Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Από πρώτη μέχρι τέταρτη!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση της Εθνικής στο Μουντιάλ

Από πρώτη μέχρι τέταρτη
Κανείς δεν προκρίθηκε από την κλήρωση. Γνωστά αυτά. Θέλαμε βαριά ονόματα ή άγνωστους; Δεν μας πιάνεις πουθενά. Τι μας βρήκε τώρα; Ενας όμιλος που δεν έχει μεγαθήριο, αλλά τρεις εξαιρετικές ομάδες. Πας από πρώτος μέχρι τέταρτος. Στόχος μας η πρόκριση στην επόμενη φάση. Ευκολο; Καθόλου.

Πάντα στους ομίλους τελικής φάσης το πρώτο παιχνίδι παίζει καθοριστικό ρόλο. Μας έτυχε η Κολομβία του Φαλκάο και του Μαρτίνες στο Μπέλο Οριζόντε της Μίνας Τζεραϊς. Στο «Μινεϊράο», έδρα της πρωταθλήτριας Βραζιλίας, Κρουζεϊρο. Ολοι δίνουν τους Κολομβιανούς ως φαβορί. Είναι σε καλή κατάσταση, έχουν παίκτες πρωταγωνιστές και για τον περισσότερο κόσμο μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο ερχόμενο Μουντιάλ.

Ακολουθεί η Ιαπωνία στο Νατάλ (Xριστούγεννα στα πορτογαλικά) του Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε. Εκεί γεννήθηκε ο θρυλικός μπασκετμπολίστας Οσκάρ Σμιντ, αλλά και ο συμπαίκτης του Φετφατζίδη στη Τζένοα, Ματουζαλέμ. Tους αντιμετωπίσαμε στο Συνομοσπονδιών του 2005 χάνοντας 1-0 στη Φρανκφούρτη. Ταχύτατη ομάδα με τους περισσότερους παίκτες της να έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία. Περίεργος και άκρως επικίνδυνος αντίπαλος.

Τελευταίο παιχνίδι μας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Στη Φορταλέζα, πρωτεύουσα της επαρχίας Σεαρά και γεννέτειρα του πρώην «ερυθρόλευκου», Ντουντού Σεαρένσε, αλλά και του Μάριο Ζαρντέλ. Με παίκτες όπως ο Τουρέ και ο Ντρογκμπά οι «ελέφαντες» θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Θεωρητικά οι Αφρικάνοι με τους Κολομβιανούς είναι φαβορί για την δυάδα πρόκρισης από τον όμιλό μας. Και η Ελλάδα; Γιατί πάει η Ελλάδα;

Kαλύτερα να μην μας δίνουν σημασία. Πάντα έχουμε καλύτερη αντίδραση όταν οι άλλοι μας έχουν αουτσάιντερ. Ειδατε τι έγινε με τους Ρουμάνους. Το 2010 σε όμιλο θεωρητικά βατό με Αργεντινή, αλλά και τις Νιγηρία, Ν. Κορέα να είναι του... χεριού μας τελικά δεν προκριθήκαμε. Το γκρουπ μας δεν έχει την ομάδα φόβητρο που θα καθαρίσει τα τρία ματς και οι άλλοι τρεις θα φαγωθούν μεταξύ τους. Ολα είναι ανοικτά.

Να δούμε πως θα φτάσουν οι ομάδες σε επτά μήνες από τώρα στη Βραζιλία, ποιοι κι αν θα λείπουν και μετά βλέπουμε. Η συμμετοχή από μόνη της είναι επιτυχία. Η πρόκριση στους 16 είναι ο στόχος, αλλά σε μια τέτοια διοργάνωση τίποτα δεν είναι εύκολο. Οτι κι αν γίνει η Ελλάδα θα είναι πάλι ανάμεσα στους κορυφαίους. Οτι παραπάνω έρθει, καλοδεχούμενο...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: