Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

«Η Μπενφίκα πλέον ξέρει…»

Την άποψη ότι η Μπενφίκα θα παραταχθεί καλύτερα διαβασμένη απέναντι στον Ολυμπιακό σε σχέση με το πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη Λισαβόνα εξέφρασε ο Γιάσμινκο Βέλιτς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Η Μπενφίκα πλέον ξέρει…»
Πιο προσεκτική σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στη Λισαβόνα θα αγωνιστεί σήμερα η Μπενφίκα κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, όπως δήλωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Το σημερινό ματς θα είναι διαφορετικό. Θα αντιστραφούν οι ρόλοι. Η Μπενφίκα θα είναι πιο προσεκτική και θα προσέξει κυρίως το κέντρο, το οποίο θα είναι κλειδί για το αποτέλεσμα», τόνισε ο Βόσνιος προπονητής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Για το αν συζητάει με κάποια ομάδα

«Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι, ελπίζουμε να γίνει κάτι. Υπάρχει κάποια φημολογία, όμως όχι κάτι χειροπιαστό».

Για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα

«Δεν είναι τόσο εύκολο όσο το πρώτο ματς. Φάνηκε πιο εύκολο το πρώτο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό από ό,τι περίμενε. Η Μπενφίκα δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και αντιμετώπισε το ματς με υπεροψία. Νόμιζε ότι θα υπάρχουν πολλά κενά στην άμυνά του, όπως στην Άντερλεχτ και τότε είχε κερδίσει με ένα καθαρό σκορ. Η Μπενφίκα είχε παραταχθεί με επιθετικές διαθέσεις, όμως δεν είχε την ουσία. Το σημερινό ματς θα είναι διαφορετικό. Θα αντιστραφούν οι ρόλοι. Η Μπενφίκα θα είναι πιο προσεκτική και θα προσέξει κυρίως το κέντρο, το οποίο θα είναι κλειδί για το αποτέλεσμα. Στη Λισαβόνα έπαιξε με 4-4-2, με δύο ακραίους να μην βοηθούν στην άμυνα και στο κέντρο, με αποτέλεσμα να έχουν άδειο το κέντρο τους. Αυτό βοηθούσε τον Ολυμπιακό να βρει διαδρόμους. Εφόσον παραταχθεί με 4-3-3 θα παίξει πιο προσεκτικά, έχουν καταλάβει ότι είναι δύσκολος αντίπαλος και είναι τουλάχιστον ίδιο επίπεδο με εκείνη. Θα προσπαθήσει να απειλήσει με αντεπιθέσεις».

Για τα αδύναμα σημεία των Πορτογάλων

«Δεν πρέπει να εγκαταλείψει την επιθετική ιδέα του ο Ολυμπιακός. Πρέπει να έχει τον έλεγχο της μπάλας, κίνηση στην επίθεση και να είναι πολύ δυνατός στις μεταβιβάσεις από την επίθεση στην άμυνα. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να σταματήσει τις αντεπιθέσεις της Μπενφίκα. Από την μέση και μπροστά η Μπενφίκα θα έχει αρκετούς γρήγορους παίκτες και αυτούς πρέπει να σταματήσει ο Ολυμπιακός. Η Μπενφίκα μέχρι τώρα, ειδικά φέτος που δεν δείχνει σε καλή κατάσταση, νομίζω ότι παίζει αρκετά επιθετικά, αλλά δεν έχει την ίδια κινητικότητα στην επίθεση που είχε την περσινή σεζόν. Δεν έχει υψηλό τέμπο και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, όπως και γρήγορες αντιδράσεις όταν χάνει την μπάλα. Θα είναι πιο συγκροτημένη η Μπενφίκα, θα προσέξει τους αμυντικούς της χώρους και περιμένω ότι θα παίξει στις αντεπιθέσεις».

Για το μαρκάρισμα που πιστεύει πως θα έχει ο Μήτρογλου

«Δεν θα γίνει man to man μαρκάρισμα στον Μήτρογλου. Η Μπενφίκα, όπως οι περισσότερες ομάδες, παίζει άμυνα ζώνης. Έχει δύο κεντρικούς αμυντικούς (Λουϊζάο και Γκαράι) που έχουν τη φήμη και έχουν υψηλή ποιότητα. Σίγουρα θεωρούν τον Μήτρογλου αρκετά επικίνδυνο».

Για την Εθνική με την Ρουμανία στα μπαράζ του Μουντιάλ

«Δεν ξέρω αρκετά καλά την ομάδα της Ρουμανίας. Δεν έχει τύχει να την δω τον τελευταίο διάστημα. Είναι μία σχολή που βγάζει αρκετούς παίκτες με ταλέντο και καλή τεχνική κατάρτιση. Σε βαλκανικές ομάδες τους λείπει η πειθαρχία και τους λείπει να παίζουν για το αποτέλεσμα. Αυτό είναι υπέρ της Εθνικής Ελλάδας και για αυτό είναι φαβορί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πρόκειται για δύο δύσκολα ματς, όμως πιστεύω ότι θα περάσει η Εθνική Ελλάδας».

Για τον φετινό Παναθηναϊκό

«Μου αρέσει η φιλοσοφία που έχει υιοθετήσει. Τα παιδιά και το τιμ προσπαθούν για το καλύτερο. Έχει σκαμπανεβάσματα, του λείπουν τα αποτελέσματα και είναι σε καλό δρόμο. Είναι μακριά από αυτό που έχουμε συνηθίσει για τον Παναθηναϊκό, αλλά δείχνουν πως τα πηγαίνουν καλά. Είναι στοίχημα για τον Αναστασίου και τα παιδιά. Επίσης, είναι καλό πως ο κόσμος έχει υπομονή. Αυτό κάνει την προσπάθεια πιο εύκολη, επειδή οι συγκυρίες δεν είναι άσχημες για να ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν και να χτίσει μία καλή ομάδα. Πρόκειται για παίκτες που ακούν, είναι πειθαρχημένοι και θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: