Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αθανασιάδης ο τρίτος!!

Ο Στέφανος Αθανασιάδης με το γκολ που πέτυχε σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης έγινε ο τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ, που πετυχαίνει γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, μέσα σε μια σεζόν.

Αθανασιάδης ο τρίτος!
Μπορεί ο Στέφανος Αθανασιάδης να μην αγωνίστηκε βασικός στο χθεσινό (22/05) παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά κατάφερε, έστω και ως αλλαγή, να σκοράρει και να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Παράλληλα, έγινε ο τρίτος παίκτης, μετά τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Αντελίνο Βιερίνια, που πετυχαίνει γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε ο δικέφαλος μέσα σε μια σεζόν.

Μεγάλη αναφορά στο θέμα υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που αναφέρει τα εξής:

«Ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν πέτυχε απλά το 23ο γκολ τη φετινή αγωνιστική περίοδο εναντίον του Αστέρα Τρίπολης. Έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, που πετυχαίνει γκολ σ’ όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε η ομάδα μέσα σε μια σεζόν. Είχαν προηγηθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Αντρέ Βιεϊρίνια την περίοδο 2010-2011.

Ο Κλάους «άνοιξε λογαριασμό» τον περασμένο Αύγουστο σκοράροντας εναντίον της Μπνέι Γεχούντα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ κλείνοντας την ευρωπαϊκή παρουσία του με 4 γκολ. Σε 26 αγώνες πρωταθλήματος έφτασε τα 13 γκολ, στο κύπελλο μέτρησε 5 γκολ και, πλέον, έχει σκοράρει και στα πλέι οφ, κάτι που είχε να κάνει από τα πλέι οφ της περιόδου 2010-2011, όταν είχε πετύχει το ένα από τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα θα μπορούσε να είχε πετύχει φέτος και ο Κώστας Κατσουράνης, αν βρισκόταν στην ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς με το χθεσινό του γκολ στην Τρίπολη έφτασε κι αυτός να έχει σκοράρει σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις μετρώντας 2 γκολ στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο και 1 στα πλέι οφ.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης την σεζόν 2010-2011 σκόραρε και στις τέσσερις διοργανώσεις φτάνοντας τα 12 γκολ (7 πρωτάθλημα, 2 πλέι οφ, 1 κύπελλο, 2 Ευρώπη) σε 53 συμμετοχές. Ο Αντρέ Βιεϊρίινια, επίσης, βρήκε δίχτυα σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις εκείνη την περίοδο σκοράροντας 4 φορές στο πρωτάθλημα, 2 φορές στα πλέι οφ, 1 φορά στο κύπελλο και 4 φορές στην Ευρώπη. Αν, πάλι, διαχωρίσουμε τις κατηγορίες των Ευρωπαϊκών κυπέλλων (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ), θα δούμε ότι εκείνη την σεζόν Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια χρίστηκαν σκόρερ σε πέντε διαφορετικές (πρωτάθλημα, πλέι οφ, κύπελλο, προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ) διοργανώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: