Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ποια Ακτή και ποιοι Παραλίες;

«Ντου στα Αποδυτήρια» για την κλήρωση του Μουντιάλ και για ποιο λόγο η Εθνική είναι το μεγάλο όνομα του ομίλου. Η κορυφαία, η Ονδούρα και η Ελλάδα. Ψάχνουν όλοι να βρούνε το μεγάλο όνομα του ομίλου. Δεν υπάρχει, σου λένε. Η απάντηση είναι απλή, όμως. Υπάρχει. Και είναι η Ελλάδα!
Άλλο ότι αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Η εθνική, δηλαδή, όταν είναι με την πλάτη στα δύσκολα και αουτσάιντερ, αποδίδει καλύτερα. Ενώ όταν παίζει με ίδια ή μικρότερα μεγέθη, καμία φορά σκαλώνει και μπερδεύεται.
Μακράν η κορυφαία
Τέλος πάντων. Εγώ δεν ξέρω αν τελικά θα προκριθεί ή όχι η εθνική. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αν βάλουμε κάτω τι επιτυχίες έχει κάνει η κάθε χώρα, τότε θα δούμε ότι η Ελλάδα είναι μακράν η κορυφαία του ομίλου.
Κι όταν λέμε επιτυχίες, μιλάμε για κούπες. Στο μουντιάλ, άλλωστε, καμία ομάδα δεν έχει κάνει κάτι σοβαρό. Η Κολομβία έχει να πάει από το 1998, η Ιαπωνία έχει κάνει μια, δυο προκρίσεις εκ των οποίων η μια στην έδρα της, ενώ η Ακτή όλο για την μεγάλη έκπληξη πάει κι όλο γυρνάει πίσω με το που τελειώνει ο όμιλος. Και η εθνική, βέβαια, που το 1994 δεν σταύρωσε πόντο, ενώ το 2010 έκανε τουλάχιστον την πρώτη της νίκη. Κάτι είναι κι αυτό.
Καμία άλλη
Σε επίπεδο, όμως, γενικότερης παρουσίας την τελευταία δεκαετία, καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει όσα η Ελλάδα. Τι να λέμε; Κούπα σε euro; Η δεύτερη σε βαρύτητα παγκοσμίως μετά το μουντιάλ. Συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις; Τρία euro, ένα μουντιάλ και τώρα πάμε για ένα ακόμα.
Περισσότερα το Κονγκό
Η Ακτή; Έχει πάρει ένα Κόπα Άφρικα πριν από 21 ολόκληρα χρόνια. Περισσότερα, όμως, έχει πάρει το Κονγκό. Χωρίς πλάκα. Δυο κύπελλα έχει το Κονγκό, ένα έχει η Ακτή. Με το Κόπα Άφρικα, μάλιστα, να γίνει κάθε διετία, όχι κάθε τέσσερα χρόνια.
Καθάρισε την Ονδούρα
Ακόμα, όμως, και το Κόπα Αμέρικα (κι αυτό κάθε διετία γινόταν) να δούμε, που κάθε φορά είναι όσα πάνε κι όσα έρθουνε στα ματς, αφού εκεί κανένας δεν δίνει σημασία στην άμυνα, η Κολομβία έχει κι αυτή μόνο μια κούπα. Στην έδρα της κιόλας. Το 2001 όταν είχε αποκλείσει στα ημιτελικά το μεγαθήριο την… Ονδούρα για να πάει τελικό!
Και η Ελλάδα έχει!
Θέλω να πω ότι η Κολομβία μπορεί να έχει τον Φαλκάο, η Ακτή τον Τουρέ και τον Ντρογκμπά και η Ιαπωνία τον Χόντα, αλλά η Ελλάδα έχει φανέλα, ομάδα, βαριά κούπα, πείρα. Και Μήτρογλου, άμα λάχει!Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: