Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο Παναθηναϊκός περνάει. Αλλά πού πάει;

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα, που τον απάλλαξε από το άγχος της πρόκρισης, όχι όμως και από τον προβληματισμό.

Ο Παναθηναϊκός περνάει. Αλλά πού πάει;
Το ζητούμενο επετεύχθη. Ο Παναθηναϊκός είναι στο Top 16. Όμως με την εικόνα που παρουσίασε ΚΑΙ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα δεν δείχνει ικανός να φτάσει εκεί που στοχεύει στη διοργάνωση.

Κέρδος μεγαλύτερο από την πρόκριση είναι για τους «πράσινους» ο… χρόνος. Κάτι που όλοι στις τάξεις της ομάδας ελπίζουν να γιατρεύσει τις πληγές της ομάδας. Κυριολεκτικές και μεταφορικές. Γιατί ναι μεν τα προβλήματα τραυματισμών είναι πολλά και συνεχή, αλλά και τα αγωνιστικά δεν πάνε πίσω. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι αλληλένδετα.

Η έλλειψη χημείας στο επιθετικό κομμάτι και συχνά-πυκνά ενέργειας στην άμυνα είναι αιτία, αλλά και αποτέλεσμα της κακοδαιμονίας, αλλά όχι μόνο. Γιατί πολλούς τραυματισμούς έχουν αντιμετωπίσει κι άλλες ομάδες, από τον Ολυμπιακό μέχρι τη Γαλατάσαραϊ και τη Λαμποράλ Κούτσα, αλλά έχουν κατορθώσει να κρύψουν καλύτερα τα κενά που προκύπτουν.

Όταν ο Παναθηναϊκός αγκομαχάει για να κερδίσει μία απλώς αξιόμαχη, αλλά «χαμηλοτάβανη» ομάδα σαν τον Ερυθρό Αστέρα, δεν μπορεί να ορέγεται Final Four και τέτοια μεγαλεία. Για το λόγο αυτό χρειάζεται βελτίωση και μάλιστα εδώ και τώρα. Γιατί το Top 16 δεν αργεί κι εκεί-αφού θα κοιμηθεί όπως έστρωσε στην πρώτη φάση-θα βρει πολύ ισχυρότερους αντιπάλους.

Πιθανώς ο Παναθηναϊκός να χρειάζεται κι ενίσχυση. Με τον Νίκο Παππά στα πιτ για τουλάχιστον ενάμιση μήνα, τον Διαμαντίδη πιο ντεφορμέ από ποτέ, τον Ούκιτς να μην πατά ακόμη καλά και τον Κάρι με τα… φεγγάρια του, οι «πράσινοι» υστερούν στην περιφερειακή γραμμή. Στους ψηλούς θα τη βρουν την άκρη, αφού ο Γκιστ είναι όλο και καλύτερος, ο Λάσμε κάποια στιγμή θα φτάσει στα συνήθη στάνταρ και ο Μαυροκεφαλίδης σταδιακά θα μπει στην ομάδα βελτιώνοντας μαζί με τον Μπατίστ τις επιθετικές λύσεις από τη front line. Το ίδιο και στους φόργουορντ, αν ο Ματσιούλις επιστρέψει εγκαίρως.

Το παρήγορο είναι πως ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να απολαμβάνει τη στήριξη του κόσμου του, που παρά το φυσιολογικό προβληματισμό του, παραμένει στο πλευρό της ομάδας. Αλλά και ότι ο σύλλογος διαθέτει ΚΑΙ τη διοίκηση που θα κάνει ό,τι χρειαστεί, αλλά ΚΑΙ την τεχνική ηγεσία που δεν ντρέπεται να αναγνωρίσει τα λάθη της και να τα διορθώσει, όπως συνέβη πέρσι και με τις διορθωτικές κινήσεις μετέτρεψαν ένα σύνολο που πέρασε δια πυρός και σιδήρου στο Top 16 σε μια ομάδα που έφτασε μια ανάσα από το Final 4 και στην κατάκτηση του νταμπλ απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: