Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Καλή είναι η επίθεση, όμως…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις αγωνιστικές προτεραιότητες του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς με την Μπενφίκα.

Καλή είναι η επίθεση, όμως…
*** Κάτι τέτοια παιχνίδια σαν το αποψινό, το θέμα είναι να τα πάρεις. Όχι πως θα τα πάρεις. Δηλαδή, είτε τα πάρεις με μισό-μηδέν, είτε με 3-2, είτε με 4-0, μικρή διαφορά επί της ουσίας έχει. Το θέμα είναι να το πάρεις και να έχεις κάνεις τη δουλειά σου, δηλαδή να περάσεις στην άλλη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

*** Όμως, η πείρα τόσων ετών λέει ότι για να τα πάρεις τέτοια ματς, πρέπει πρωτίστως να είσαι ασφαλής πίσω. Κοινώς να κρατήσεις το μηδέν. Ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να φας ένα γκολ. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, για να βρούμε εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού σε παιχνίδι που δέχθηκε πάνω από ένα γκολ, πρέπει να φτάσουμε πίσω στο 2002, στο ιστορικής σημασίας 6-2 επί της Μπάγερ Λέβερκουζεν στη Ριζούπολη! Συγνώμη, αλλά τέτοια ματς γίνονται μία φορά στα 50 χρόνια!

*** Η σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού στα κύπελλα Ευρώπης μας έχει διδάξει ότι τις επιτυχίες του στο γήπεδό του τις κάνει όταν κρατάει το μηδέν. Είτε τις πιο δύσκολες (1-0 με Άγιαξ, Κροάσια, Λίβερπουλ, Μονακό, Κορούνια, Βαλένθια, Σοσό, Άρσεναλ, Άλκμααρ, Πόρτο δύο φορές, Ρούμπιν), είτε τις πιο εύκολες (2-0 Χέρενβεν, 3-0 Βέρντερ και Γαλατασαράϊ, 4-0 Χέρτα).

*** Κι έχει, βέβαια, και τις νίκες στις οποίες έχει δεχθεί ένα γκολ. Συνήθως με 2-1 (Λιόν, Λιλ, Άρσεναλ, Ρεάλ, Σταντάρ Λιέγης, Ανόρθωση, Πόρτο), άντε με 3-1 (Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Μόλντε) κι εκείνο το απίστευτο 5-1 επί της Μπενφίκα.

*** Το κακό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεχάσει πως είναι να κρατάει το μηδέν στο Καραϊσκάκη τα τελευταία χρόνια. Μοναδική εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ήταν το 1-0 με τη Ρούμπιν. Τυχαίο ότι ήρωας ήταν ο γκολκίπερ Κάρολ;…

*** Άλλωστε, για να βρούμε 0-0 εντός έδρας του Ολυμπιακού, πρέπει να πάμε 5,5 χρόνια πίσω, στο ματς με την Τσέλσι! Κι επειδή σε κάποια ματς δεν έχει μπορέσει και να σκοράρει, έρχονται και τα 0-1 όπως αυτά από Μπορντό, Ρόμα, Μαρσέϊγ και Λεβάντε.

*** Άρα, αν δεν δούμε απόψε κανένα από αυτά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού που λέμε ότι γίνονται κάθε…μισό αιώνα, ας κοιτάξουν οι ερυθρόλευκοι πώς να ασφαλίσουν λίγο καλύτερα την άμυνά τους. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: