Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο παπάς, ο Πάπας και η ελπίδα…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις επερχόμενες εκλογές στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, τους υποψήφιους, αλλά και τους επενδυτές.
Μετά  και την Γενική Συνέλευση στo Αλεξάνδρειο έχω την αίσθηση ότι πολύς κόσμος κατάλαβε τι συμβαίνει και τι μπορεί να συμβεί στον ΑΡΗ.
Καταρχήν οι υποψήφιοι από… τρεις έγιναν δυο και αυτοί τελικά (Ηλιάδης-Σκόρδας) θα κατέβουν στις εκλογές το Σάββατο. Θα ξεκινήσω, λοιπόν, από τον τρίτο… πόλο και θα σημειώσω ότι και προσωπικά και θεωρώ και το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου του ΑΡΗ απογοητεύτηκε γιατί είχαν γεννηθεί προσδοκίες.
Σας είχα σημειώσει ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι γιατί πάρα πολύ απλά και στο παρελθόν τον φάγαμε τον παπά. Θέλω όμως να γίνω πιο συγκεκριμένος γιατί το πιο εύκολο σήμερα είναι ο λαικισμός και ο αφορισμός.
Στην συγκεκριμένη, λοιπόν, περίπτωση μίας υπαρκτής εταιρίας υπήρξε παπάς. Τον παπά όμως δεν τον… τάισε ο Αναστάσης Αβάνογλου, τον οποίο θεωρώ αρειανό από τους λίγους (και με πράξεις όχι μόνο λόγια), αλλά του τον τάισαν.
Μάλιστα μου θύμισε τα λόγια και τις υποσχέσεις του άλλου… παπά, που και εγώ έφαγα και μάσησα μαζί με την πλειοψηφία του κόσμου του ΑΡΗ γιατί η μεθοδολογία ήταν η ίδια. Σε τέτοιο σημείο που θα μπορούσα εύκολα να σκεφτώ ότι ο ίδιος άνθρωπος μας τάισε τον παπά.
Ο Αβάνογλου είχε διαβεβαιώσεις ότι η εταιρία δέχεται να επενδύσει στον ΑΡΗ και περίμενε το χαρτί που θα έδειχνε και στην ΓΣ. Το περίμενε την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή, την Δευτέρα το πρωί και την Δευτέρα το απόγευμα, αλλά… πάπα-λα(ς). Το μέγα λάθος του είναι ότι δεν έκανε ο ίδιος τις επαφές, αλλά εμπιστεύτηκε κάποιον τρίτο που αποδείχθηκε μη αξιόπιστος.
Επαφές κάνει και με πολύ μεγαλύτερη εταιρία, αλλά για την ώρα θα το αφήσω στην άκρη γιατί το όποιο αποτέλεσμα θα υπάρξει μετά από δυο μήνες. Κάτι τέτοιο είπε και ο κ. Στεφανίδης σήμερα και δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε. Μέχρι τότε όμως πρέπει να υπάρχει διοίκηση. Και παρά την απογοήτευση ότι δεν πρόεκυψε κάποιος μεγιστάνας ή η εταιρία… βουνό ο κόσμος του ΑΡΗ οφείλει να αντιληφθεί ότι πρέπει, είτε να επιλέξει έναν εκ των Ηλιάδη-  Σκόρδα ή στην… χειρότερη των περιπτώσεων να επιλέξει ποιον θα απορρίψει. Εγώ αυτό θα κάνω…
Στην προεκλογική διαδικασία εκτός του… παπά που σας περιέγραψα παραπάνω, υπάρχει και ο Πάπας. Ο αλάνθαστος Πρόεδρος που μόνο αυτός ξέρει για αγωνιστικά, νομικά, οικονομικά, λογιστικά, μεταγραφικά και ότι άλλο θέμα μπορεί να απασχολεί μία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία.
Η ελπίδα ότι μπορεί να έχει μάθει από τα δικά του λάθη του παρελθόντος στην κυριολεξία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με τους χειρισμούς μέσα σε λίγες μέρες της περίπτωσης Σηφάκη, που δεν παρέστη και εκδικάστηκε η υπόθεση, της υπόθεσης των μάνατζερ του Σανκαρέ, που επίσης η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δικάστηκε ερήμην, το θέμα της αδειοδότησης που άσχετα από το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα πάρει άδεια είναι αδιανόητο ότι δεν υπήρξε ένας εκπρόσωπός του στην ΕΠΟ και φυσικά τα δυο τεράστια θέματα της ΑΜΚ, που η ΠΑΕ έβγαλε ανακοίνωση και επιτίθονταν στα ΜΜΕ και το υπουργείο της επέστρεψε ως απαράδεκτη την αίτηση, δικαιώνοντας όσους φώναζαν και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την προσωρινή διοίκηση!!!
Το αποκορύφωμα φυσικά είναι το άρθρο 99. Απάτη, φαιδρή, απαράδεκτη χαρακτήρισε την αίτηση ο κ. Σκόρδας, δήλωσε βέβαιος ότι θα απορριφθεί και ζήτησε να επιστρέψουν τα λεφτά οι νομικοί, αλλά τελικά και πάλι δικαιώθηκαν οι νομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Ακόμα όμως και μετά την δικαίωση με το άνοιγμα της διαδικασίας ο άνθρωπος που διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα, λέει ότι η διαδικασία άνοιξε επειδή κοιμήθηκε ο Θεός!!! Κι αυτό το είπε στους κ.κ. Χριστοφορίδη, Τσομίδη στην συνάντηση που είχαν μετά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ τους και αντί για μπράβο, τους στόλισε κι από πάνω.
Είναι εκπληκτικό ότι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ την σημαντικότερη επιτυχία της φέτος για το άνοιγμα της διαδικασίας δεν το έχει ανακοινώσει στο επίσημο site της γιατί πολύ απλά αποτελεί ΝΟΜΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ, αλλά και τεράστια επικοινωνιακή ήττα για τον κ. Σκόρδα. Το ότι μίλησε πρώτος για το 99 δεν σημαίνει ότι μόνο αυτός μπορεί να το… τρέξει πόσο μάλλον όταν αυτοί που σπούδασαν τη νομική αναφέρουν ότι ο δικός του τρόπος θα είναι καταστροφικός για τον ΑΡΗ.
Για όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στον ΑΡΗ, ίσα, ίσα μπορεί μόνο να αποτελέσει τροχοπέδη για την ΑΜΚ, το 99 και τον όποιο επενδυτή. Είναι εξοργιστικό να λέει ότι θα φύγει μόνο αν ο επενδυτής του φέρει 30 εκ ευρώ, όταν ο ίδιος δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ όλα αυτά τα χρόνια ή ότι ακόμα κι αν αποδειχθεί κακοδιαχείριση επί θητείας τους δεν θα αποχωρήσει και μάλιστα το πιο επίφοβο από όλα είναι ότι θα διοικήσει πάλι όπως διοίκησε τα προηγούμενα χρόνια! Να περιμένουμε δηλαδή κι άλλες Sportvision και Διγεννήδες!
Για τα δικά του λάθη δεν έχει πει ποτέ τίποτα και η επένδυσή του είναι τα λάθη της διοίκησης Αθανασιάδη. Εγώ λέω ότι κανείς από όσους βρέθηκαν από το 2004 ως το 2012 στην ομάδα δεν πρέπει να επιστρέψει γιατί άλλος με μεγαλύτερο κι άλλος σε μικρότερο ποσοστό έχουν φέρει την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Σε ποιο ποσοστό; Είναι και το περιβόητο πόρισμα που ακόμα περιμένουμε…
Για τον Ηλιάδη το μόνο που μπορώ να πω ότι αποτελεί ελπίδα η υλοποίηση των όσων είπε. Ελπίδα ότι θα μπει μέσω χορηγιών (το ενθαρρυντικό είναι ότι τα ονόματα που ανέφερε αφορούν μεγάλες εταιρίες και βέβαια τον κολοσσό Samsung) το 1,4 εκ ευρώ και θα βάλει από την τσέπη του όπως υποσχέθηκε τα υπόλοιπα χρήματα. Ελπίδα ότι τα λόγια θα γίνουν πράξεις.
Για μένα όμως από όσα είπε ο Ηλιάδης το σημαντικότερο είναι ότι θα στηρίξει την προσπάθεια των νομικών που χειρίστηκαν το 99 και πως θα φύγει σε μια μέρα αν έρθει επενδυτής. Φέτος ο ΑΡΗΣ σώθηκε χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους (Αργυριάδης, Χριστοφορίδης, Τσομίδης) και τον Χρ. Γρόλλιο.  Τον Ηλιάδη δεν τον ξέρω και να είναι σίγουρος ότι η κριτική που θα του ασκηθεί αν δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις του θα είναι μεγαλύτερη και από αυτή απέναντι στον Σκόρδα. Προσωπικά θεωρώ ότι η σωτηρία περνάει μέσω της προσπάθειας των παραπάνω νομικών και όποιος τους στηρίζει με βρίσκει σύμφωνο και όποιος τους πετάει λάσπη ή απαξιώνει την τεράστια προσφορά τους με βρίσκει απέναντί του. Και αυτή την φορά η… κρίση δρομολογείται με ένα μεγάλο αβαντάζ. Εκ του αποτελέσματος που δικαίωσε συγκεκριμένους ανθρώπους και τις ενέργειές του και ξεμπρόστιασε κάποιους άλλους.
Κατά τα άλλα ο καθένας μπορεί να επιλέξει ότι θέλει, αλλά η ουσία είναι ότι ο κόσμος πριν τις παραλίες ας περάσει να ψηφίσει. Η αποχή θα ευνοήσει τον… χειρότερο υποψήφιο με ότι αυτό συνεπάγεται γιατί χαμένος θα είναι μόνο ο ΑΡΗΣ.
ΥΓ1 Κανένας δεν πιστεύει στην ΚΜΑ και σήμερα γράφτηκαν 120 άτομα όλως τυχαίως. Μάλιστα καμιά δεκαπενταριά με φωτοτυπίες από ταυτότητες που πήγε μέλος του ΔΣ της ΚΜΑ!!! Μετά αναρωτιόμαστε γιατί απαξιώσαμε την ΚΜΑ και χρειάζεται ο επενδυτής. Αυτή την φορά όμως ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΑΛΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ… ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΑ. Ο ανένταχτος κόσμος έχει αλάνθαστο κριτήριο και αν δώσει το παρών και ψηφίσει θα πάρει την σωστή απόφαση.
Κι ας είναι η τελευταία φορά…
ΥΓ2 Πολλά μπράβο στα παιδιά του μπάσκετ για την εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη. Το Παλέ αύριο πρέπει να είναι γεμάτο. Απλά…
ΥΓ3 Απίστευτα όσα (δεν) διαβάζω για ΠΑΟ και την μήνυση που έκανε ο αντιπρόεδρος του κατά της ΕΠΟ και της διαιτησίας. Δεν βλέπω πουθενά να γίνεται λόγος για υποβιβασμό γιατί λέει την καταγγελία την έκανε ο αντιπρόεδρος και όχι η ΠΑΕ. Στον ΑΡΗ βέβαια ελαφρά τη καρδία έγραφαν οι συνάδελφοι (ευτυχώς όχι και στο gazzetta) για υποβιβασμό παρόλο που και στον ΑΡΗ την αίτηση την έκαναν ο Πρόεδρος και Δ.  Σύμβουλος της ΠΑΕ. Στον ΑΡΗ για θέματα εμπορικού δικαίου και για αυτό δεν υπάρχει θέμα για το άρθρο 35 και το ξέρει και η ΕΠΟ, στον ΠΑΟ για διαιτησία και ΕΠΟ!!! Ο ΑΡΗΣ κινδυνεύει, ο ΠΑΟ όχι!
Και η απειλή λένε για τον Αλαφούζο είναι να αποκλειστεί ο Μαρινάκης και οι άλλες ομάδες από την Ευρώπη που έτσι κι αλλιώς δεν θα παίξει ο ΠΑΟ. Αυτό είναι απειλή ή ευλογία για τον Αλαφούζο ρε παιδιά;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: