Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εδώ είναι Πειραιάς!!

Στη Λισαβόνα η Μπενφίκα τού γλίτωσε την τελευταία στιγμή! Απόψε, όμως, ο Ολυμπιακός δεν χαρίζεται στους «αετούς» και με νίκη… πετάει εκείνος στους «16» του Champions League.

Εδώ είναι Πειραιάς!
Έτοιμος για μία ακόμη ευρωπαϊκή «μάχη» είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται απόψε την Μπενφίκα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη και θέλει τη νίκη που θα τον στείλει στους «16» του Champions League (21:45, Novasports 2).

Πριν από δεκαπέντε μέρες στη Λισαβόνα οι Πειραιώτες έδειξαν πως έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τους «αετούς» και στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφεραν και απέδρασαν με την ισοπαλία (1-1) από το «Ντα Λουζ».

Απόψε, όμως, με τον «12ο» παίκτη στο πλευρό τους οι παίκτες του Μίτσελ μπορούν να πάρουν μία σημαντική νίκη, με την οποία θα αγκαλιάσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να μην χάσουν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία και θέλουν να βρεθούν μια… ανάσα από την πρόκριση. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι καλό, με τους ποδοσφαιριστές να μην έχουν παρασυρθεί από τα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η παρουσία του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος μετά την νίκη στη Λεωφόρο προσγείωσε τους παίκτες του και τους εξήγησε (αν και το ήξεραν) τη σημασία που έχει για όλους η αποψινή αναμέτρηση.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο 50χρονος προπονητής σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα και Χολέμπας.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης με τον Μανιάτη, με τους Φουστέρ και τον Βάιας στα πλάγια. Σε ρόλο επιτελικού χαφ θα παίξει ο Ντομίνγκες και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπονγκ, Κάμπελ, Μασάντο, Μεντζανί, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Σαβιόλα και Γιαταμπαρέ. Εκτός είναι ο τραυματίας ο Ολαϊτάν, όπως και οι ανέτοιμο Μασάντο και Τόρες.

Πώς θα αγωνιστούν οι Πορτογάλοι

Με σύστημα 4-4-1-1 σκοπεύει να παρατάξει ο Ζόρζε Ζεσούς την Μπενφίκα κόντα στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν υπολογίζει τους Φέισα, Σουλεϊμάνι και Ροντρίγο. Την εστία των «αετών» θα υπερασπιστεί ο Αρτούρ. Στην άμυνα θα παίξουν οι Αλμέιδα, Λουϊζάο, Γκαράι και Σικέιρα.

Την τετράδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Πέρες και Μάτις στο κέντρο, με τους Γκαϊτάν και Μάρκοβιτς στα πλάγια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Λίμα και Καρντόσο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ομπλακ, Πάουλο Λόπεζ, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Βιτόρια, Μάτιτς, Αμορίμ, Ντζούριτσιτς, Καβαλέιρο, Όλα Τζον και Μάρκοβιτς.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης

Ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα την Τρίτη για το Champions League. Το παρελθόν του με ελληνικές ομάδες. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: