Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κωστένογλου: «Δυσκολότερο το παιχνίδι στην Τούμπα»

Για τη μέχρι τώρα εικόνα των play-off της Superleague, αλλά και για την μεταγραφή του Λοντίγκιν στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα», ο τεχνικός Νίκος Κωστένογλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την μεταγραφή του Λοντίγκιν: «Η Ξάνθη έχει μία πολύ καλή οργάνωση ως ομάδα, ο κάθε προπονητής μπορεί να δουλέψει απερίσπαστα. Από την πρώτη φορά που έκανα προπόνηση στην ομάδα, είδα τον Λοντίγκιν, τη διάθεσή του να δουλέψει. Περίμενα λίγο για να τον βάλω βασικό στην ομάδα. Το τολμήσαμε όμως και τελικά δικαιωθήκαμε. Είναι ένας τερματοφύλακας που δεν δέχεται το εύκολο γκολ. Εκπληκτική η παρουσία του όλη τη χρονιά και δικαίως καλέστηκε και στην Εθνική ομάδα. Έκανε όλα όσα του έλεγα να κάνει. Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα κάνει το επόμενο βήμα και πραγματικά δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε».

Για τα play-off: «Ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος έκαναν ένα πολύ καλό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και δικαίως βρίσκονται στα play-off. Ο Αστέρας από την άλλη δουλεύει εδώ και κάποια χρόνια πολύ καλά η ομάδα, αλλά και ο Σάκης Τσιώλης προσπαθούν για το καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ από τη δική του μεριά, στα δύο πρώτα παιχνίδια, δεν ήταν καλός , αλλά έχει στόφα μεγάλης ομάδας και απέδειξε με το χθεσινό παιχνίδι, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Όσο για την αλλαγή προπονητή, εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα πρέπει να κρίνουμε τόσο νωρίς τα πράγματα. Αναγνωρίζω ότι ίσως κάτι να έπρεπε να αλλάξει, αλλά χρειάζεται πια ειδική στρατηγική μέχρι το τέλος των play-off.

Πιστεύω ότι το παιχνίδι στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης θα είναι πιο δύσκολο. Η ομάδα της Τρίπολης είναι πολύ επικίνδυνη εκτός έδρας, αλλά από την άλλη και ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τη νίκη στην έδρα του. Η ανησυχία του ΠΑΟΚ θα περιοριστεί αν κερδίσει το παιχνίδι, αλλά δεν θα είναι εύκολο».

Ενώ για τη δήλωση Σαββίδη πως ο ΠΑΟΚ του χρόνου θα πάει για πρωτάθλημα: «Μία τόσο μεγάλη ομάδα έχει δικαίωμα να βάζει υψηλούς στόχους. Αν καταφέρει να θέσει τον πήχη τόσο ψηλά και να διεκδικήσει τους στόχους που έχει θέσει, θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: