Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σκέψεις επικαιρότητας!!

Ποια ομάδα πρέπει να πάει μια βόλτα από τη Γ΄ Εθνική; Τι έγκλημα έκανε ο Άρης; Γιατί επαναστάτησαν οι Παναθηναϊκοί με Νταμπίζα; Ο Σταύρος Κόλκας ...δεν γράφει για ΠΑΟΚ!
Πολλά μυστήρια μέτωπα υπάρχουν στις ελληνικές ΠΑΕ και μου ήρθε να γράψω γι΄ αυτά.
Πρώτα απ΄ όλα, αυτό που συμβαίνει με έναν Βιντιάδη δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Στην ΑΕΚ, έχω πολλά αδέρφια – συναδέλφους που διαβάζω συχνά πυκνά και αντιλαμβάνομαι πως είναι έτοιμοι να αυτοπυρποληθούν. "Σε αναμονή του Βιντιάδη", "Τελειώνει η προθεσμία Βιντιάδη", "Έλεγχος Βιντιάδη", πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς γίνεται και τι περιμένουν από αυτόν ακριβώς.
Η ουσία είναι για την ΑΕΚ, όπως για αρκετές ακόμη ΠΑΕ, πως μετά τις ρυθμίσεις με τον ΠΣΑΠ και αυτή που αναμένεται να γίνει με το κράτος, θα πρέπει να υπάρχει το ένα προς δύο των εσόδων με τις ζημίες για να θεωρηθεί μία κατάσταση βιώσιμη. Δηλαδή βγάζω 1 εκατ. ευρώ, αν οι ζημίες μου είναι δύο, όλα καλά. Αν βγάζω ένα και οι ζημίες μου δέκα, μάλλον πρέπει να πάω μια βόλτα από τη Γ΄.
Τώρα που είπα Γ΄ θυμήθηκα τον Άρη. Ως ΠΑΟΚτσής που σέβεται τον εαυτό του και αντιλαμβανόμενος πως η δική μας ΠΑΕ περνάει μία μεταβατική φάση, παρακολουθώ τις εξελίξεις στην ομάδα που υποστηρίζουν αρκετοί φίλοι μου.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταγράψει από την αρχή τα εγκλήματα που έχουν κάνει, αλλά αυτό με τον Πολατιάν ήταν ξεκαρδιστικό.
Πάει μία ομάδα που είναι φαβορί για υποβιβασμό και πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος προσλαμβάνει έναν πρώην διαιτητή. Αυτομάτως, πάει το μυαλό όλων πως τον παίρνει για να πείσει τους συναδέλφους να παίξουν καλά τον Άρη.
Έλα όμως που ο διαιτητής έρχεται σε δύσκολη θέση, αφού αν παίξει Άρη θα του βγει η ταμπέλα για πλάκα.
Χωρίς Πολατιάν, θα πάρεις και ένα δύο σφυρίγματα, αλλά ο Μάνταλος π.χ. που πήγε να παίξει με τον Πανθρακικό, εμφανίστηκε ως κλώνος του Κολίνα. Δεν του έφυγε σφύριγμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται, αλλά μπροστά τους οι Μόντι Πάιθονς δείχνουν καταθλιπτικοί.

Στο Παναθηναϊκό επαναστάτησαν λέει που βγήκε το όνομα του Νταμπίζα για τεχνικό διευθυντή. Εντάξει, έπαιξε στον Ολυμπιακό και υπάρχει αυτή η μαύρη σελίδα για τους Παναθηναϊκούς. Αλλά υπάρχει και μία άλλη ανάγνωση στην ιστορία αυτή. Αλήθεια, με πόσους παίκτες που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό υπάρχει μία σχέση καλή; Παίκτες όχι τυχαίους, αλλά παίκτες με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα που γνωρίζουν την ελληνική νοοτροπία.
Δε λέω πως η λύση Νταμπίζα αποτελεί εγγύηση, απλά λέω πως ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος, δε φρόντισε να έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να βάλει κάποιο δικό του παιδί σε αυτή τη θέση.
Και συμπεριφορές άδικες απέναντι σε παίκτες, δεν υπάρχει περίπτωση να μη τις βρεις μπροστά σου.
Για τον φίλο μου τον Δημοσθένη που αναφέρθηκε σε εμένα και καλά έκανε, μίλησε για κόμπλεξ που έχουν κάποιοι στη Θεσσαλονίκη με τον Ολυμπιακό. Του υπενθυμίζω απλά πως το κόμπλεξ είναι ένα γενικότερο κουσούρι της χώρας και δεν έχει να κάνει με γεωγραφικά κριτήρια.
Και εμείς εδώ στο χωριό μας, ακούμε διάφορα για κάποιους που γράφουν για τον Ολυμπιακό, αλλά δε θεωρούμε δεδομένο πως είναι έτσι τα πράγματα. Πιστεύουμε στη μη κατευθυνόμενη δημοσιογραφία.
Μπορεί να είμαστε αφελείς, ρομαντικοί, κοκκινομάγουλοι βρε αδερφέ. Δεν έχουμε θέμα.
Κλείνοντας λοιπόν, αν αναπτύξω επιχειρηματολογία για το κακό που έχει κάνει ο Ολυμπιακός και ο Τύπος του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα χρειαστώ μήνες.
Γι΄ αυτόν τον λόγο Δημοσθένη μου, άσε τον ΠΑΟΚ, κάνε τη δουλειά σου όπως κάνεις τόσα χρόνια και όταν τον πιάσεις στο πληκτρολόγιό σου φρόντισε να έχεις σοβαρή επιχειρηματολογία και όχι π.χ. πως ο Δώνης κλότσησε μία μπάλα για λογαριασμό της Θύρας 4.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: