Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«Προσοχή στη Βασιλεία»

Το εγκώμιο της Βασιλείας έπλεξε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της παραμονής του αγώνα για τη φάση των «8» του Γιουρόπα Λιγκ, ο προπονητής της Τότεναμ, Αντρέ Βίλας Μπόας.

«Προσοχή στη Βασιλεία»
Στα χαρτιά είναι ένας από τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ με ξεκάθαρο φαβορί. Η Τότεναμ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας και να προκριθεί στον ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που οι περισσότεροι θεωρούν εύκολη υπόθεση. Όχι, όμως και ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος μιλώντας πριν το ματς έδειξε να υπολογίζει πολύ την ελβετική ομάδα.

«Αν κάποιος κοιτάξει το ρόστερ της Τότεναμ και αυτό της Βασιλείας, τότε θα φτάσει στο… εύκολο συμπέρασμα πως η ομάδα μου είναι το φαβορί και θα προκριθεί άνετα στην ημιτελική φάση. Θα συμφωνούσα με το πρώτο σκέλος, πως η Τότεναμ είναι το φαβορί. Πρέπει, όμως, να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Πρέπει να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί, αν θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας στο Γιουρόπα Λιγκ», εκτιμά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αναφερόμενος στην αξία της αντιπάλου του, ο Βίλας Μπόας στάθηκε στην εμπειρία της Βασιλείας. «Οι Ελβετοί έχουν παίξει σε πολλά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και έχουν σημαντική εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες. Αλλά δεν μένουμε μόνο στην εμπειρία τους. Η αξία της αντιπάλου μας είναι μεγάλη. Το αποδεικνύει αυτό, το γεγονός πως απέκλεισαν μια ομάδα σαν τη Ζενίτ, που όλοι ξέρουμε πως έχει ξοδέψει τεράστια ποσά για την ενίσχυσή της. Αυτό και μόνο πρέπει να μας αφυπνίσει. Μας περιμένουν δύο δύσκολα παιχνίδια», τόνισε ο Βίλας Μπόας.

Στην ερώτηση που αφορούσε στην φετινή χρονιά και τους στόχους της ομάδας του, ο Βίλας Μπόας έδειξε πως θέλει να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ. «Οι περισσότεροι, όταν κάνουν τον απολογισμό μιας χρονιάς, στέκονται στη βαθμολογική θέση που κατέλαβε μια ομάδα. Αλλά για μένα είναι σημαντικοί οι τίτλοι που διεκδίκησε και κατέκτησε η ομάδα αυτή. Για αυτό θέλω να προχωρήσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, να το διεκδικήσουμε και να το κατακτήσουμε, αν είναι δυνατόν. Κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε τη σεζόν σε πολύ πετυχημένη», σημείωσε ο Αντρέ Βίλας Μπόας. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: