Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αρνείται να χάσει και στα... φιλικά!

Αρνείται να χάσει και στα... φιλικά

Μπάγερν - Ολυμπιακός... Ένα παιχνίδι τόσο αδιάφορο, όσο και... σημαντικό για τους Πειραιώτες. Κι αυτό γιατί πολύ απλά αρνούνται να συμβιβαστούν με την ιδέα της ήττας, ακόμα και σε αγώνες ήσσονος βαθμολογικής σημασίας. Αποτέλεσμα; Τι άλλο από το διπλό!

Οι άνθρωποι της Ευρωλίγκα λες και ήξεραν ότι οι δύο ομάδες θα προσέφεραν θέαμα επιπέδου... ΝΒΑ, γι' αυτό και είχαν "σταμπάρει" το ματς στα σημαντικότερα της αγωνιστικής. Οι Βαυαροί δημιούργησαν μια εξαιρετικά "ζεστή" ατμόσφαιρα. Μία ατμόσφαιρα που θα θέλαμε να βλέπαμε στα περισσότερα ελληνικά γήπεδα. Πήγαν στον αγώνα για να απολαύσουν την ομάδα τους κόντρα στους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης, χωρίς ακρότητες και χουλιγκανισμούς.

Πριν από το τζάμπολ η πλειονότητα των προγνωστικών έδειχναν... Μπάγερν. Κι αυτό γιατί έπαιζε στην έδρα της απέναντι σε μια αδιάφορη ομάδα, που δεν είχε στη διάθεσή της δύο βασικά γρανάζια της μηχανής της. Το σκορ ήταν υψηλό από νωρίς, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να φανερώνουν χωρίς περιστροφές τις διαθέσεις τους.
Το μάτι του Βασίλη Σπανούλη "γυάλιζε", ο Στράτος Περπέρογλου ήταν "ζεστός", οι Μπράιαντ Ντάνστον και Μπρεντ Πέτγουεϊ δραστήριοι και οι Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης αθόρυβοι και ουσιαστικοί. Σε αυτή την καλή παρέα προστέθηκε ο Βασίλης Καββαδάς, που πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο και έκανε να ξεχαστούν άμεσα οι απουσίες των Μπέγκιτς και Σίμονς.
Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έπαιρναν ώθηση από τον κόσμο τους και έβλεπαν το καλάθι του Ολυμπιακού σαν βαρέλι, όμως αυτό της Μπάγερν δεν είχε... πάτο, με τους "ερυθρόλευκους" να το βομβαρδίζουν ανελέητα. Σπάνια βλέπουμε στην Ευρώπη δύο ομάδες να ξεπερνούν αμφότερες τους 100 πόντους, χωρίς να έχει παιχτεί έστω μία παράταση. Κι όμως στο Μόναχο το είδαμε.
Κι αν ο Ολυμπιακός έχει μάθει να κερδίζει με "όπλο" την άμυνά του, το βράδυ της Πέμπτης τον είδανε να κάνει απλά ό,τι χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη. Στο συγκεκριμένο ματς χρειάστηκαν 105 πόντοι. Να στε σίγουροι πως και... 106, 107 ή 108 να χρειάζονταν, πάλι θα έμπαιναν. Πολύ απλά γιατί αυτή η ομάδα αρνείται πεισματικά να χάσει. Κι αυτο είναι πρωτόγνωρο στην ιστορία της...
Ακόμα και η ομάδα του '93-'94 με τους Πάσπαλι και Τάρπλεϊ που είχε μαγέψει όλη την Ευρώπη, είχε χάσει στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα τόσο από τη Λιμόζ (2 φορές), όσο και από τη Μπαρτσελόνα. Όμως, ο Ολυμπιακός της σεζόν 2013-2014 είναι μέχρι στιγμής ασταμάτητος.
Δεν δέχεται να χάσει από κανέναν. Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες (τραυματισμοί, τιμωρίες, παράγοντας έδρα), όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Είναι αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις. Ακόμα και στα φιλικά, κάτι που δείχνει πολλά.
Από την άλλη δεν είναι λίγοι εκείνοι που δικαιολογημένα λένε πως πρέπει να χάσει και μερικά παιχνίδια για να εντοπίσει τις αδυναμίες του. Κι αυτές δεν είναι λίγες. Κάθε άλλο μάλιστα. Στο ματς με την Μπάγερν η περιφερειακή του άμυνα είχε πάει... περίπατο, όμως την ίδια στιγμή όλοι "πυροβολούσαν" στην επίθεση. Ή πιο απλά -κι ας γινόμαστε λίγο κουραστικοί με την επανάληψη- έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να νικήσουν.
Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να συνεχίσουν στην ίδια φιλοσοφία. Και είναι δεδομένο πως θα έρθουν και οι ήττες, οι οποίες δεν θα είναι μία και δύο. Όμως, το βασικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι να μην χαθεί αυτή η "φλόγα". Αυτό το πάθος για τη νίκη, που κάνει μέχρι στιγμής τον κάθε αντίπαλο να λυγίζει.
Κακά τα ψέματα, το παιχνίδι με τη Μπαγερν ήταν... φιλικό. Να δούμε αν οι Πειραιώτες θα βγάλουν πάνω στο παρκέ την ίδια αποστροφή για τα... κίτρινα φύλλα και στο ΤΟΠ-16, όπου σίγουρα θα βρουν απέναντί τους ποιοτικότερες ομάδες, οι οποίες έχουν ως στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκα.
Το "μέταλλο" υπάρχει στον Πειραιά και αυτό που μένει να δούμε, είναι πόση διάρκεια θα έχει η φετινή ομάδα, που πέρυσι και πρόπερσι είχε ξεκινήσει από μέτρια έως κακά στην πρώτη φάση και στο τέλος ανέβηκε και τις δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης.
Εξάλλου, σπάνια μία ομάδα πηγαίνει... τρένο όλη τη χρονιά και στο τέλος κατακτάει και την κούπα. Εκτός κι αν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κάνουν την εξαίρεση...

Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: