Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αργυριάδης: «Μπορεί να σωθεί ο Άρης»

Στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ και στη χρήση του «Κλεάνθης Βικελίδης» ως διαπραγματευτικό όπλο, ώστε να έρθουν επενδυτές στον Άρη, αναφέρθηκε ο Αργύρης Αργυριάδης.

Αργυριάδης: «Μπορεί να σωθεί ο Άρης»
Αισιόδοξος ότι υπάρχουν τρόποι για την έλευση κάποιου επενδυτή στον Άρη παρουσιάστηκε ο Αργύρης Αργυριάδης.

«Ο υποψήφιος επενδυτής θα μπορούσε να ζητήσει να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός μεσεγγύησης και να καταθέσει εκεί τα λεφτά. Αν ο Άρης δει λίγο πιο μπροστά, μπορεί να σωθεί. Δε υπάρχουν προβλήματα», τόνισε ο νομικός της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργύρης Αργυριάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αρένα»

Για τις φήμες πως κάποιοι πήγαν να βάλουν λεφτά στον Άρη και βρήκαν δεσμευμένο λογαριασμό:

«Δεσμευμένος λογαριασμός σημαίνει πως ό,τι χρήματα μπαίνουν σε αυτόν τον λογαριασμό, η τράπεζα κρατάει το 50%, αλλά όχι για να τα κατάσχει. Για μένα έχει πολύ μικρή σημασία αν ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι δεσμευμένος. Δεν είναι ο μόνος τρόπος δημιουργίας τραπεζικού κεφαλαίου. Ήδη έχει γίνει γνωστό πώς μπορεί να γίνει κατάθεση με τραπεζική επιταγή. Επίσης, ο υποψήφιος επενδυτής θα μπορούσε να ζητήσει να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός μεσεγγύησης και να καταθέσει εκεί τα λεφτά. Αν ο Άρης δει λίγο πιο μπροστά, μπορεί να σωθεί. Δε υπάρχουν προβλήματα».

Για το πού πρέπει να δώσουν βάση οι άνθρωποι του Άρη:

«Αν υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Πρέπει να δώσουμε σημασία στο πώς θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε υποψήφιους επενδυτές και τι θα κερδίσει ο επενδυτής στον Άρη. Επενδυτής σημαίνει πως ό,τι επενδύσει θα το πάρει πίσω και με κέρδος. Πρέπει να τους προσελκύσουμε και μέσω των Μ.Μ.Ε. και με άλλους τρόπους. Έχω θέσει αυτό το θέμα κατ΄ επανάληψη και δημόσια και στους διοικούντες. Όλοι παραδέχονται πως κάτι πρέπει να γίνει, αλλά δε βλέπω να γίνεται κίνηση προς κάποια κατεύθυνση. Όταν γίνεται αναζήτηση για κάποιο κεφάλαιο, πρέπει να παρουσιάσεις για ποιο λόγο πρέπει να επενδύσει κάποιος στον Άρη και όχι κάπου αλλού. Πρέπει να δείχνεις τι δυνατότητες υπάρχουν».

Για την ικανότητα να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο του Άρη ως διαπραγματευτικό «όπλο»:

«Οι δύο μεγάλες υπεραξίες στον Άρη είναι οι ακαδημίες και το γήπεδο. Ερασιτέχνης και ΠΑΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο με πολλούς τρόπους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο για να δημιουργηθεί κάποιο εμπορικό κέντρο που μπορεί να φέρει κέρδη και έσοδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή υπουργική απόφαση. Το γήπεδο ανήκει περιουσιακά στον Α.Σ και είναι καθαρό. Η αξία του είναι στα 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ. Εξετάστηκε ακόμα και η περίπτωση ανακατασκευής του γηπέδου μαζί με εμπορικό κέντρο, αλλά αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του γεγονότος πως σε αυτή τη περιοχή δεν μπορεί να γίνει ένα γήπεδο στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το Χαριλάου είναι από τις πιο ‘καθαρές’ εκτάσεις που υπάρχουν αυτήν την στιγμή ως περιουσιακό στοιχείο σε σύλλογο στην Ελλάδα. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό πάρκινγκ και ένα εμπορικό κέντρο. Γενικά υπάρχουν διάφορα πλάνα. Πρέπει να οραματιζόμαστε και να κοιτάμε πιο μπροστά. Στο δικαστήριο έχει κατατεθεί στον φάκελο για το άρθρο 99 το σχέδιο για το γήπεδο. Θέλαμε ν΄ αποδείξουμε πως υπάρχει βιωσιμότητα στον Άρη. Όταν έγιναν συναντήσεις πέρσι το καλοκαίρι κορυφαία τεχνικά γραφεία αποκάλυψαν πως τουλάχιστον τρεις μεγάλοι όμιλοι ενδιαφέρονται για τη δημιουργία εμπορικών κέντρων. Κολλάμε σε μία μίζερη κουβέντα, η οποία καταδυναστεύει το μέλλον του συλλόγου. Ο Άρης αυτήν την στιγμή έχει αναπτυξιακές προοπτικές. Το μόνο που μένει είναι να ληφθούν αποφάσεις από ένα ικανό μάνατζμεντ που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: