Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

«Μπορεί στο Καραϊσκάκη»

23321_front
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Αλαβάντας και σχολίασε το ντέρμπι του “δικεφάλου” με τον Ολυμπιακό αλλά και γενικά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
Αναλυτικά είπε:
Για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ:“Είναι ένα κρίσιμο και  δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός δε θέλει να χάσει καθώς θα συγκατοικήσει με τον ΠΑΟΚ ενώ ο ΠΑΟΚ δε θέλει να χάσει γιατί θα ξεφύγει ο Ολυμπιακός. Οι δύο ομάδες θα προέρχονται από δύο Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι πιο δύσκολο και κρίσιμο αλλά έχει και δύο μέρες παραπάνω ξεκούρασης. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη άμα παίξει σωστά”.
Για αν  πρέπει να δώσει ο ΠΑΟΚ βαρύτητα σε κάποιο παιχνίδι:“Ο ΠΑΟΚ δε πρέπει να δώσει βαρύτητα κάπου. Η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Θεωρώ πως μπορεί να πάρει εύκολα ένα αποτέλεσμα με τη Μακάμπι. Ακόμα όμως και να χάσει από τη Μακάμπι Χάιφα δε καταδικάζεται. Πρέπει να πάει στο Ισραήλ να παίξει ανοιχτά και αν πάρει αποτέλεσμα καλώς, από εκεί και πέρα δε χάθηκε τίποτα. Στη συνέχεια ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου φυσικά καλό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η νίκη αλλά υπάρχει και η ισοπαλία”.
Για τις αδυναμίες του Ολυμπιακού:“Ο Ολυμπιακός έχει κάποια τρωτά σημεία ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνα. . Υπάρχουν βαριά κορμιά που έχουν πρόβλημα στο “στρίψιμο”. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει εκεί. Άμα η ομάδα του ΠΑΟΚ παίξει σωστά με τους γρήγορους παίκτες της θα δημιουργήσει προβλήματα. Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει και κάποιους παίκτες που έχουν την ικανότητα να πάρουν παιχνίδια μόνοι τους”.
Για την εξέλιξη του Κίτσιου:“Ο Κίτσιου πάει πάρα πολύ καλά κάτι που δε το περίμενα. Πέρσι δεν έπαιζε καθόλου και φέτος είναι βασικός και από τους διακριθέντες παίκτες του ΠΑΟΚ. Από τον ράφι τον πήρε ο προπονητής και το έχει κάνει έναν ποδοσφαιριστή που μελλοντικά μπορεί να πετύχει πολλά. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά είναι πολύ ικανός. Σίγουρα έχει πράγματα που μπορεί να βελτιώσει όμως είναι λογικό για την ηλικία του”.
Για την απόδοση του Λίνο:“Ο Λίνο έχει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία και ένα πολύ “γλυκό” πόδι. Βέβαια  η ηλικία του, του αποτρέπει να παίξει πολλά παιχνίδια στη σειρά. Υπάρχουν από πίσω οι Τζαβέλα και Σπυρόπουλος οι οποίοι έχουν παίξει στην Εθνική ομάδα αλλά ο Λίνο φαίνεται πιο χρήσιμος αυτή τη στιγμή. Είναι στο χέρι του προπονητή να χρησιμοποιήσει σωστά αυτούς τους παίκτες”.
Για τις αυξομειώσεις στην απόδοση του Στοχ:“Ο Στοχ ξεχωρίζει στον ΠΑΟΚ. Έχει ικανότητα, ταχύτητα και πολύ καλές διεισδύσεις. Θεωρώ πάντως πως δε τον “θέλει” η μπάλα. Τα χαμένα πέναλτι και κάποιες ατυχίες έχουν ρίξει την ψυχολογία του. Άμα του έρθει ένα γκολ και ανέβει η ψυχολογία θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Στην ίδια θέση ήταν και ο Λούκας ο οποίος δεν άρχισε καλά, όταν όμως του βγήκαν οι φάσεις άρχισε να κάνει αυτά που θέλαμε. Παρόμοια εξέλιξη περιμένω και από το Στοχ. Όταν του ανέβει η ψυχολογία του ο ΠΑΟΚ θα γίνει πολύ πιο δυνατός επιθετικά”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: