγή: SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: