Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η σωτηρία ήρθε από μακριά!!

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε παρουσιάσει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για τη σωτηρία της Ρεάλ Οβιέδο με τη βοήθεια οπαδών από όλο τον κόσμο. Τότε, όμως, λίγοι φαντάζονταν τί θα ακολουθούσε…



Κι αυτό γιατί πλέον η ιστορική ομάδα γιορτάζει τη σωτηρία της και μπορεί να συνεχίσει τη μάχη της για άνοδο στη Segunda Division και την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια» χάρη στη βοήθεια οπαδών από 60 διαφορετικές χώρες που απέτρεψαν τη χρεωκοπία της.
Μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες, πραγματικοί φίλαθλοι από κάθε γωνιά του πλανήτη αγόρασαν 20.000 μετοχές συνολικής αξίας 1,93 εκατομμυρίου ευρώ μέσω της διαδικτυακής εκστρατείας για να συμβάλλουν στην προσπάθεια σωτηρίας ενός συλλόγου που αρκετοί από αυτούς ίσως να μην γνώριζαν πριν καν την ύπαρξή του.
Η ποδοσφαιρική Αγγλία είχε τα… πρωτεία από τους εκτός Ισπανίας οπαδούς, με τους Μίτσου, Χουάν Μάτα και Σάντι Καθόρλα που βγήκαν από τα «σπλάχνα» του συλλόγου να συνεισφέρουν σε αυτό.
Και λίγο πριν λήξει η προθεσμία, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Μεξικανός επιχειρηματίας Κάρλος Σλιμ, προσέφερε 2 εκατομμύρια ευρώ (από τα 72,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα οποία υπολογίζεται η περιουσία του!), παίρνοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.
Σε μία εποχή όπου το ποδόσφαιρο μαστίζεται από σκάνδαλα πάσης φύσεως, από ρατσιστικές επιθέσεις μέχρι δωροδοκίες και στημένους αγώνες, οι πραγματικοί φίλαθλοι βρήκαν την ευκαιρία να νιώσουν μέλη ενός σκοπού και να δείξουν ότι το άθλημα παραμένει ωραίο.
Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 17ης Νοεμβρίου, ο σύλλογος είχε σωθεί χάρη στον Μεξικανό, αλλά κυρίως τη γενναιοδωρία των οπαδών των 60 διαφορετικών χωρών, από τη Μποτσουάνα μέχρι τον… Βόρειο Πόλο, που πήραν το 41% των μετοχών.
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, διοργανώθηκε μία διεθνής ημέρα οπαδών, με τους… σωτήρες της ομάδας να συγκεντρώνονται στο Οβιέδο.
Οι ντόπιοι οπαδοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν την ανταπόκριση του κόσμου, με τον επιθετικό – αστέρι του συλλόγου, Ντιέγκο Θερβέρο, να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του: «Πριν 10 χρόνια ήταν αδιανόητο ότι σήμερα θα βρισκόμουν εδώ προσπαθώντας να μιλήσω αγγλικά με έναν πραγματικό οπαδό της Οβιέδο, που φορά την εμφάνιση της Οβιέδο, αλλά είναι από την Αγγλία. Είναι τιμή για μένα να ανταποκριθώ στην ευθύνη που μου δημιουργεί αυτό κι ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και να βιώσουμε όλοι μαζί την εμπειρία της παρουσίας της Οβιέδο στην πρώτη κατηγορία».
Η εμπειρία έχει μείνει αξέχαστη σε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια. Ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος Βανέσα Κέλερ των IBTimes UK που αγόρασε τις δικές της μετοχές τον περασμένο Νοέμβριο.
«Δεν είχα καν ξανακούσει για το Οβιέδο πριν μάθω για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος της πόλης και τώρα θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα από τα σπουδαιότερα μέρη που έχω πάει. Είναι οι άνθρωποι αυτοί που το έκαναν τόσο υπέροχο! Ήταν τόσο ευγνώμονες και χαρούμενοι, που μας ενέταξαν στο τελετουργικό της αναμέτρησης.
Την ημέρα του αγώνα μας φέρθηκαν σαν να ήμασταν διασημότητες! Έβγαζαν φωτογραφίες μαζί μας και μα επευφημούσαν. Το να τραγουδάω μαζί με τους οπαδούς ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα ποτέ σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Έκτοτε είναι τόσο φιλόξενοι που νιώθω πραγματική Oviedista κι ανυπομονώ ήδη για το επόμενό μου ταξίδι».
Πλέον, η ομάδα επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην άνοδο στη Segunda Division, καθώς, έχοντας τερματίσει 3η στο 1ο γκρουπ, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα play off.
Έχοντας διασφαλίσει προσωρινά οικονομική σταθερότητα, μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ένας από τους οπαδούς στο παρακάτω βίντεο δείχνοντας το τατουάζ που έχει κάνει, η Ρεάλ Οβιέδο είναι σαν τον Φοίνικα που όταν πέθανε αναγεννήθηκε από τις στάχτες του.
Αυτό παραδέχεται και ο Μίτσου, ελπίζοντας κάποια μέρα να είναι σε θέση να ξαναγυρίσει στην ομάδα και να τη βοηθήσει στην Primera Division: «Η Ρεάλ Οβιέδο είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον. Είναι η ομάδα που σχεδόν πέθανε, αλλά σώθηκε από οπαδούς από όλο τον κόσμο. Ονειρεύομαι μία Ρεάλ Οβιέδο στην Primera Division σε 2 με 3 χρόνια και φυσικά θέλω να είμαι μαζί τους».
Κι όλα αυτά χάρη σε μερικούς ετερόκλητους ανθρώπους που, μπορεί να μην μιλάνε την ίδια γλώσσα, να μην έχουν τις ίδιες συνήθειες και η καθημερινότητά τους να διαφέρει, αλλά πάντα οι χτύποι της καρδιάς τους θα συγχρονίζονται, είτε βρίσκονται στον Βόρειο Πόλο είτε στο πιο ζεστό σημείο της υφηλίου, όταν θα βλέπουν τις προσπάθειες της ισπανικής ομάδας που οι ίδιοι έσωσαν!
Πηγή: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: