Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Παίξτε μπάλα γιατί θα βλέπουμε Καβάλα!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά τα πρώτα παιχνίδια για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Καμία ματσάρα της προκοπής θα δούμε; Να ελπίζουμε να ζωντανέψουν τα πράγματα στις ρεβάνς, γιατί μπαλίτσα δεν είδαμε… Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog.
Για να πω την μαύρη μου αλήθεια, εγώ απογοητεύτηκα λίγο χθες και σήμερα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην φάση των «16», άλλωστε, είδαμε και μερικές ματσάρες. Με την έννοια ότι γίνανε ανατροπές, υπήρχε σασπένς, όλοι είχαν προσμονή για τις ρεβάνς, χαμός έγινε. Ειδικά με τα δεύτερα παιχνίδια Μπαρτσελόνα – Μίλαν και Μάντσεστερ Γ. – Ρεάλ.
Όχι γρήγορο ποδόσφαιρο
Στην κλήρωση για τους «8», λοιπόν, και με εξαίρεση το Μπάγερν – Γιουβέντους, δεν έκατσε άλλο μεγάλο ζευγάρι από πλευράς ονομάτων.
Και ξεκινάνε χθες τα ματς. Το Παρί – Μπαρτσελόνα; Μέτριο. Το 2-2 δεν λέει κάτι από μόνο του. Το ένα το έπνιξε ο Βαλντές, το άλλο μπήκε με πέναλτι, ενώ το παράλλο ήταν οφσάιντ. Και γενικά ο ρυθμός ήταν ψιλοβαρετός στο μεγαλύτερο διάστημα. Δεν είδαμε γρήγορο ποδόσφαιρο. Η Παρί δεν μπορούσε να βγει μπροστά, η Μπαρτσελόνα μετά το 0-1 και την αλλαγή του Μέσι σα να ψιλομαζεύτηκε κι αυτό ήταν.



Δεν έγινε μάχη
Στο Μπάγερν – Γιουβέντους, και πάλι δεν παρακολουθήσαμε σπουδαία πράγματα. Άσε που και στα δυο γκολ υπάρχει ευθύνη του Μπουφόν. Δεν είναι, πάντως, ότι έγινε κάποια φοβερή μάχη όπως περίμεναν πολλοί. Η Γιουβέντους δεν μπορούσε να κτυπήσει το ματς. Κι έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο. Για την Μπάγερν, δηλαδή.
Με 0-0 και περίπατο
Απόψε; Το Μάλαγα – Ντόρτμουντ έληξε κουλουράκια. Άνοστο 0-0. Ούτε γκολ, ούτε ανατροπές, ούτε τίποτα. Πάλι καλά που έκανε κάποιες φάσεις η σβέλτη Ντόρτμουντ κι έδωσε λίγο χρώμα στο ματς.
Όσο για το Ρεάλ – Γαλατά οι δυο ομάδες ήταν η μέρα με τη νύχτα. Άλλο επίπεδο η Ρεάλ, άλλο επίπεδο η Γαλατά. Αν, δηλαδή, φόρτσαρε λίγο παραπάνω η ομάδα του Μουρίνιο θα μπορούσε να βάλει ακόμα και τα διπλάσια γκολ. Έτσι φαινόταν. Ότι η Ρεάλ πήγαινε στο ρελαντί κι έκανε περίπατο. Έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα κι αρκούσε για να πάρει το πάνω χέρι με το καλημέρα. Η Γαλατά πέρα από μια, δυο ευκαιρίες στο α’ μέρος φάνηκε λίγη για ματς τέτοιων απαιτήσεων.
Τι θα γίνει στις ρεβάνς…
Κι έτσι ουσιαστικά στην ρεβάνς δεν έχουμε να περιμένουμε από τώρα κάτι φοβερό και τρομερό. Η Ρεάλ περνάει από απόψε, η Μπάγερν έχει αποκτήσει σαφέστατο προβάδισμα, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να αποκλειστεί, έστω κι αν ισοφαρίστηκε στο τέλος, αφού είναι μια κλάση πάνω σαν ομάδα από την Παρί, ενώ το μόνο ανοιχτό στην πρόκριση παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα σε Ντόρτμουντ – Μάλαγα. Που και πάλι σαν ζευγάρι δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο να’ ναι.
Εκεί που δεν το περιμένεις…
Τέλος πάντων. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει. Εκεί, δηλαδή, που δεν το περιμένουμε μπορεί να γίνουν τίποτα ματσάρες στις ρεβάνς που να γλείφουμε τα δάχτυλά μας και να θέλουμε χίλια μάτια για να τα δούμε. Μπάλα είναι αυτή. Και κάνει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις.
Ωστόσο, σ’ αυτή την τετράδα παιχνιδιών Τρίτη – Τετάρτη εγώ δεν το πολυευχαριστήθηκα. Δεν είδα την μπάλα, ούτε και το σασπένς που θα περίμενα από επίπεδο προημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε κι έχει δημιουργηθεί – η συνηθισμένη για φάση των «8» - προσμονή για τους επαναληπτικούς. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι στις ρεβάνς θα ζωντανέψει λίγο το πράγμα…
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: