Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Λάζαρος Πολατιάν στο Metropolis: «Να πάψουν να ασχολούνται συνέχεια με τη διαιτησία στον Άρη»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην διαιτητής Λάζαρος Πολατιάν για την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Άρης από την διαιτησία.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Τις έχουμε δει όλοι τις διαιτητικές αδικίες και δεν μπορεί να κρυφτεί κανένας, όμως δεν μπορώ να μιλήσω για γενικευμένο και οργανωμένο κυνήγι του Άρη από τη διαιτησία, αλλά απλά για αδικίες».

Για το αν η παρουσία ενός πρώην διαιτητή θα μπορούσε να βοηθήσει: «Από ένα διαιτητικό λάθος δεν μπορεί να προστατευθεί κανένας, όχι μόνο ο Άρης. Η παρουσία ενός διαιτητή σε μια ομάδα μπορεί να βοηθήσει μόνο δίνοντας οδηγίες σε συνεργασία με το προπονητικό τιμ στους ποδοσφαιριστές για τους τρόπους συμπεριφοράς προς τον διαιτητή. Θεωρώ πως όπως χρειάζεται μια ομάδα ψυχολόγους , φυσικοθεραπευτές πλέον έχει ανάγκη και από τέτοια στελέχη. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Το ότι ήμασταν μαζί με κάποιους διαιτητές δεν σημαίνει ότι θα μπορεί η ομάδα να παίρνει βοήθεια από τους διαιτητές. Υπάρχει σίγουρα καλύτερη επικοινωνία αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένας μη εν ενεργεία διαιτητής να επηρεάσει έναν διαιτητή».

Για την αγωνιστική εικόνα του Άρη: «Δείχνει ότι περνάει μια κρίση και αν ηρεμήσει και πάψει να ασχολείται συνέχεια με την διαιτησία, ιδίως οι ποδοσφαιριστές, θα αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και θα ανακάμψει».

Για την αποβολή του Έλσνερ: «Βάσει κανονισμών είναι κόκκινη κάρτα. Στη συνέχεια, όμως, πράγματι αδικήθηκε κάτι που συνέβη και σε άλλα παιχνίδια, όπως π.χ. στην Ξάνθη». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: