Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Από τη... Μέσι και πίσω!!

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος θεωρεί ότι η Μπάρτσα δεν κινδυνεύει από τον τραυματισμό του Μέσι, αλλά του Μασεράνο και αναζητά τον παρτενέρ του Πικέ...
Οπως ήταν αναμενόμενο, άπαντες έπεσαν πάνω στον Λιονέλ Μέσι. Θα προλάβει ή όχι τη ρεβάνς με την Παρί; Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία τριών εβδομάδων, ενώ οι πιο πρόσφατες αφήνουν ένα παραθυράκι να εμφανιστεί στο «Καμπ Νόου». Σίγουρα ελάχιστοι ασχολήθηκαν με τον Χαβιέρ Μασεράνο. Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός του που θα τον αφήσει εκτός δράσης για 1,5 μήνα. Ο Αργεντινός θα έχανε ούτως ή άλλως τη ρεβάνς καθώς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα.

Μπροστά κάποιος θα βρεθεί να σκοράρει. Από τον Βίγια έως τον Φάμπρεγας (σ.σ.: τον Αλέξις Σάντσες μάλλον δεν τον υπολογίζω σε αυτούς). Ακόμα όμως και να μην βάλουν γκολ οι Μπλαουγκράνα, πάλι θα μπορούν να προκριθούν. Αρκεί βέβαια να μην δεχτούν κανένα. Πως θα γίνει όμως αυτό; Φέτος οι Καταλανοί έχουν τραγική άμυνα. Με ένα γκολ ανά ματς (9 σε 9) στο Τσάμπιονς Λιγκ και κάτι περισσότερο στην Πριμέρα (33 σε 29) σίγουρα δεν πείθουν για την εύρυθμη ανασταλτική λειτουργία τους.

Πόσω μάλλον τώρα που έχουν ξεμείνει με τον Πικέ στο κέντρο της άμυνας και αναζητείται εναγωνίως ο παρτενέρ του. Αλήθεια, με τον Πουγιόλ και τον Μασεράνο στα πιτς έως τις αρχές Μαΐου, ποιος θα μπορέσει να βρεθεί στην 11άδα; Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις: Μπαρτρά, Σονγκ, Μπουσκέτς και ο Αμπιντάλ. Σε σχετικό γκάλοπ που έστησε η εφημερίδα «Marca», πάνω από τους μισούς (56,9%) ψήφισαν τον πρώτο, με τον Αμπιντάλ (18,9%) παραδόξως να ακολουθεί (Μπουσκέτς 12,6%, Σονγκ 11,5%).

Ας εξετάσουμε όμως μία μία τις περιπτώσεις, για να καταλήξουμε στον εκλεκτό με τη μέθοδο της «εις άτοπον απαγωγής». Ο Σονγκ που έχει κοστίσει 16,7 εκατ. για να μπορεί να παίζει τόσο ως αμυντικός μέσος όσο και ως σέντερ μπακ, δεν έχει κάνει καλά παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν έχει ανταποκριθεί. Το να βρεθεί ξαφνικά στόπερ, δεν είναι κάτι που συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας αν και ποιοτικά θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να την κάνει τη δουλειά.

Ο Μπουσκέτς πάλι έχει κληθεί στο παρελθόν να καλύψει το κενό, αλλά σε καμία περίπτωση με τον Πικέ παρτενέρ. Ενα τέτοιο δίδυμο δεν θα... έστριβε με τίποτα και οι «ποδιές» από Λαβέτσι, Ιμπραΐμοβιτς θα πήγαιναν σύννεφο. Για να παίξει ο Μπουσκέτς την θέση και να ταιριάξει, θα έπρεπε να έχει δίπλα του κάποιον σαν τον Πουγιόλ ή τον Μασεράνο. Ο Αμπιντάλ πάλι είχε να αγωνιστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012 εξαιτίας του γνωστού πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας στο συκώτι του (σ.σ.: του έγινε μεταμόσχευση). Ναι μεν επέστρεψε σε φουλ ρυθμό προπονήσεων στις αρχές Μαρτίου και έπαιξε και σε ένα φιλικό της Β' ομάδας κόντρα στην Ιστρ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μπει ξαφνικά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και σημαντικό ματς.

Ο κόουτς ξεμένει λοιπόν με τον Μπαρτρά, ο οποίος μπήκε και στο «Παρκ ντε Πρενς» όταν τραυματίστηκε ο Μασεράνο. Το δείγμα δεν ήταν αρκετό για να τον κρίνουμε και βρέθηκε και στη φάση της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία στο σώμα του. Ο νεαρός Καταλανός είναι ωστόσο, ο μόνος κανονικός σέντερ μπακ μεταξύ αυτών των υποψηφίων (ακόμα και ο Αμπιντάλ κανονικά ήταν αριστερός μπακ). Στα 22 του θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει εμπιστοσύνη από την ομάδα του. Το συμβόλαιο του λήγει το 2014 και η εισήγηση του Τίτο Βιλανόβα είναι να ανανεωθεί. Οπότε δεν βλέπω τον λόγο να μην παίξει εκείνος που είναι ο πιο ευέλικτος σωματικά, έχοντας φυσικά το τεράστιο μειονέκτημα της απειρίας του. Πάντως όποιος και να επιλεγεί, η Μπάρτσα θα έχει μπελάδες. Και όχι μόνο τώρα, αλλά και στο πρώτο ματς των ημιτελικών εάν και εφόσον προκριθεί...πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: