Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τζακ ποτ για τον ΠΑΟΚ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος βάζει σε μια σειρά όσα ακούει, βλέπει, μαθαίνει και αντιλαμβάνεται για το σήμερα και το αύριο του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη στην κεφαλή του.
Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ο Ιβάν Σαββίδης έβρισκε τη θέση του στη σουίτα που του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο “Καραϊσκάκη”. Λίγο αργότερα ένα στέλεχος της διοίκησης του Ολυμπιακού εμφανίστηκε για να ενημερώσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι “ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρίσκεται στη σουίτα του, αν θέλετε να περάσετε για να τον χαιρετίσετε”. Η απάντηση του Σαββίδη ήταν το “τον ευχαριστώ πολύ, αλλά είμαι εδώ, αν θέλει ξέρει που θα με βρει για να με χαιρετίσει”.
Στο πρώτο άκουσμα της ιστορίας ακόμη και μέλη της μικρής κοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ νόμισαν ότι ο Σαββίδης “πούλησε μούρη” στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν επρόκειτο περί αυτού όμως, δηλαδή δεν ήταν τέτοια η πρόθεση του Ιβάν, να προσβάλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, με τον οποίο άλλωστε είχε συναντηθεί και δειπνήσει πρόσφατα. Η στάση του και ο χειρισμός του δείχνει την αντίληψή του για την είσοδό του στην ελληνική αγορά του ποδοσφαίρου. Ο Σαββίδης δεν έχει μάθει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν ακόμη έναν παίκτη, αλλά σαν τον βασικό παίκτη. Αυτό είναι το επιχειρηματικό εγώ του. Και αυτό δήλωσε με την απάντησή του. Εχει μάθει να πηγαίνουν οι άλλοι σε αυτόν, όχι αυτός στους άλλους, όπως συμβαίνει με όλους τους μεγάλους, τους βασικούς παίκτες κάθε αγοράς.
Μια σειρά από πληροφορίες και ενδείξεις, οι οποίες βοηθούν πολύ στην ακριβή μετάφραση και ερμηνεία των κινήσεων και των τοποθετήσεων που έχει κάνει μέχρι σήμερα στην ποδοσφαιρική και εξωποδοσφαιρική ελληνική αγορά ο Ιβάν Σαββίδης οδηγούν μπροστά στην εκτίμηση ότι ακόμη δεν έχει αρχίσει. Οχι, στο ποδόσφαιρο δεν σκοπεύει να επεκταθεί, δηλαδή να εξελιχθεί σε πολυιδιοκτήτη ΠΑΕ. Σκοπεύει όμως να επεκταθεί επιχειρηματικά σε πολλά ακόμη πεδία της ελληνικής αγοράς, να φτάσει να ελέγχει διψήφιο (!) αριθμό εταιρειών στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Σαββίδης φέρεται να μην είχε καν σκοπό να αρχίσει από την ΣΕΚΑΠ και το “Μακεδονία Παλλάς” την είσοδο και εξάπλωση των συμφερόντων του στην ελληνική αγορά. Και δεν σκοπεύει να περιορίσει τη δράση του στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά κινείται ήδη για την δραστηριοποίησή του και στην υπόλοιπη χώρα.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός του ποδοσφαίρου για να αντιληφθεί ότι για τον ΠΑΟΚ μοιάζει με τζακ ποτ ο Σαββίδης. Κοιτάζει πόσα εκατομμύρια έχει ήδη βάλει στην ΠΑΕ, βλέπει μετά το σχετικό βίντεο με τα πρώτα έργα στο γήπεδο της Τούμπας, μαθαίνει για τις πρώτες αγορές τεχνολογικού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει υψηλότατων ευρωπαϊκών προδιαγραφών υπηρεσίες και πληροφορίες στο τεχνικό επιτελείο, διαβάζει και τα σχέδιά του για τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ΠΑΟΚ και έχει μπροστά του την εικόνα, δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση.
Δεν ωφελείται όμως και δεν θα ωφεληθεί μόνο ο ΠΑΟΚ από την παρουσία και την δράση του Σαββίδη. Προτού κανείς το δει κοινωνικά, δηλαδή προτού εξετάσει σε πόσες οικογένειες θα δώσει μισθό εφόσον φτιάξει περισσότερες των 10 επιχειρήσεις, βλέπει το όφελος του ποδοσφαιρικού συνόλου. Ο Σαββίδης γυρίζει χρήμα σε μια αγορά που είχε στερέψει, η οποία είχε φτάσει να έχει μόνο έναν μεγάλο παίκτη, έναν επενδυτή, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και αλλάζει τα δεδομένα για το ποδόσφαιρο στη Βόρεια Ελλάδα. Θα είναι εκατοντάδες τα παιδιά που θα περνούν κάθε χρόνο από την διευρυμένη ακαδημία του ΠΑΟΚ, θα είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που θα βρουν δουλειά χάρη στις επενδύσεις του Σαββίδη. Κι είναι και η προοπτική. Αν ο Σαββίδης θέλει να αλλάξει κανόνες στο ποδόσφαιρο, έχει τη δύναμη να επιβάλει τις αλλαγές. Οσοι είχαν μια εμπειρία των συναντήσεών του με τον πρωθυπουργό της χώρας το επιβεβαιώνουν. Και μακάρι να το κάνει, αν η ιδέα του είναι να δει να παίζεται καθαρότερο ποδόσφαιρο στη χώρα μας.πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: