Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι Έλληνες στους κορυφαίους!!

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι στους υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη και του καλύτερου νέου στην Ευρώπη από τη FIBA Europe. Υποψήφια για τις νέες η Σπανού.

Οι Έλληνες στους κορυφαίους
Το ελληνικό μπάσκετ παραμένει ψηλά και οι εκπρόσωποί του είναι σταθερά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη και του καλύτερου νέου στην Ευρώπη για το 2013 από τη FIBA Europe.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που κατέκτησε την Ευρωλίγκα και το βραβείο του MVP της διοργάνωσης, είναι συνυποψήφιος με τον Τόνι Πάρκερ, που οδήγησε τη Γαλλία στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ και έφτασε στους τελικούς του ΝΒΑ με τους Σπερς, τον Μαρκ Γκασόλ (Γκρίζλις) που αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στο ΝΒΑ και πήρε το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ με την Ισπανία, τον Κροάτη Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), τον Σλοβένο Γκόραν Ντράγκιτς (Σανς), τον Ιταλό Τζίτζι Ντατόμε (Πίστονς), το Λιθουανό Μάντας Καλνιέτις (Λοκομοτίβ Κουμπάν), τον Σέρβο Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), τον Μαυροβούνιο Νίκολα Βούτσεβιτς (Ορλάντο Μάτζικ) και τον Φινλανδό Πέτερι Κόπονεν (Χίμκι).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επελέγη στο νούμερο 15 του ντραφτ από τους Μπακς και έφτασε με την Εθνική Νέων στην πέμπτη θέση του Ευρωμπάσκετ U20. Το βραβείο του καλύτερου νέου διεκδικούν μαζί του οι Αλεχάνδρο Αμπρίνες (Ισπανία, Μπαρτσελόνα), Αμεντέο Ντέλα Βάλε (Ιταλία, Οχάιο Στέιτ), Άνζεϊς Πασέτσνικς (Λετονία, Ρίγα), Ντάριο Σάριτς (Κροατία, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ), Ντέβον Βαν Όστρουμ (Μ. Βρετανία, Λαμποράλ Κούτσα), Ντομάντας Σαμπόνις (Λιθουανία, Ουνικάχα Μάλαγα), Κενάν Σιπάχι (Τουρκία, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Λούντβιγκ Χάκανσον (Φινλανδία, Μπαρτσελόνα), Ματέους Πονίτκα (Πολωνία, Οστάνδη), Ράσμους Λάρσεν (Δανία, Μανρέσα) και Βασίλιε Μίτσιτς (Σερβία, Μέγκα Βιζούρα).

Εκπροσώπηση έχει και το γυναικείο μπάσκετ, καθώς η Άρτεμις Σπανού διεκδικεί το βραβείο της κορυφαίας νέας αθλήτριας. Η διεθνής (και με τη Γυναικών) σέντερ αγωνίζεται στο πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Μόρις των ΗΠΑ.

Οι υποψήφιοι επελέγησαν βάσει των επιδόσεων των ιδίων και των ομάδων τους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Ο κόσμος μπορεί να συμμετέχει στην ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας της FIBA Europe και μπορεί να επιλέξει μέχρι και τρεις από κάθε κατηγορία. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου και για τα αποτελέσματα θα συνυπολογιστεί η ψήφος του κοινού μαζί με αυτή ενός πάνελ από ειδικούς. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: