Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Επιτέλους έβγαλε πάθος!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον ΠΑΟΚ που είδε στην Τρίπολη και είναι αυτός που θέλουν να βλέπουν συνέχεια οι φίλοι της ομάδας! 
Σε προσωπική υπόθεση των παικτών του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Η πίεση που ασκήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και τα γεγονότα που ακολούθησαν της ήττα στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα «ξύπνησαν» τον εγωισμό των παικτών του Δικεφάλου όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τρίπολης.
Η κριτική που ασκήθηκε εις βάρος τους αλλά κυρίως το γεγονός ότι ορισμένοι αποπειράθηκαν να καταδείξουν τους παίκτες της ομάδας ως μοναδικούς υπευθύνους για τις δυο ήττες στα πλει οφ αφύπνισε την ομάδα που έδειξε χαρακτήρα και πέτυχε μια καθοριστική νίκη το βράδυ της Τετάρτης.
Μετά από πολύ καιρό το πάθος ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των κινήσεων που επιχειρούσαν οι παίκτες του Δικεφάλου στην διάρκεια ενός αγώνα. Από την έναρξη της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει την πρόθεση να κρατήσει για τον εαυτό του τον πρωταγωνιστικό ρόλο αφήνοντας τον ρόλο του κομπάρσου στον αντίπαλο του.
Η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης δεν αποτυπώνεται στο τελικό σκορ αλλά στα στατιστικά στοιχεία του αγώνα. Οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή, κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους πολύ περισσότερο από τους αντιπάλους τους, επέδειξαν πρωτοφανή αγωνιστική πειθαρχία, δημιούργησαν ευκαιρίες ενώ παράλληλα περιόρισαν στο ελάχιστο τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.
Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη μπορούσε να πετύχει νίκη με πολύ μεγαλύτερο σκορ καθώς πολύ πριν στεείλει ο Αθανασιάδης την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, έχασε κλασικές ευκαιρίες για να παραβιάσει την εστία του Φούλοπ.
Ίσως ήταν το μοναδικό παιχνίδι στην διάρκεια της φετινής περιόδου που ο ΠΑΟΚ διατήρησε σταθερά καλή απόδοση στην διάρκεια και των δυο ημιχρόνων. Την πολύ καλή εικόνα της ομάδας στην Τρίπολη σαφώς πιστώνεται (εκτός από τους παίκτες) και ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε τα αυτονόητα.
Όσα δηλαδή δεν έκανε ενώ είχε την ευκαιρία ο Γιώργος Δώνης στην διάρκεια σχεδόν μιας ολόκληρης περιόδου.
Έδωσε φανέλα βασικού σε όσους την δικαιούνται, χρησιμοποίησε όσους του έδειξαν στις προπονήσεις ότι έχουν δυνάμεις και πιστεύουν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, άφησε στο περιθώριο τους αδιάφορους και το κυριότερο… Μετέδωσε πάθος στην ομάδα που στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής σαιζόν παρουσιάστηκε άνευρη.
Η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη άλλαξε και πάλι τους συσχετισμούς στον βαθμολογικό πίνακα των πλει οφ και του έδωσε το δικαίωμα να αποκτήσει και πάλι τον πρώτο λόγο με δεδομένο ότι προσφέρει απλόχερα ψυχολογία ενόψει των τριών αγώνων που απομένουν μέχρι το τέλος της διαδικασίας.
Τώρα πλέον η πρωτιά εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ. Με τρεις νίκες στους τρεις επόμενους αγώνες εξασφαλίζει μαθηματικά την 1η θέση. Να θυμίσω ότι ο Δικέφαλος υποδέχεται διαδοχικά τους Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο Αθηνών στην Τούμπα και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Εννοείται ότι θα πετύχει τον στόχο του αν παρουσιαστεί στους εναπομείναντες αγώνες όπως παρουσιάστηκε στην Τρίπολη.
Υ. Γ. 1 Μπορώ να αντιληφθώ ότι η πίεση για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στη νίκη ανέβασε επικίνδυνα τους σφυγμούς των παικτών του Δικεφάλου αλλά δεν δικαιολογείται ο Σίλντεφελντ με την εμπειρία που διαθέτει να κάνει το ματς… ροντέο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: