Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

1.061 παιχνίδια, 25.688 πόντους!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος θρύλος και παικταράς του μπάσκετ είχε αυτά τα εξωπραγματικά νούμερα στην καριέρα του; "Σκυλίσια Μέρα" με έναν αστέρα που έγραψε ιστορία σε μαγικές εποχές. Όσοι άρχισαν να παρακολουθούν μπάσκετ εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον έχουν θαυμάσει για όσα έκανε στο γήπεδο.
Ο Λάρι Μπερντ με το μοναδικό του στυλ έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, κάνοντας πράματα και θάματα με τους θρυλικούς Μπόστον Σέλτικς.
Ήταν η εποχή εκεί στις αρχές των 80΄ς που και το ελληνικό κοινό ανακάλυπτε τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τεράστιες προσωπικότητες, όπως ο Τζαμπάρ, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Τζούλιους Έρβινγκ, ο Αζάια Τόμας, ο Μόουζες Μαλόουν, φυσικά ο Μάικλ Τζόρνταν και τόσοι παικταράδες που έκαναν τους αγώνες να μοιάζουν με μυσταγωγία.
Ο Λάρι Μπερντ γεννήθηκε σαν σήμερα το 1956 και σιγά – σιγά πλησιάζει πια προς τα 60 του. Αγωνίστηκε στους Σέλτικς από το 1979-1992, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα κι έχοντας αγωνιστεί σε 12 all star. Πάσες, σουτ από κάθε απόσταση, ηγετικά χαρακτηριστικά; Τα πάντα είχε!
Συνολικά, αγωνίστηκε σε 897 παιχνίδια κανονικής σεζόν και σε ακόμα 164 ματς των πλέι οφς. Πετυχαίνοντας 21.791 και 3.897 πόντους αντίστοιχα.
Ας τον απολαύσουμε…




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: