Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κάρι, ένας θρήσκος… μονομάχος!!

Ο Ραμέλ Κάρι μίλησε στη SportDay για τη γρήγορη προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό, τη σχέση του με το Θεό και το πρότυπο του «Μονομάχου» από την ομώνυμη ταινία.

Κάρι, ένας θρήσκος… μονομάχος
Βρίσκεται λίγες εβδομάδες στον Παναθηναϊκό, αλλά «έδεσε» αμέσως με την ομάδα και ήδη την έχει βοηθήσει αρκετά. Ο λόγος για τον Ραμέλ Κάρι, ο οποίος μίλησε στη SportDay για τη γρήγορη προσαρμογή, τους στόχους και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι μόνο…

«Προσπαθώ να παίξω μπάσκετ. Αυτό που μου αρέσει, να μαθαίνω κάθε μέρα πράγματα και να βοηθάω την ομάδα μου. Γι' αυτό άλλωστε είμαι εδώ», τόνισε.

Όσο για το πού αποδίδει το γεγονός ότι μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας, ανέφερε: «Δύο πράγματα συνέβαλαν. Πρώτον, το σύστημα που έχει επιλέξει ο κόουτς το οποίο έγινε πολύ κατανοητό με τα όσα μου λένε κάθε μέρα στην προπόνηση και δεύτερον οι συμπαίκτες μου. Είναι απίστευτοι. Έχουν πολύ υψηλό IQ. Κανείς δεν είναι εγωιστής και ο καθένας θέλει να παίζει για τον άλλον. Έτσι το μπάσκετ γίνεται πολύ απλό».

Οι πρώτες οδηγίες που του έδωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν σαφείς: «Όταν έχεις ελεύθερα σουτ μη διστάζεις. Σούταρε, παίξε άμυνα και αγωνίσου για την ομάδα», δήλωσε.

Παρότι είναι καλός σκόρερ, δείχνει να μην παίζει με το ένστικτο, αλλά με το μυαλό. «Προσπαθώ. Όταν το κάνεις αυτό έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις λιγότερα λάθη», σχολίασε.

Ο ίδιος δηλώνει ευτυχής στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν βιάζεται να μιλήσει για το μέλλον του. «Νιώθω χαρούμενος. Βέβαια ο βασικότερος λόγος ήταν ότι νικήσαμε, αλλά δίνω τα εύσημα στον κόουτς και στους συμπαίκτες μου γιατί αυτοί με βοήθησαν ώστε να μπω άμεσα στο πνεύμα του Παναθηναϊκού. Κοιτάζω παιχνίδι με παιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου τα φέρει η ζωή στο μέλλον. Το καλοκαίρι συνήθως έχεις διαφορετικές προκλήσεις. Θα δούμε. Το θέμα είναι να βοηθήσω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, κάτι που θα είναι φοβερό», τόνισε.

Ήδη έχει ενημερωθεί τι εστί ντέρμπι «αιωνίων». «Έχω μάθει τι σημαίνουν αυτά τα ματς και όπως όσοι έρχονται στην ομάδα μαθαίνουν πολλές τρελές ιστορίες, έτσι και εγώ. Ανυπομονώ να γίνουν», δήλωσε.

Ο Ραμέλ Κάρι μίλησε επίσης για την ταινία που είναι οδηγός και για τη ζωή του, τον «Μονομάχο». «Είναι φοβερή ταινία. Σου δίνει μαθήματα για το πώς μπορείς να γίνεις leader. Ο μονομάχος ήταν ηγέτης ενός τεράστιου στρατού και στο Κολοσσαίο έκανε πράγματα που κανείς δεν περίμενε. Εγώ ηγέτης είμαι στην οικογένειά μου. Εντός παρκέ εξαρτάται από τις συνθήκες, αλλά για εμένα ο κόουτς είναι ο μονομάχος».

Τέλος, αναφέρθηκε στη σχέση του με το Θεό. «Αγαπάω πολύ τον Θεό. Τον λατρεύω. Σε όλα τα παιχνίδια που παίζω είτε είναι μετά το τέλος νικηφόρα, είτε έχουμε χάσει, είτε έχω παίξει καλά, είτε όχι πάντα τον σκέφτομαι και τον ευχαριστώ. Διότι ο Θεός μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτό που ήθελα από μικρός. Να παίξω μπάσκετ, να είμαι ευλογημένος που αγωνίζομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο και να πληρώνομαι γι' αυτό που κάνω. Γενικά όταν κάνεις αυτό που αγαπάς και πληρώνεσαι, τότε αυτό αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό. Ποιος δεν θέλει να το κάνει αυτό; Πηγαίνω συχνά στην εκκλησία με την οικογένειά μου. Ειδικά στις ΗΠΑ. Πάνω απ' όλα είναι ο Θεός. Κάθε απόφαση που θα πάρω είτε για το πού θα υπογράψω, είτε σε ποιο σχολείο θα στείλω τα παιδιά μου έχω και έχουμε ως οικογένεια τον Θεό στη σκέψη μας γιατί μας βοηθάει», δήλωσε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: