Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Να έχει... Μπέλο Οριζόντε στο τέλος!!

Η Ελλάδα έμαθε τους αντιπάλους της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τις προσδοκίες των Ελλήνων!
Με μια πρώτη ματιά δεν τρέχουμε στην Ομόνοια για να πανηγυρίσουμε αλλά δεν την λες και... καταδικαστική! Άλλωστε έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που η εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο ήταν... σάκος του μποξ και έρμαιο των ορέξεων διαφόρων «μεγαθηρίων».
Δεν λέω ότι δεν ακούστηκε σε όλη την χώρα το... ουφ όταν αποφύγαμε Βραζιλία, Αργεντινή, Ισπανία ή Γερμανία, αλλά σίγουρα όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος αυτή η ομάδα έχει πλέον το μέταλλο να μπορεί να τον κοιτάει στα μάτια.
Ανεπιστρεπτί όμως πέρασαν και οι... Κολοκοτρονέϊκες εποχές του «μακρινού» 1994! Τότε που η εκτίμηση έλεγε «ο Μαραντόνα γέρασε, οι Βούλγαροι τσακώνονται μεταξύ τους και η ποια είναι η Νιγηρία;». Πλέον η εθνική δεν άλλαξε μόνο αγωνιστικά, αλλά πολύ περισσότερο εξωαγωνιστικά! Πρόσφατα ο Τάκης Φύσσας σε δηλώσεις του μετά την πρόκριση στην Ρουμανία είπε πως «και σήμερα να άρχιζε το Μουντιάλ από οργανωτικής πλευράς η Ελλάδα είναι έτοιμη».
Τίποτα πλέον δεν έχει αφεθεί στην τύχη του και σαφώς αυτό ισχύει για τον Φερνάντο Σάντος που από... απόψε κιόλας θα αρχίσει το «σκάουτινγκ» των αντιπάλων. Το... όνομα φόβητρο δεν υπάρχει και αυτό στον τομέα ψυχολογία τουλάχιστον είναι ό,τι καλύτερο. Από την άλλη δεν μιλάμε για κλήρωση προκριματικών του Euro για να ψάχνουμε... Λιχτενστάιν και Μάλτα! Όταν πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη δεν μπορεί να... παρακαλάς ούτε για την Ονδούρα!
Οφείλεις να σέβεσαι τους πάντες και να τους αντιμετωπίζεις με υψηλά στάνταρ. Οι Έλληνες διεθνείς έχοντας περάσει εδώ και χρόνια τα σύνορα έχουν αλλάξει και τρόπο σκέψης. Διαφορετική κουλτούρα και διαφορετική νοοτροπία.
Όλα αυτά είναι υπέρ τους και σαφώς έπαιξαν ρόλο ώστε ως εθνική να έχουν έρθει την τελευταία δεκαετία οι σπουδαίες επιτυχίες! Έχουν μάθει να κοιτάνε τους πάντες στα μάτια και δεν θα... μασήσουν και τώρα. Δεν θα έρθουν για παράδειγμα στην δύσκολη θέση του Αντώνη Μήνου, του Θανάση Κολιτσιδάκη, του Βάιου Καραγιάννη και των άλλων, όταν είδαν απέναντι τους Μαραντόνα, Μπατιστούτα, Κανίγια.
Πλέον έχουν παραστάσεις από εθνική κι από συλλόγους και δεν τρέμουν. Με λίγα λόγια υπάρχει η απαίτηση όλων αυτή η εθνική Ελλάδος με την εμπειρία και το ταλέντο να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω από την «χαρά της συμμετοχής», όπως και ο ίδιος ο Γιώργος Καραγκούνης το ξεκαθάρισε εκείνο το βράδυ στο Βουκουρέστι!
Στην τελική είπαμε... Ούτε Βραζιλία, ούτε Αργεντινή θα βρούμε στον όμιλο για να το «ξεγράψουμε» από χέρι! Η αρχή γίνεται με την Κολομβία στο Μπελ Οριζόντε! Καλός ορίζοντας σημαίνει... Μακάρι να τον έχει η Ελλάδα στην χώρα του καφέ! 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: