Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«Κόκκινο» για τους μισούς!!

Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ απέρριψε τους φακέλους των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Πανθρακικός και για τυπικούς λόγους της ΑΕΚ και της Κέρκυρας. "Ευρωπαία" η Ξάνθη!

«Κόκκινο» για τους μισούς
Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ ανακοίνωσε της οριστικές του αποφάσεις και δεν χορήγησε άδεια σε 8 ΠΑΕ:

Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Πανιώνιος, Πανθρακικός, ΟΦΗ και για τυπικούς λόγους σε ΑΕΚ και Κέρκυρα.

Παράλληλα, χορήγησε άδεια στις υπόλοιπες 8 ΠΑΕ της κατηγορίας:

Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πλατανιάς.

Οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται έχουν στη διάθεσή τους διάστημα 5 ημερών για να ασκήσουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης. Οι τελεσίδικες αποφάσεις αναμένονται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός δεν ανατρέψουν την απόφαση σε δεύτερο βαθμό, τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα το κερδίσει οριστικά η Ξάνθη!

Θυμίζουμε πως οι ΠΑΕ που δεν εξασφάλισαν άδεια, αποκλείονται από την Ευρώπη (εαν επρόκειτο να παίξουν) και τους επιβάλλεται ποινή περιορισμού απόκτησης παικτών. Συγκεκριμένα: θα μπορούν να αποκτήσουν μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών Έλληνες ή ξένους, να προχωρήσουν μόνο σε τέσσερις ανανεώσεις-επεκτάσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών Έλληνες ή ξένους, ενώ τέλος θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους παίκτες κάτω των 24 ετών, αλλά μόνο Έλληνες. Επίσης, η Σούπερ Λίγκα παρακρατεί το 20% του τηλεοπτικού συμβολαίου της μη αδειοδοτηθείσας ΠΑΕ, υπέρ των οφειλών που έχει η ίδια ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Α.Ε.Κ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Ο.Φ.Η., ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: