Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αυτό είναι το Juventus Stadium!!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ταξιδεύει στο Τορίνο για να πάρει ιδέες για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και το gazzetta.gr παρουσιάζει το «σπίτι» της Γιουβέντους.
Το Juventus Stadium στοίχισε στην οικογένεια Ανιέλι 120 εκατ. ευρώ και κατασκευάστηκε στον χώρο που βρισκόταν, ως το 2006, το «Ντέλε Αλπι». Είναι χωρητικότητας 41.000 θεατών ώστε να είναι πάντα sold out ακόμη και με αντιπάλους μικρές ομάδες ενώ οι εξέδρες απέχουν από τον αγωνιστικό χώρο μόλις 7,5 μέτρα. Αυτή είναι και η μικρότερη απόσταση σε οποιοδήποτε γήπεδο της Serie A.
Οτι υπάρχει σύστημα θέρμανσης του αγωνιστικού χώρου ώστε να μην επιβαρύνεται από τον χειμώνα του Τορίνο είναι αυτονόητο, όπως και η χρήση φωτοβολταϊκών στην οροφή ενώ είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον.
Οποιος έχει βρεθεί στο Juventus Stadium ξέρει πολύ καλά ότι η ακουστική του είναι συγκλονιστική καθώς οι 40.000 ακούγονται σαν... 200.000 την ώρα του αγώνα ενώ οι χώροι μέσα στο γήπεδο είναι υπερσύγχρονοι. Είτε μιλάμε για το Club Gianni e Umberto Agnelli όπου μπορούν να γευματίσουν οι επίσημοι, είτε για την αίθουσα Τύπου με 150 θέσεις, είτε για τα αποδυτήρια της Γιουβέντους όπου υπάρχει ακόμη και εστιατόριο στο οποίο ο σεφ ετοιμάζει ό,τι του πει ο διατροφολόγος ότι πρέπει να καταναλώσει ο οργανισμός των παικτών, ανάλογα με το πόσο έχουν τρέξει στο ματς.
Στον περιβάλλοντα χώρο, γύρω-γύρω από το γήπεδο, υπάρχει το μουσείο της Γιουβέντους, ένα μεγάλο Juve Store, ένα ακόμη μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο και πολλά καταστήματα όπως και μπαρ για ποτό ή φαγητό. Σε όλα αυτά θα προστεθούν τα γραφεία της Γιούβε καθώς και το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας καθώς ο Αντρέα Ανιέλι φρόντισε να αγοράσει κι άλλο χώρο εκεί από τον δήμο του Τορίνο ώστε να δημιουργήσει μια... bianconera πολιτεία!
Ακολουθούν βίντεο με το πώς χτίστηκε, βήμα-βήμα, το Juventus Stadium καθώς και ένα βίντεο από τα εγκαίνια του, στις 8 Σεπτεμβρίου 2011.


















Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: