Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ουφ…!!

Αν και δεν ικανοποίησε ξανά με την εικόνα του, ο Παναθηναϊκός νίκησε Ερυθρό Αστέρα και… τραυματισμούς με 69-63 και ανάσανε εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Top 16. Κορυφαίοι Γκιστ, Μπράμος και Κάρι.

Ουφ…
Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε ξανά με την εικόνα του. Όμως ξεπέρασε την κατάρα των τραυματισμών (με τελευταίο θύμα τον Ματσιούλις) και νικώντας τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ με 69-63 εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στο Top 16.

Με αμυντικά και κυρίως επιθετικά προβλήματα οι «πράσινοι», κρατήθηκαν στο παιχνίδι από τον Κάρι (16π.) για τρία δεκάλεπτα, μέχρι να αναλάβουν δράση στην τέταρτη περίοδο Γκιστ (15π.) και Μπράμος (8π.).

Πολύ αγχωμένος

Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ήταν η πρώτη πεντάδα για τον Παναθηναϊκό, που άρχισε νευρικά το ματς. Ο Ερυθρός Αστέρα με αιχμή τον Μαριάνοβιτς προηγήθηκε με +6 (2-8) και οι «πράσινοι» χρειάστηκαν τεσσεράμισι λεπτά για να σκοράρουν χωρίς βολές, με τρίποντο του Ματσιούλις (7-8), αλλά καθοδηγούμενοι από τον Λιθουανό και τον Μπατίστ, που πέρασε στην τέταρτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, έτρεξαν ένα σερί 8-0 και πήραν προβάδισμα 10-8. Ο Κάτιτς εκμεταλλευόμενος και την αστοχία των γηπεδούχων από τη γραμμή επανέφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού (11-16), αλλά η ομάδα του Πεδουλάκη παρά τις αμυντικές αδυναμίες με δύο τρίποντα του Κάρι κι ένα γκολ-φάουλ του Γκιστ πλησίασε στον πόντο (20-21).

Ελαφρώς, αλλά… βελτιωμένος

Κάρι και Μπατίστ ήταν τα σημεία αναφοράς του Παναθηναϊκού στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο τα πολλά λάθη στοίχιζαν διπλά, καθώς στερούσαν πόντους στην επίθεση κι επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να έχουν ένα ισχνό (μεν) προβάδισμα (δε). Στη ζώνη των Σέρβων οι γηπεδούχοι είχαν καλή κυκλοφορία, αλλά όχι πάντα ευστοχία. Με τρίποντο του Ματσιούλις και το πρώτο καλάθι του Μαυροκεφαλίδη οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα, 33-31, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με 37-34 σκοράροντας με τον Διαμαντίδη στην εκπνοή.

Μπροστά, αλλά… ανασφαλής

Η κατάρα των τραυματισμών πήρε συνέχεια για τον Παναθηναϊκό με τελευταίο θύμα τον Ματσιούλις, που αποσύρθηκε οριστικά στον πάγκο με πρόβλημα στη γάμπα. Οι «πράσινοι» έφτασαν σε διαφορά πέντε πόντων (41-36), ήταν πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα, αλλά ταυτόχρονα προβληματικοί στην επίθεση, με αποτέλεσμα όχι απλώς να μην μπορούν να αποσπαστούν, αλλά να πλησιάζει διαρκώς ο Ερυθρός Αστέρας (48-48). Δύο βολές του σταθερά καλού Κάρι και ένα προσωπικό καλάθι του Ούκιτς επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να κλείσει στο +4 το τρίτο δεκάλεπτο, 52-48.

«Καθάρισαν» Γκιστ και Μπράμος

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στους έξι (54-48) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά η τρομερή τάπα του Μπράμου στον Μαριάνοβιτς οδήγησε σε ένα σερί 5-0 από τον Σιλμπ (54-53), ο οποίος με τρίποντο στα μέσα του δεκαλέπτου «πάγωσε» με τρίποντο το ΟΑΚΑ φέρνοντας την ομάδα του μπροστά (56-59). Ο Γκιστ πήρε την υπόθεση προσωπικά και με έξι πόντους ανέτρεψε τα δεδομένα (63-61) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος. Ο Μπράμος με δύο εντυπωσιακά καρφώματα έφερε τον Παναθηναϊκό στο 67-61 και ο Ερυθρός Αστέρας πέταξε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες που είχε στην επίθεση για να διαμορφωθεί το τελικό 69-63.

Δεκάλεπτα: 20-21, 37-34, 52-48, 69-63.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Κάρι 16, Μπατίστ 8, Φώτσης, Ούκιτς 4, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 15, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Τσβέτκοβιτς, Λάζιτς 3, Μπλάζιτς, Σιμόνοβιτς 2, Μαριάνοβιτς 8, Ραντένοβιτς 6, Κάτιτς 13, Νέλσον 16, Τζένκινς 5, Σιλμπ 10.

Διαιτητές: Πέρεθ (Ισπανία), Μαέστρ (Γαλλία), Ντάβιντοφ (Ρωσία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: