Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αν φύγει ο Μουρίνιο, η Ρεάλ θα καταντήσει Ίντερ!!

Ο Νίκος Αλέφαντος διάβασε το βιβλίο του Ζιοβάνι και θυμάται τη συνεργασία τους. "Άγιος άνθρωπος, μέγας παικταράς"! Τι λέει για Δούρο, Μουρίνιο και ποιους βλέπει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ...
Για το βιβλίο του Ζιοβάνι θέλω να πω δυο λόγια. Δεν ήταν μόνο μέγας παικταράς, ήταν και πολύ καλός χαρακτήρας, εξαιρετική η συνεργασία μας. Άκουγε τι του έλεγα στο Ρέντη, δεν ήταν βεντέτα, αυτοί οι παικταράδες όταν δουν ότι τους σέβεσαι, σε σέβονται κι αυτοί. Μιλάμε για έναν από τους τρεις καλύτερους ξένους που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τρεις ήταν οι καλύτεροι, ο Ζιοβάνι, ο Ριβάλντο και ο Καρεμπέ. Τον Τζόρτζεβιτς δεν τον βάζω στους ξένους. 
 
Μιλάμε για παίκτη που ήρθε στον Ολυμπιακό σε καλή ηλικία από την Μπαρτσελόνα την οποία έβλεπα τότε, είχε ένα τετράγωνο φωτιά μπροστά. Σέντερ φορ τον Ρονάλντο τον παλιό τον Βραζιλιάνο στα ντουζένια του, έξω δεξιά τον Φίγκο, έξω αριστερά τον Στοϊτσκοφ και πίσω από τον Ρονάλντο τον Ζιοβάνι! 
 
Άγιος άνθρωπος, Χριστιανός πιστός, πρώτος ερχόταν στην προπόνηση και τελευταίος έφευγε. Ήταν τιμή του Ολυμπιακού που φόρεσε τη φανέλα του αυτός ο παίκτης, ήταν τιμή μου που τον είχα παίκτη. Πρώτος σκόρερ είχε βγει εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, και αν δεν ήταν ο Δούρος, θα είχα πάρει εκείνο το πρωτάθλημα και άλλα τρία μετά! Συνιστώ να πάρουν το βιβλίο του οι φίλαθλοι και να το διαβάσουν. 
 
 
Αν φύγει ο Μουρίνιο, θα καταντήσουν Ίντερ
 
Πάμε στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ τώρα. Όσοι ξέρουν μπάλα, φχαριστήθηκαν τη μπάλα που έπαιξε η Ρεάλ Μαδρίτης. Έπαιξε ο Μουρίνιο μέσα σε αποθέωση διότι έχουν γυρίσει οι φίλαθλοι εκεί και παρακαλάνε να μείνει. Αυτός τους πήγε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ που είχανε να πάνε πολλά χρόνια. Όπως και Κύπελλο χωρίς αυτόν είχαν να πάρουν χρόνια, όπως και πρωτάθλημα χωρίς αυτόν είχαν να πάρουν χρόνια. Και άμα φύγει αυτός, η Ρεάλ να το θυμάστε θα γίνει σαν την Ίντερ! Από την οποία έφυγε ο Μουρίνιο και ενώ την άφησε πρωταθλήτρια Ευρώπης και νταμπλούχο, έπειτα αυτή βούλιαξε. 
 
Εγώ είμαι πάντα υπέρ του προπονητή της τακτικής. Προσέξατε τι έκανε με τη Γαλατά; Στα πρώτα λεπτά ήταν πονηρά στημένη η Ρεάλ, αμυνόταν με 8-9 παίκτες! Έβλεπες τη Ρεάλ πίσω από τη σέντρα, θέλανε να κλείσουν κάθε χώρο και να φέρουνε τη Γαλατά να ανέβει πάνω. Μόλις έπαιρνε τη μπάλα η Ρεάλ, το πώς έφευγαν φισέκια στον κενό χώρο, ήταν το κάτι άλλο. Όχι πάσα, πάσα, πάσα, πάσα, κουραστικό ποδόσφαιρο, έφευγαν πολυβόλο στους κενούς χώρους με πέντε παίκτες, γρήγορο ποδόσφαιρο. 
 
Ο Βαράν βίδωσε τον Ντρογκμπά
 
Αυτός εξέλιξε το ποδόσφαιρο που είχε γεννήσει το μυαλό του Χερέρα. Και βγάζει και έναν παίκτη, καθιέρωσε αυτόν τον πιτσιρικά τον Γάλλο τον Βαράν που πάει να γίνει ο καλύτερος στόπερ στην Ευρώπη! Γρήγορος, ξέρει μπάλα, σωματικά προσόντα, τον βίδωσε τον Ντρογκμπά.
 
Έβλεπες απ’ τη μια πλευρά αθλητές, και από την άλλη έβλεπες παίκτες που δεν μπορούσαν να την τρέξουν τη Ρεάλ. Έβλεπες τον Έμπουε που έπαιζε πριν 10 χρόνια δεξί μπακ στην Άρσεναλ, να έχει πάρει το γεροντίστικο το πάχος πάνω του! Έβλεπες τον Ντρογκμπά και δεν τον αναγνώριζες, το ίδιο και τον Σνάιντερ που δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη εκείνο που πέταγε με τον Μουρίνιο στην Ίντερ. Τους προλάβαιναν με το παραμικρό οι της Ρεάλ, αθλητές πάνω απ’ όλα, μπορούσαν να βάλουν 5-6 γκολ στη Γαλατά. Το 3-0 ήταν λίγο. Θα τους καθαρίσει σαν αβγό και μέσα στην Τουρκία. 
 
Τρίζουν τα κόκαλα του Χάπελ
 
Στο άλλο ματς, μού έκανε εντύπωση η Γιουβέντους με την Μπάγερν πόσο κακή ήταν. Ανύπαρκτη η Γιουβέντους. Ένα 3-5-2 ξεχαρβαλωμένο, με τους μπακ να έχουν γίνει έξω δεξιά και έξω αριστερά! Τη χτυπούσε η Μπάγερν στα πλευρά. Και αυτοί οι επιθετικοί που έβαλε ο Κόντε ήταν ανύπαρκτοι. Ένα συνονθύλευμα ήταν η Γιουβέντους. 
 
Η Μπάγερν είναι πολύ καλή ομάδα αλλά δεν με ξεγελάει το 9-2 επί του Αμβούργου, εγώ τη βλέπω στο Τσάμπιονς Λιγκ να είναι δύσκολη στο γκολ. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Χάπελ με τα 9 γκολ που έφαγε το Αμβούργο! Στο γερμανικό πρωτάθλημα είναι της πλάκας οι άμυνες, παίζουν πολύ ανοικτά. 
 
Και στη Β. Κορέα Ρεάλ - Μπάρτσα θα δουν!
 
Καλή και η Ντόρτμουντ με τη Μάλαγα, πιο γρήγορη η Ντόρτμουντ, πιστεύω ότι θα περάσει, προσέχει και την άμυνά της πλέον, είναι καλός προπονητής ο Κλοπ. Πάει να γίνει τετράδα με τις δύο ισπανικές και τις δύο γερμανικές και μακάρι να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μου να δούμε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ Ρεάλ- Μπαρτσελόνα. 
 
Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος τελικός των τελευταίων 50 χρόνων! Ως και στη Βόρειο Κορέα θα σταματήσουν τα γυμνάσια, όλος ο πλανήτης θα κάτσει να δει αυτόν τον τελικό. Η καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων, η Μπαρτσελόνα, εναντίον της Ρεάλ και του μεγάλου Μουρίνιο, ο Μέσι εναντίον του Ρονάλντο, ξαναλέω ότι 100.000 θα είναι μέσα στο Γουέμπλεϊ και άλλες 50.000 από έξω! Να χορτάσουμε τιτανομαχία και στο τέλος να το πάρει ο Μουρίνιο, να γίνει ο μόνος προπονητής στην ιστορία που θα έχει πάρει Τσάμπιονς Λιγκ με 3 διαφορετικές ομάδες, να το πάρει και ο Ρονάλντο ώστε να βραβευτεί επιτέλους και αυτός με τη Χρυσή Μπάλα.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: