Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Οι τρεις άλλαξαν την εικόνα!!

Ο Σταύρος Κόλκας μοιράζει μπράβο σε όσους άκουσα μπινελίκια και ζητά από τον Τσιτσιακόφ να μείνει εκτός αποδυτηρίων. Ποιοι τρεις έκαναν την διαφορά και ποιος νόμιζε πως ήταν στο Φαληράκι;Ο ΠΑΟΚ έκανε την πιο επιβλητική του εμφάνιση σε αγώνες που ο αντίπαλος είναι κανονική ομάδα και όχι σκορποχώρι και αυτό ήρθε σε μία περίοδο που ουδείς είχε την ελπίδα να δει κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα βρήκε συνοχή και ψυχολογία όταν δεν είχε άλλα περιθώρια αλλά σίγουρα υπάρχουν και ποδοσφαιρικοί λόγοι που συνέβη κάτι τέτοιο.

Ξεκινώντας θα ξεκαθαρίσω πως δεν πιστεύω πως ο ΓΧ θα είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν. Αλλά σήμερα, παρουσίασε ένα θέαμα που δεν ξαναείδαμε φέτος. Μπορεί να είναι συγκυριακό και σε τρεις μέρες να δούμε άλλα. Μπορεί και όχι.

Απομονώνω την σημερινή εμφάνιση και προσπαθώ να την εξηγήσω ποδοσφαιρικά. Πρώτα απ όλα, η επιλογή ενδεκάδας ήταν η καλύτερη δυνατή γιατί απλούστατα δεν έλειπαν από αυτή πολλά χαρακτηριστικά. Δύο μπακ σοβαρά, δύο στόπερ κοντρολαρισμένα και με ξεκάθαρες οδηγίες να μην αφήσουν τον Περόνε να κατεβάσει μπάλες, δύο αμυντικά χαφ με αρκετά τρεξίματα και σχετικά κοντρολαρισμένα, τρεις μεσοεπιθετικοί που είχαν ουσία και κάπου τα χάλασε στον φορ, προτιμώντας να ξεκινήσει τον Σαλπιγγίδη για να βάλει τον Κλάους φρέσκο στη συνέχεια.

Ειδικά οι τρεις μεσοεπιθετικοί που επιλέχτηκαν, είναι η μέρα με τη νύχτα με αυτούς που έπαιζαν. Ο Ολίσε, είναι εξτρέμ, έχει ατομική ενέργεια και τεχνική, κάτι που ο Σαλπιγγίδης όταν παίζει στη πλευρά δεν μπορεί να δώσει. Ο Ρομπέρ των 100 χιλιάδων είναι πιο ποδοσφαιριστής από τον Καμαρά, ξέρει πότε να πάρει ενέργειες και πώς να παίξει στο σετ παιχνίδι. Ο Βούκιτς, έχει ουσία, κινείται στον χώρο, έχει τελικές και δεν τρακάρει με τους συμπαίκτες του χωρίς λόγο και αιτία όπως κάνει ο Λόρενς.

Ο Βούκιτς βέβαια, δεν μπορεί 90λεπτό και αυτό φάνηκε, αλλά μετά το ημίχρονο που του έδωσε ο ΓΧ, τον ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα. Αυτό για όσους θέλοντας να λαϊκίσουν εναντίον του ΓΧ, ισχυρίζονται πως μπορούσε να τον ξεκινήσει και με τα Γιάννενα. Να πάθαινε καμιά θλάση να είχαν να λένε άλλα.

Ο ΠΑΟΚ με αυτούς τους τρεις κατάφερε να ανεβάσει το παιχνίδι του πιο ψηλά, ο Αστέρας αιφνιδιάστηκε γιατί δεν το περίμενε και ο αγώνας ήταν ένας πραγματικός μονόλογος. Σε ένα τάιμινγκ που άπαντες υποθέταμε το αντίθετο.

Όταν μάλιστα μπήκε και ο Κλάους στο γήπεδο αντί του Σαλπιγγίδη και ο ΠΑΟΚ απέκτησε κανονικό φορ, ήρθε το γκολ. Και έχει μεγάλο ενδιαφέρον ν φανεί ο τρόπος που μπήκε το γκολ. Πόσες πάσες άλλαξαν, σε τι χρόνους και πως έφτασε ο Ρομπέρ να βγάλει τη μπαλιά πάρε βάλε στον Κλάους που δεν έκανε τίποτα άλλο από το αυτονόητο.

Το δεύτερο γκολ, ήρθε από τις απλοποιημένες στημένες μπάλες που δούλεψε ο ΓΧ. Κίνηση Κατσούρ στο πρώτο δοκάρι και γκολ. Ένα απλό ξεμαρκάρισμα του στόπερ Κατσουράνη σε μία καλά χτυπημένη στημένη μπάλα.

Το ότι ο Αστέρας μπήκε στο παιχνίδι στο 90΄επειδή ο Σίλντεφελντ την ψώνισε με τον Σανκαρέ και τον ξάπλωσε λες και ήταν σε μπαρ στο Φαλιράκι, είναι κάτι που ελπίζω να μη πληρώσει ο ΠΑΟΚ στην ισορροπία του από εδώ και στο εξής, αλλά ο Κροάτης μάλλον θα το πληρώσει. Κρίμα, γιατί μετά από καιρό έκανε εκπληκτικό παιχνίδι.

Τα μπράβο είναι για όλους, αλλά κυρίως για αυτούς που άκουσαν τα μπινελίκια και την απαξίωση από την αρχή της σεζόν. Ο Έτο, αλάνθαστος,ο Ρομπέρ πολύ σοβαρό γρανάζι της μηχανής, ο Κλάους αυτός που δίνει ουσία στην ομαδική προσπάθεια.

Το μάθημα που παίρνουμε από αυτό το παιχνίδι είναι πως μόνο εξ ανάγκης θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν Κλάους και Σαλπιγγίδης στο ίδιο σχήμα. Ας κρίνει ο ΓΧ ή ο επόμενος προπονητής ποιος θα ξεκινά. Εγώ έχω τη δική μου άποψη και αυτή είναι ξεκάθαρη παραπάνω.

ΥΓ Αυτό που έκανε ο Αστέρας στο τέλος με το φερ πλέι, είναι κάτι που δεν πρέπει να μείνει έτσι.

ΥΓ Δεν πήγε ο Τσιστιακόφ στα αποδυτήρια και η ομάδα έβγαλε τρέλα. Καλύτερα ας μείνει στο οργανωτικό που κατέχει. Για το ποδοσφαιρικό υπάρχουν οι άνθρωποι

ΥΓ Επαναλαμβάνω πως απομονώνω τη σημερινή εμφάνιση, η οποία δε σβήνει τις προηγούμενες.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: