Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κούγιας: «Ο Θεοδωρίδης έφυγε πικραμένος»

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν στενός φίλος του Πέτρου Θεοδωρίδη από την κοινή τους θητεία στον Ηρακλή. Ο γνωστός ποινικολόγος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για τον μεγαλομέτοχο του Πανσερραϊκού και ζωντάνεψε αναμνήσεις που είχαν οι δύο τους.
Διαβάστε αναλυτικά:

«Είχαμε συνεργαστεί ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος στη μεγάλη ομάδα του Ηρακλή. Ήμουν στην ΕΠΑΕ και μετά έμεινα στη Θεσσαλονίκη. Ήταν κάτι περισσότερο από φίλος μου και είναι άδικο αυτό που συνέβη στο Θεοδωρίδη από κάποια παλιόπαιδα των οργανωμένων να τον αφήσουν να κρατήσει τον Ηρακλή ψηλά. Έφυγε πολύ πικραμένος από όλα αυτά που έγιναν, με τις απειλές που δέχτηκε κλπ».

Πρότυπο πατέρα- συζύγου από κάθε άποψη. Ως επιχειρηματίας η ζωή του είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το δημοτικό έγινε μεγαλοεπιχειρηματίας. Είχε έντονη παρουσία και έπαιξε ρόλο και σε πτώση της κυβέρνησης. Στενός φίλος με τον πρωθυπουργό και πολλούς πολιτικούς που τον εκτιμούσαν πολύ. Ο Θεοδωρίδης δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι.


Μόλις χάσαμε από τον ΟΦΗ στο κύπελλο, περπατούσαμε 3 ώρες μαζί με τον Θεοδωρίδη για να ηρεμήσουμε. Δώσαμε πολλές μάχες οι 2 μας. Η ζωή με τον Πέτρο ήταν ευχάριστη. Ο Ηρακλής είχε τότε υπόδειγμα διοικητικής λειτουργίας. Είχαμε κάνει τον Ηρακλή ισότιμη ομάδα με τον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί του Ηρακλή με αυτούς της ΑΕΚ, είναι οι πιο σκεπτόμενοι στην Ελλάδα».

Για το αν θυμάται κάποιο περιστατικό με τον Πέτρο Θεοδωρίδη:
«Τότε στον Ηρακλή κυριαρχούσαν οι Πόντιοι. Ο Δέδες είχε κάνει μια κομπίνα και πήγε να αναβάλει ένα παιχνίδι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού γιατί υπήρχαν οξυμένα πνεύματα λόγω πολιτικών διαταραχών. Τότε όμως 3 παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιζαν με τις εθνικές τους ομάδες και δε θα τους είχε. Μας έπεισε και το βάλαμε σε μια ημερομηνία που δε θα έπαιζαν οι 3 ξένοι του Ολυμπιακού! Με πήρε ο Θεοδωρίδης τότε και μου είπε “καλά ρε Αλέξη τι έκανες θα γίνουμε ρεζίλι, είναι δυνατόν να δεχόμαστε σαν Ηρακλής τέτοιο πράγμα;” Και του είπα θα κάνω πρόταση μομφής, έκανα και δικαιωθήκαμε».πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: