Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σαλίνο: «Όπως στη Λεωφόρο»!

Το σύνθημα για το ματς του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα έδωσε ο Σαλίνο. «Βασικός στόχος μέσα σε ένα ματς είναι να μπορούμε να είμαστε το “αφεντικό”. Όπως το κάναμε στη Λεωφόρο», τόνισε ο Βραζιλιάνος.

Σαλίνο: «Όπως στη Λεωφόρο»!
Απόλυτη πρέπει να είναι η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς με την Μπενφίκα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, όπως δήλωσε ο Λεάντρο Σαλίνο.

«Θα κάνει άλλο παιχνίδι και η Μπενφίκα εδώ. Αλλά το θέμα είναι το εξής: ο δικός μας βασικός στόχος μέσα σε ένα παιχνίδι είναι να μπορούμε να είμαστε το “αφεντικό”. Όπως το κάναμε στη Λεωφόρο», τόνισε ο Βραζιλιάνος μπακ των Πειραιωτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεάντρο Σαλίνο στην «Stadio»

Ήσουν από τους καλύτερους παίκτες στη Λεωφόρο. Πώς αισθάνεσαι μετά το «διπλό»;

«Ήταν φανταστικό. Πήγαμε, κάναμε το παιχνίδι μας, κυριαρχήσαμε και μοιραία πήραμε και τη νίκη. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και φάνηκε. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει δυνατά, να πάει το ματς στη δύναμη, στα δυνατά μαρκαρίσματα και να ψάξει στις αντεπιθέσεις. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα και σκοράραμε ξανά με τον Μήτρογλου. Για εμένα αυτό έχει σημασία. Το ότι κερδίσαμε. Το αν διακρίθηκα εγώ ή όχι λίγη σημασία έχει».

Μέσα σε ένα γήπεδο με δύσκολη ατμόσφαιρα, με φωτοβολίδες να πέφτουν, με τον κόσμο να είναι εχθρικός για την ομάδα, πήρατε μία σπουδαία νίκη. Πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα;

«Διπλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι όντως η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά δύσκολη. Φωτοβολίδες έπεφταν αρκετά συχνά. Μία πέτυχε παίκτη του Παναθηναϊκού. Μία τον διαιτητή. Ένα αντικείμενο χτύπησε τον κ. Μίτσελ. Άσχημα πράγματα. Πολύ άσχημα. Αυτά όλα, όμως, δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας. Προσπαθήσαμε να μην επηρεαστούμε από όσα έκαναν οι οπαδοί στις εξέδρες και καταφέραμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να φύγουμε από εκεί μέσα νικητές! Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες».

Πού θα ήθελες να αφιερώσεις τη νίκη;

«Στον κόσμο της ομάδας μας. Στον Πειραιά! Στον πρόεδρό μας, ο οποίος είναι πάντα εκεί για εμάς. Και στους δικούς μου ανθρώπους, προσωπικά, γιατί εμένα είναι ότι είναι ο πρόεδρος για την ομάδα: το μεγάλο στήριγμα. Μακάρι να μπορέσουμε να πάρουμε και άλλες τέτοιες μεγάλες νίκες και να τους αφιερώνουμε διαρκώς! Είμαστε δυνατή ομάδα και μπορούμε».

Τώρα τα δύσκολα συνεχίζονται. Μπενφίκα και μετά ΠΑΟΚ. Τα χρονικά περιθώρια;

«Δεν είναι πολλά. Αλλά, όπως είπα, είμαστε μεγάλη ομάδα. Έχουμε βάθος και πολλούς εξαιρετικούς παίκτες. Όταν παίρνεις ένα ντέρμπι κάνοντας και… ροτέισον και αφήνοντας και εκτός κάποιους από τους καλούς σου ποδοσφαιριστές, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να πετύχει πολλά πράγματα. Η Μπενφίκα δεν είναι Παναθηναϊκός, βέβαια. Άλλο το ένα παιχνίδι και άλλο το άλλο. Πολύ διαφορετικά μεταξύ τους».

Τι θα κάνει ο Θρύλος για να κερδίσει την Μπενφίκα;

«Ό,τι κάνει πάντα. Θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του. Και να δείξει ότι είναι ανώτερος. Η Μπενφίκα είναι καλή ομάδα, αλλά στη Λισαβόνα τη διαβάσαμε πολύ καλά. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εδώ. Να διαβάσουμε καλά το ματς και να παραταχθούμε όπως πρέπει. Να κλείσουμε τα δικά μας κενά και να εκμεταλλευτούμε εκείνα που θα μας αφήσει ο αντίπαλος. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται εύκολα στη θεωρία, αλλά στην πράξη χρειάζονται πολλή δουλειά. Εκεί επικεντρωνόμαστε. Στο να βελτιωνόμαστε και σε κάθε ματς να παρουσιαζόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι με την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα, όταν… πατάμε γκάζι, βάζουμε πολύ δύσκολα στους αντιπάλους».

Η πραγματικότητα είναι, ωστόσο, ότι η Μπενφίκα αναμένεται να παρουσιαστεί λίγο διαφορετική από το πρώτο παιχνίδι…

«Αλήθεια είναι αυτό. Δεν έχει, όμως, μεγάλη σημασία. Με ποια έννοια το λέω: δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με διαφορετική σύνθεση με τον ίδιο τρόπο όπως στη Λισαβόνα. Θα κάνει άλλο παιχνίδι και η Μπενφίκα εδώ. Αλλά το θέμα είναι το εξής: ο δικός μας βασικός στόχος μέσα σε ένα παιχνίδι είναι να μπορούμε να είμαστε το “αφεντικό”. Όπως το κάναμε στη Λεωφόρο. Εμείς δίνουμε τον ρυθμό, τον τόνο. Όταν δεν έχουμε την μπάλα και είναι η σειρά της Μπενφίκα να επιτεθεί, σαν χαμαιλέοντας θα αλλάζουμε, θα προσαρμοζόμαστε και θα κάνουμε το ανάλογο παιχνίδι. Αυτό που χρειάζεται για να παραμείνουμε και τότε “αφεντικό” στο ματς».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο; Χάρηκε πολύ τη νίκη στη Λεωφόρο και τώρα ονειρεύεται μεγάλα πράγματα για την ομάδα…

«Κι εμείς ονειρευόμαστε μεγάλα πράγματα για την ομάδα. Θέλουμε να πάμε ψηλά! Να γίνουμε ακόμη πιο σπουδαίοι! Μαζί τους μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και να συνεχίσουμε να παίρνουμε νίκες όπως αυτή στη Λεωφόρο. Θέλουμε να κερδίσουμε την Μπενφίκα και χρειαζόμαστε τη στήριξή τους. Να γεμίσουν το γήπεδο, να είναι κοντά μας. Το ίδιο και με τον ΠΑΟΚ. Να είναι εκεί! Μαζί μπορούμε να κάνουμε μεγαλειώδη πράγματα! Εμείς θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να τους ευχαριστήσουμε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: