Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

«Πρέπει να παίξουμε με πολύ μυαλό»!

Με πολύ… μυαλό θα πρέπει να παίξουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ κόντρα στη Χιμίκ για να διεκδικήσουν τη νίκη, στο μεταξύ τους ματς για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Eurocup.

«Πρέπει να παίξουμε με πολύ μυαλό»
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Τετάρτη την Χιμίκ, για την τέταρτη αγωνιστική του Eurocup και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Όπως τόνισε ο προπονητής του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Σούλης Μαρκόπουλος, η αντίπαλος είναι μια πολύ καλή ομάδα και για να έχουν οι παίκτες του πιθανότητες για τη νίκη θα πρέπει να παίξουν με μυαλό.

«Η Χιμίκ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Το ότι έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια δείχνει την ποιότητά της. Είναι πολύ δυνατή ομάδα στην περιφέρεια, με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά και ιδιαίτερη δύναμη στην φροντ λάιν, με δύο παίκτες πάνω από τα 2,13μ. Έχει τέσσερις Αμερικανούς παίκτες επίσης στο ρόστερ της και αναμφίβολα θα πρέπει να περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο και πολύ δυνατό παιχνίδι. Τους αρέσει να πιέζουν και να προσπαθούν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, για να πετύχουνε εύκολα καλάθια. Εμείς πρέπει να παίξουμε με πολύ μυαλό για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα, αλλά και να αντισταθμίσουμε τα miss match που μπορεί να υπάρξουν στο παιχνίδι», ανέφερε έμπειρος κόουτς και συνέχισε:

«Νομίζω ότι μέχρι τώρα απολαμβάνουμε την συμμετοχή μας στο Eurocup. Πάντα το να συμμετέχεις σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση επιπέδου σου δίνει πολλά πράγματα και το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι πάντα ένα σημαντικό επιπλέον κίνητρο για τους προπονητές, ώστε να είναι έτοιμοι για όλες τις καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν σε ένα παιχνίδι. Κίνητρο υπάρχει και για τους παίκτες, που πάντα θέλουν να δείξουν την αξία τους σε διεθνές επίπεδο και απέναντι σε αντιπάλους που είναι ισχυροί και τις περισσότερες φορές πιο δύσκολοι από ότι στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει και κίνητρο και για τον κόσμο, που μπορεί να δει διαφορετικό μπάσκετ και αρκετά νέα πρόσωπα. Για αυτό και η συμμετοχή μας στο Eurocup είναι πολύ σημαντική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: